Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 13:50

Champions League: Δεσπόζει το Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Γράφτηκε από τον
Champions League: Δεσπόζει το Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Τσέλσι και Μπαρτσελόνα τίθεται αντιμέτωπες για 13η φορά απ' το 2000, με τον Μέσι να μην έχει σκοράρει ποτέ(!), ενώ η Μπάγερν υποδέχεται τη... Σταχτοπούτα, Μπεσίκτας.

Μετά το Πόρτο - Λίβερπουλ, ήρθε απόψε η ώρα για τη δεύτερη "μάχη" μεταξύ ομάδων που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν την κορυφή της Ευρώπης.

Το ζευγάρι αυτό είναι φυσικά το Τσέλσι - Μπαρτσελόνα, ενώ στο άλλο ματς της βραδιάς (Τρίτη 20/2) η Μπάγερν υποδέχεται την Μπεσίκτας, η οποία παίζει για πρώτη φορά τους "16" του Champions League! Δείτε παρακάτω στοιχεία και πιθανές 11άδες...

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα
Αυτή είναι η 13η φορά που τίθενται αντιμέτωπες, με όλες τις 12 προηγούμενες αναμετρήσεις τους να είναι για το Champions League και μάλιστα μετά το 2000. Η Τσέλσι έχει 4 νίκες και η Μπαρτσελόνα 3 (5 ισοπαλίες), ενώ ο Λιονέλ Μέσι έχει παίξει σε 8 από αυτά τα ματς, χωρίς να έχει σκοράρει!

Έχει 655 λεπτά κόντρα στους "μπλε" χωρίς τέρμα και η ομάδα του Λονδίνου είναι μία απ' τις 7 που τους έχει βάλει γκολ στην διοργάνωση. Οι άλλες 6 είναι οι Ατλέτικο, Μπενφίκα, Ίντερ, Λίβερπουλ, Ρουμπίν και Ουντινέζε.

Απ' τις 12 μεταξύ τους αναμετρήσεις οι 10 ήταν για νοκ-άουτ φάση, όπως τώρα. Σε πέντε νοκ-άουτ συναντήσεις λοιπόν η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τρεις προκρίσεις, ενώ την τελευταία φορά που συναντήθηκαν η Τσέλσι πήρε την πρόκριση στον τελικό του 2012 (έπαιξαν στα ημιτελικά δηλαδή).

Αν η Μπαρτσελόνα προκριθεί θα κάνει ρεκόρ με 11η σερί παρουσία στα προημιτελικά, ενώ η Τσέλσι έχει αποκλειστεί τις δύο τελευταίες φορές που έπαιξε στη φάση των "16".

Ο Αντόνιο Κόντε δεν έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες, Μπακαγιοκό, Μπάρκλεϊ και Νταβίντ Λουίζ, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Βερμάλεν, αλλά και λόγω τιμωρίας τον Νέλσον Σεμέδο.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΤΣΕΛΣΙ: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Moses, Kanté, Fàbregas, Alonso; Hazard, Pedro; Morata.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Paulinho, Rakitić; Iniesta, Messi, Suárez.


Μπάγερν - Μπεσίκτας
Η Μπεσίκτας ήταν αυτή που είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, έτσι ως... δυνατή έχει τη ρεβάνς στην έδρα της, αλλά η Μπάγερν είναι ξεκάθαρα το φαβορί για τη πρόκριση στα προημιτελικά.

Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στους "16" του Champions League, με τους Βαυαρούς να αναζητούν την πρόκριση στους "8" για 7η σερί χρονιά.

Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γιουπ Χάινκες είναι το... κλασικό, δηλαδή ο Μάνουελ Νόιερ που απουσιάζει λόγω σοβαρού τραυματισμού απ' το Σεπτέμβρη.

Όσον αφορά στον Σενόλ Γκιουνές, δεν έχει στην διάθεσή του τους Καβλάκ, Ατίντς, Γκιοκχάν Τερέ και Τόσιτς, όλοι λόγω τραυματισμού, ενώ ο Τζενκ Τοσούν έχει πουληθεί στην Έβερτον και έχει αντικατασταθεί με τον Βάγκνερ Λοβ (Αλάνιασπορ).

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba; Vidal, Müller, James; Coman, Robben, Lewandowski.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Fabri; Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Adriano; Hutchinson, Medel, Quaresma, Talisca, Babel; Vágner Love.


Τα πρώτα ματς της φάσης των "16":

Τρίτη 13/2

Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2

Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

 

Τετάρτη 14/2

Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1

 

Τρίτη 20/2

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Μπάγερν - Μπεσίκτας

 

Τετάρτη 21/2

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σαχτάρ - Ρόμα

 

**οι ρεβάνς διεξάγονται 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου

Πηγή: sport24.gr