Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013 00:16

Δεσπόζει το Τριφυλιακό ντέρμπι Εράνη - Κυπαρισσία στην 11η αγωνιστική της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Συμπληρώσαμε το ένα τρίτο του πρωταθλήματος της Α' τοπικής βαδίζοντας αισίως για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και αυτό το διήμερο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Ο πιο σημαντικός αγώνας από πολλές απόψεις γίνεται σήμερα στα Φιλιατρά με την Εράνη να υποδέχεται την πρωτοπόρο Κυπαρισσία σε ένα κλασικό Τριφυλιακό ντέρμπι. Ο δεύτερος της κατάταξης Πάμισος έχει δύσκολη αποστολή μιας και παίζει στη Σπερχογεία με τους υπολογίσιμους "Ταύρους", ενώ ο τρίτος της... παρέας Εθνικός Μελιγαλά θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της ήττας στο ντέρμπι από την Κυπαρισσία, με μία πειστική νίκη επί του Α.Ο. Φαραί. Από εκεί και πέρα σημαντικές αναμετρήσεις γίνονται και στην... ουρά της βαθμολογίας. Στο "Γ. Λουκαρέας" κονταροχτυπιούνται η Ομόνοια με το Διαβολίτσι που έχουν άμεση ανάγκη τους βαθμούς, ενώ στα Αρφαρά ο Αστέρας φιλοξενεί τη Μεθώνη. Καλαματιανό ντέρμπι έχουμε την Κυριακή το βραδάκι στο γήπεδο του Κορδία μεταξύ του Απόλλωνα και του Ολυμπιακού, δύο ομάδων που δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Στην ουδέτερη έδρα της Μεθώνης ο Τσικλητήρας Πύλου έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ανδρούσα,
ενώ πραγματική μάχη προμηνύεται στο Δώριο όπου ο Δωριέας περιμένει τον ανεβασμένο Τέλλο Αγρα.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΕΡΑΝΗ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Να βάλει δύσκολα στην πρωτοπόρο Κυπαρισσία θέλει η Εράνη που έχει μόνο μία ήττα τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο και δεν θέλει να     τις κάνει δύο. Ο αγώνας σαφώς και έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας όμως οι "πράσινοι" παίζουν στην έδρα τους και με τη στήριξη του κόσμου τους θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη.
Εκτός από το βαθμολογικό κίνητρο, μιας και σε περίπτωση νίκης η φιλιατρινή ομάδα θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, η Εράνη θέλει το τρίποντο και για λόγους γοήτρου αφού ανέκαθεν τα ντέρμπι με την Κυπαρισσία είχαν ξεχωριστή σημασία.
Ο Μιχάλης Ζάγκος που θα κοουτσάρει για δεύτερη φορά την Εράνη δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Κόλλια.
Από την άλλη η Κυπαρισσία πηγαίνει στα Φιλιατρά ανεβασμένη ψυχολογικά μετά τη σπουδαία νίκη και την καλή εμφάνιση με τον Εθνικό Μελιγαλά, με σκοπό να πάρει το διπλό συνεχίζοντας το κυνήγι της πρωτιάς.
Ετσι είναι δεδομένο πως ο ΑΟΚ θα μπει στο ματς με επιθετική φιλοσοφία και θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά. Σίγουρα όμως το έργο του δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε μία ομάδα που φημίζεται για την καλή άμυνα της.
Οι "κυανόλευκοι" αναμένεται να έχουν αρκετούς φιλάθλους στο πλευρό τους, ενώ ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Λυδιώτη. Υπολογίζεται όμως κανονικά από την περασμένη εβδομάδα ο Ντάβι που ήταν εκτός ομάδας για ένα χρονικό διάστημα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Να αντιδράσει σωστά μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα θέλει ο Εθνικός Μελιγαλά που φιλοξενεί σήμερα στο γήπεδο του τον Α.Ο. Φαραί. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα μπορεί να έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας όμως έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα και θέλει να  εκμεταλλευτεί τα βατά παιχνίδια που έχει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου περιμένοντας στραβοπατήματα των δύο πρωτοπόρων.
Βέβαια το Φαραί δεν είναι αμελητέα ποσότητα και γι' αυτό χρειάζεται σοβαρότητα και προσήλωση στο στόχο και στα 90 λεπτά.
Ο Εμμανουήλ είναι καλύτερα και θα επιστρέψει στην 11αδα, με τον Βασιλόπουλο να παραμένει νοκ άουτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γ. Μητσέα.
Σε ότι έχει να κάνει με το Φαραί που μετρά δύο συνεχόμενες ήττες, θα προσπαθήσει να σταθεί καλά σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που έχει τρομερή ανάγκη τους βαθμούς.
Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως οι παίκτες θα είναι κουρασμένοι μιας και την Τετάρτη έπαιξαν το εξ' αναβολής ματς στα Αρφαρά.
Ο τεχνικός Βασίλης Μπλέτσας που έπαιξε για πρώτη φορά στα Αρφαρά θα καταστρώσει τα πλάνα του δίχως τον τραυματία Φλέσσα, ενώ δύσκολα θα παίξει ο Αριστομενόπουλος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Τέταρτο ματς δίνει σήμερα στο γήπεδο της Μεθώνης ο Τσικλητήρας κόντρα στην Ανδρούσα και θέλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα που έχει σε αυτό το γήπεδο.
Στόχος της Πυλιώτικης ομάδας είναι αποκλειστικά η νίκη κόντρα σε μία ομάδα που είναι στα μέτρα της. Το ζητούμενο για την ομάδα της Πύλου είναι να έχει διάρκεια και να μην χαλάσει στα θεωρητικά πιο… εύκολα παιχνίδια, αυτό που με τόσο κόπο έχτισε από την αρχή της χρονιάς.
Στα αγωνιστικά τιμωρημένος είναι ο Παπαγεωργίου, ενώ ο Νίκος Γεωργακλής θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον τραυματία Σωτηρόπουλος, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Τσώνης που όμως δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος.
Η Ανδρούσα μετά τις δύο νίκες επί Μεθώνης και Αστέρα Αρφαρών πήρε για τα καλά τα πάνω της και είναι ικανή να πάρει αποτέλεσμα και στην έδρα της Πύλου παίζοντας με αντεπιθέσεις.
Ο προπονητής Κώστας Καλογερόπουλος εκτός από τους Καντζιλιέρη (τιμωρημένος) και Φαράντο (τραυματίας) δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεση του και τον Μουλαβασίλη.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

