Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 11:53

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Δίψα για νίκη στο Μεσσηνιακό ντέρμπι

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Δίψα για νίκη στο Μεσσηνιακό ντέρμπι

 

Καλαμάτα και Τσικλητήρας Πύλου ανταμώνουν σήμερα στις 3 μ.μ. στπ γήπεδο του Μεσσηνιακού στο τρίτο και τελευταίο ραντεβού τους για τη φετινή σεζόν.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου για τα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας και στις 5 Νοεμβρίου για την 5η αγωνιστική του 5ου ομίλου στη Γ’ εθνική.

Στη πρώτη μονομαχία η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Πέτρου Καμινιώτη, που πλέον έχει αποχωρήσει, όπως και πολλοί ακόμα παίκτες, ενώ στο ματς του πρωταθλήματος στην Πύλο δεν είχαμε γκολ και φυσικά νικητή. Το σημερινό Μεσσηνιακό ντέρμπι εντάσσεται στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και βρίσκει τους γηπεδούχους στην 4η θέση με 26 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους στην 9η με 17 βαθμούς. Επίσης και στις δύο ομάδες έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ.

Η Καλαμάτα προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 2-1 επί του πρωτοπόρου Αστέρα Βλαχιώτη (που έχασε για πρώτη φορά) και ο Τσικλητήρας από την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Η “Μαύρη Θύελλα” όμως, έχει χάσει χάσει ουσιαστικά το τρένο της ανόδου, όντας στο -8 από την κορυφή και θέλει τη νίκη περισσότερο για το γόητρο, αλλά και να πάρει ψυχολογία ενόψει του τελικού του κυπέλλου Μεσσηνίας, την προσεχή Τετάρτη με αντίπαλο τον Πάμισο. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Πύλου “καίγεται” για βαθμούς προκειμένου να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού

Με Τορεζάνι οι γηπεδούχοι

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Καλαμάτας θα κάνει σήμερα ο Φράνκο Τορεζάνι, καθώς ήρθε χθες το δελτίο του και έτσι ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έχει δικαίωμα συμμετοχής. Κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα το νέο προπονητή Μάρκο Στεφανίδη, μιας και ο Τορεζάνι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματίας Σαραντόπουλος. Η Καλαμάτα θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία ύστερα από τη νίκη με το Βλαχιώτη και σκοπό το δεύτερο σερί τρίποντο.

Στην αποστολή της Πύλου Σουσίου και Τίνγκλιν

Δύο ακόμα παίκτες απέκτησε ο Τσικλητήρας προκειμένου να γεμίσει το ρόστερ του και να πετύχει την παραμονή στη Γ’ εθνική. Ο λόγος για τους Αντρέι Σουσίου και Σάμουελ Τίνγκλιν. Ο πρώτος είναι 19 ετών, επιθετικός και έπαιζε μέχρι πρότινος στην πατρίδα του στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στη Μπαλοτέστι, ομάδα Β’ εθνικής. Ο Τίνγκλιν είναι Γερμανοαυστριακός, 18 ετών και αγωνίζεται ως αμυντικός. Ηρθε στην Πύλο από την Βάτεντς, που μετέχει στην τέταρτη εθνική της Αυστρίας. Αμφότεροι μάλιστα θα είναι στην αποστολή του σημερινού αγώνα, καθώς εκδόθηκαν τα δελτία τους. Ο Νίκος Κακαλέτρης υπολογίζει και στους Γιαννόπουλο και Γεωργιόπουλο, που εξέτισαν την ποινή τους.

Το αρνητικό πάντως είναι ότι αυτή την εβδομάδα έγιναν μόλις δύο προπονήσεις, διότι οι παίκτες απείχαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η διοίκηση τους οφείλει χρήματα. Λόγω του ντέρμπι όμως γύρισαν στο γήπεδο και προσμένουν πλέον να λυθεί και το οικονομικό πρόβλημα. Ο Τσικλητήρας βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από την 7η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή στη Γ’ εθνική και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.