Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 18:22

Εισήγηση της Super League στην ΕΠΟ για κατάργηση των ομίλων του Κυπέλλου

Γράφτηκε από τον

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισαν να εισηγηθούν στην ΕΠΟ την διεξαγωγή του Κυπέλλου με κατάργηση των ομίλων και μονά παιχνίδια μέχρι τα προημιτελικά.

Την κατάργηση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος και την διεξαγωγή μονών αγώνων μέχρι και τα προημιτελικά αποφάσισε να εισηγηθεί η Super League μετά την έγκριση της πρότασης στο Δ.Σ. της Δευτέρας.

Μια πρόταση που βλέπει θετικά και η ΕΠΟ μετά από μια πρώτη επαφή που υπήρξε ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αυτό που θέλει η Super League είναι να καταργηθούν οι όμιλοι και να γίνονται από την πρώτη φάση μέχρι τα προημιτελικά μονοί αγώνες στην έδρα του "αδύνατου".

Δηλαδή αν βρεθούν αντιμέτωπες μια ομάδα από την Super League και μια από την Football League τότε το ματς να γίνεται στην έδρα της δεύτερης.

Προϋπόθεση θα είναι τα γήπεδα, ειδικά των συλλόγων της Football League, να πληρούν τις προδιαγραφές διεξαγωγής αγώνων, αλλιώς οι ομάδες θα μετακομίζουν στην πλησιέστερη γεωγραφικά πόλη για να αγωνιστούν ως γηπέδουχες.

Αν πέσουν ως αντίπαλοι δυο ομάδες από την Super League τότε να γίνεται κλήρωση ή να ορίζεται η έδρας με βάση την περσινή βαθμολογία. Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

Πηγή: sport24.gr