"Τελικός" είναι για την Ομόνοια το σημερινό ματς με το Διαβολίτσι και κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης είναι απαγορευτικό. Η καλαματιανή ομάδα άλλωστε βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται επειγόντως τη νίκη κόντρα σε μία ομάδα που έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο.
Ετσι οι παίκτες του Σωτήρη Μπουραντώνη είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους.
Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι γνωστοί Σταματόπουλος, Ντόκος, Σκόκος, Κορομηλάς και Δ. Κωστόπουλος. 
Από την άλλη το Διαβολίτσι παίζει τα ρέστα του και γνωρίζει πως αν χάσει ενδεχομένως να βρεθεί ακόμη και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Γι' αυτό και στόχος είναι να πάρει βαθμό ή βαθμούς και να αφήσει από κάτω του την Ομόνοια. Ενα καλό αποτέλεσμα θα βοηθήσει και ψυχολογικά την ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια δεν δείχνει καλό πρόσωπο, με τη διοίκηση να είναι αποφασισμένη να πάρει μέτρα αν συνεχιστούν οι όχι καλές εμφανίσεις.
Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αθανασόπουλο, Ζαμπάρα και Μαυροειδάκο. Αμφίβολος είναι ο Ζερίτης και το θετικό είναι πως επιστρέφει κανονικά ο Δασκαλάκης.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Δύσκολο έργο έχει την Κυριακή η Σπερχογεία που φιλοξενεί στην έδρα της τον Πάμισο, έχοντας για οδηγό τα παιχνίδια κυπέλλου όπου θριάμβευσε. Οι "Ταύροι" προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θέλουν να βάλουν δύσκολα στον Πάμισο παίζοντας όπως πάντα με επιθετική φιλοσοφία για τη νίκη.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Γ. Δωδέκατος, ενώ έχει όλους τους άλλους παίκτες διαθέσιμους.
Ο Πάμισος από την άλλη πηγαίνει για το διπλό στη Σπερχογεία θέλοντας να μην αγχωθεί στα τελευταία λεπτά όπως στις νίκες με Τέλλο Αγρα και Ομόνοια. Φυσικά το έργο του θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί να πιάσουν οι νησιώτες καλή εμφάνιση για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.
Στον Πάμισο θέλουν απαραιτήτως τη νίκη γιατί υπάρχει περίπτωση να πιάσουν κορυφή αν δεν κερδίσει η Κυπαρισσία στα Φιλιατρά. Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν με τον Αλεβίζο να είναι τιμωρημένος, τον Γ. Τρίψα να παραμένει τραυματίας και τον Ζάρκο εξαιρετικά αμφίβολο αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΜΕΘΩΝΗ

