Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 13:02

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γαϊτανάρο

Γράφτηκε από τον

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και η οικογένεια της “Μαύρης Θύελλας”, της οποίας ήταν επίτιμος πρόεδρος, στον Λυκούργο Γαϊτανάρο.

Ο ιστορικός ηγέτης της ομάδας της Καλαμάτας έφυγε τη Δευτέρα το μεσημέρι από τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πολύ, νοσηλευόταν στην Β’ παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τελικά έχασε τη μάχη σε ηλικία 91 ετών.

Ο επιχειρηματίας, τυποποιητής και εξαγωγέας ελαιολάδου, με καταγωγή από τους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε την Καλαμάτα στην Α’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της το 1972, συνδέοντας το όνομα του με την πρώτη χρυσή εποχή της ασπρόμαυρης ομάδας ενώ παρέμεινε πάντα δίπλα στην αγαπημένη του "Μαύρη Θύελλα".

Παράλληλα, ήταν από τους υπέρμαχους της δικτατορίας την οποία χαρακτήριζε “επανάσταση”. Μάλιστα ήταν από τους ελάχιστους που ήταν πιστός υπερασπιστής των χουντικών πρωτεργατών μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα και η ταφή θα γίνει στους Δολούς.