Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 11:31

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Πρωταθλήτρια η Καλαμάτα, 5-0 στον τελικό την Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Πρωταθλήτρια Μεσσηνίας στο παιδικό πρωτάθλημα στέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η Καλαμάτα, που επικράτησε με 5-0 της Κυπαρισσίας στο αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Δωρίου.

Μετά από χρόνια η ΕΠΣΜ, αποφάσισε σε συνεργασία με τις ομάδες, να διεκδικήσουν μέσω αγώνων τον τίτλο του υπερπρωταθλητή στο παιδικό, οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των ομίλων τους. Ετσι μετά από κλήρωση οι πρωταθλήτριες ομάδες Κυπαρισσία (στον 4ο όμιλο) και Καλαμάτα (στον 1ο όμιλο), αντιμετώπισαν αντίστοιχα τον Εθνικό Μελιγαλά (πρωταθλητής 3ου ομίλου) και Ομόνοια (πρωταθλήτρια 2ου ομίλου), όπου κέρδισαν και το περασμένο Σάββατο συναντήθηκαν στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή στο νομό.

Σε αυτό το παιχνίδι όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο και να βοηθήσουν την ομάδα του να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Καλαμάτα, ήταν ανώτερη και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει, σημειώνοντας 5 γκολ, ενώ είχε δύο δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα τέρματα. Από την άλλη η Κυπαρισσία προσπάθησε να είναι όσο πιο ανταγωνιστική γινόταν με τους νεαρούς παίκτες της να δημιουργούν φάσεις στην εστία του Κοντογεώργη, είχαν ένα δοκάρι, όμως δεν μπόρεσαν να σημειώσουν κάποιο γκολ.

Τα γκολ

Στο 8’ ο Οικονομέας έκανε τη σέντρα στην περιοχή, αμυντικός την έδιωξε παράλληλα προς την εστία, όμως έστειλε την μπάλα εκεί που ήταν ο Ρουμελιώτης ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στον ουρανό των διχτύων και “έγραψε” έτσι το 0-1. Στο 12’ πάσα του Ρουμελιώτη στον Δημόπουλο, αυτός με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-2. Στο 32’ σέντρα του Δημόπουλου στην περιοχή ο Ρουμελιώτης πετάχτηκε στο α’ δοκάρι έπιασε την κεφαλιά όχι όπως θα ήθελε και πέρασε παράλληλα προς την εστία και ο Κοσμόπουλος στην προσπάθεια του να την διώξει, την “έσπρωξε” στα δίχτυα της ομάδας του και έγινε έτσι το 0-3.

Στο 47’ από κόρνερ του Τσιγαρίδη ο Ζώτος από το ύψος της μικρής περιοχής με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4. Ενα λεπτό μετά ο Δημόπουλος έκανε τη διαγώνια μπροστινή μπαλιά στον Τσιγαρίδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με συρτό διαγώνιο στην απέναντι γωνία διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Τα δοκάρια

Στο 21’ ο Τσιμπλής το εκτέλεσε απευθείας και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στο 55’ πάσα του Ρουμελιώτη στο Δημόπουλο, που σούταρε από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να καταλήξει άουτ. Στο 57’ συρτή μπροστινή μπαλιά του Ζώτου στον Χριστόπουλο, που έφυγε στην πλάτη των αμυντικών μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Παναγιωτόπουλο και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και έχασε σημαντική ευκαιρία για γκολ.

Οι ευκαιρίες

Στο 5’ ο Τσιμπλής με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Τσιγαρίδης προσπάθησε με σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να σκοράρει, όμως ο Παναγιωτόπουλος, που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 19’ σουτ Κανανάι λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 21’ ο Δημητρακάκης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στο ανθρώπινο τείχος άλλαξε πορεία, όμως ο Κοντογεώργης έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε με το ένα χέρι σωτήρια σε κόρνερ. Στο 38’ φάουλ του Τσιμπλή σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής η μπάλα βρήκε λίγο στο ανθρώπινο τείχος και έφυγε κόρνερ, περνώντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 41’ οι παίκτες της Καλαμάτας άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Ρουμελιώτης πάσαρε σε Ζώτο και αυτός έδωσε με τη μία αριστερά του στον Τσιγαρίδη, που έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Παναγιωτόπουλος. Στο επόμενο λεπτό συρτό σουτ του Οικονομέα μέσα από την περιοχή ο Παναγιωτόπουλος είχε κλείσει τη δεξιά του γωνία και με το πόδι απέκρουσε σωτήρια. Στο 52’ ο Τσιγαρίδης απέφυγε δύο αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Ζώτο αυτός έκανε το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 56’ σέντρα του Οικονομέα για τον Ρουμελιώτη αυτός έκανε αμέσως το σουτ για να αποκρούσει ο Παναγιωτόπουλος. Στο 75’ ο Τσιμπλής εκτέλεσε φάουλ από πλάγια και στο β’ δοκάρι ο Δημητρακάκης έκανε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Κοντογεώργης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τσουλάκος με βοηθούς διαιτητές τους Νιάρχο και Κομπιλίρη.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Τσολαρίδης (70’ Λαμπρόπουλος), Κοσμόπουλος, Τσάπο (75’ Γιαννόπουλος), Αλκα, Χαραλαμπόπουλος (75’ Γαλάνης), Μπράβος (75’ Διονυσόπουλος), Θανάσουλας, Δημητρακάκης (73’ Γαλάνης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοντογεώργης, Γιαννέλης (65’ Καπετανάκης), Οικονομέας, Κάτσος (68’ Κακαρούμπας), Δριμής (61’ λ.τρ. Ψωρομύτης), Δημόπουλος, Λέσι (45’ Χριστόπουλος, 60’ λ.τρ. Δικαιουλάκος), Κανανάι (49’ Σαούτης), Ρουμελιώτης, Ζώτος, Τσιγαρίδης.

Απονομή στο γήπεδο

Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, όπου ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης με το μέλος της διοίκησης Νίκο Λιόγα, απένειμαν τα μετάλλια και τα κύπελλα στου παίκτες των δύο ομάδων. Ο κ. Λιόγας έδωσε αρχικά τα μετάλλια στους παίκτες της Κυπαρισσίας και μετά το κύπελλο για την 2η θέση στον αρχηγό του Α.Ο.Κ. Θανάση Κωνσταντόπουλο. Στη συνέχεια ο κ. Οικονομίδης έδωσε τα μετάλλια στους παίκτες της Καλαμάτας και απένειμε το κύπελλο στον αρχηγό Ανδρέα Ζώτο, ο οποίος το παρέλαβε μαζί με τον συμπαίκτη του Παρασκευά Τσιγαρίδη.

* Στο γήπεδο βρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι των παικτών των δύο ομάδων, θέλοντας να υποστηρίξουν τις προσπάθειες τους.

Πιο ένθερμοι αποδείχθηκαν οι νεαροί φίλοι της τυπικά γηπεδούχου Κυπαρισσίας, ανάβοντας μάλιστα και καπνογόνα, στις αρχές των δύο ημιχρόνων. Μάλιστα τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, ο διαιτητής Τσουλάκος αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά για σχεδόν 1 λεπτό το παιχνίδι, καθώς από τον αέρα ο καπνός και η μυρωδιά από το ένα καπνογόνο που άναψαν έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα και οι νεαροί παίκτες δεν μπορούσαν να αγωνιστούν.