Να κάνει το "2 στα 2" στην έδρα του μέσα σε πέντε ημέρες θέλει ο Αστέρας Αρφαρών και μετά τον Α.Ο. Φαραί να κερδίζει και τη Μεθώνη, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητες των "κυανόλευκων" αφού παίζουν με μια ομάδα που είναι στα μέτρα τους και εντός έδρας δεν θέλουν να έχουν κι άλλες απώλειες. Ο Νιάρχος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον προσαγωγό και η συμμετοχή το θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ακόμη νοκ άουτ είναι ο Ματθαίος, ενώ ο νεαρός Ψωμάρας θα είναι στη διάθεση του Τάκη Βούτσα.
Η Μεθώνη πήρε νίκη ανάσα με το Δώριο και πηγαίνει στα Αρφαρά για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Θανάσης Λακριντής θα κατεβάσει τον ΑΟΜ για δεύτερο παιχνίδι και με σκοπό να πάρει βαθμό ή βαθμούς.
Οι "βυσσινί" είναι χαμηλά στη βαθμολογία και εκτός από την έδρα τους, πρέπει να παίρνουν βαθμούς και μακριά από τη Μεθώνη. Το ευχάριστο είναι πως όλοι οι παίκτες υπολογίζονται μιας και εξέτισε την ποινή του και ο Τζεμάλι.

ΔΩΡΙΟ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Με αρκετές και σημαντικές απουσίες θα αντιμετωπίσει αύριο τον Τέλλο Αγρα το Δώριο. Πρώτη και σημαντικότερη αυτή του Νικητόπουλου που είναι τιμωρημένος, ενώ τραυματίες είναι οι Βεσέλης και Λούγκα, ενώ ούτε ο Γκρίτζαλης θα δώσει το "παρών".
Επίσης οι Γεωργακόπουλος και Εμμανουήλ αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά θα αγωνιστούν κανονικά μιας και δεν υπάρχουν λύσεις στον πάγκο για τον Γιάννη Αντωνόπουλο.
Ο Δωριέας σκοπεύει στη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που είναι στα μέτρα του για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις.
Στον αντίποδα ο Τέλλος Αγρας πήρε τα πάνω του μετά το σπουδαίο διπλό στο Διαβολίτσι, όμως ακόμη είναι χαμηλά στη βαθμολογία και χρειάζεται θετικό αποτέλεσμα και στο Δώριο.
Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση θα κοιτάξει να έχει βαθμολογικό όφελος στο αυριανό ματς, μιας και μετά το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι σαφώς πιο βατό.
Μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τιμωρημένου Πότση.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να κάνει μια νέα αρχή στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας θέλει ο Απόλλωνας Καλαμάτας που μετά τις συνεχόμενες ήττες έχει βρεθεί σε δεινή θέση χαμηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα η αναμέτρηση που θα γίνει στον Κορδία δεν θα είναι εύκολη, όμως στον ιστορικό σύλλογο δεν έχουν περιθώρια για απώλειες στην έδρα τους.
Ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεση του τον Ζέππο.
Οσο για τον Ολυμπιακό Καλαμάτας θα πάει στο καλαματιανό ντέρμπι με επιθετική διάθεση και με σκοπό να πάρει το διπλό.
Το σημαντικό είναι πως υπάρχουν αρκετές επιστροφές, οι οποίες… λύνουν τα χέρια του Σπύρου Τσίκινη.
Συγκεκριμένα γυρίζουν οι Πέλλα, Τζίφας, Τσούλος και Ξυδιάς, ενώ δύσκολα θα παίξει ο Παπαβασιλόπουλος και ανέτοιμος είναι ακόμη ο Πανταζής.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 7/12

Εράνη - Κυπαρισσία
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Αθανασοπούλου
Εθνικός Μελιγαλά - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Κότσαρης, Αδαμόπουλος
Τσικλητήρας Πύλου - Ανδρούσα
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Καραπιπέρης
Ομόνοια - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νίκας, Σερεμέτης, Τουρλομούσης

Κυριακή 8/12

Σπεργογεία - Πάμισος
Γήπεδο Σπερχογείας "Π. Γεωργανάς", 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Γεωργαντάς, Γκούμας
Αστέρας Αρφαρών - Μεθώνη
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος
Δώριο - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Βρυώνης, Τσίρμπας
Απόλλων Καλ. - Ολυμπιακός Καλ.
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Λάμιας

Η βαθμολογία
(σε 10 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    24-10    26
2. Πάμισος    24-10    24
3. Εθνικός Μελιγαλά    21-5    23
4. Εράνη    12-4    19
5. Τσικλητήρας Πύλου    14-13    17
6. Ανδρούσα    15-13    15
-. Α.Ο. Φαραί    10-7    15
8. Σπερχογεία    11-12    13
9. Τέλλος Αγρας    11-17    11
10. Δώριο    7-13    10
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    7-10    10
-. Αστέρας Αρφαρών    9-12    10
13. Μεθώνη    9-21    7
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    4-15    7
-. Διαβολίτσι    10-17    7
16. Ομόνοια    9-18    5