Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 15:03

Κυπελλούχος Μεσσηνίας η "Μαύρη Θύελλα", με ανατροπή 2-1 τον Πάμισο στην παράταση

Γράφτηκε από τον

Κυπελλούχος Μεσσηνίας η "Μαύρη Θύελλα", με ανατροπή 2-1 τον Πάμισο στην παράταση

Ο Ηλιόπουλος άνοιξε το σκορ για τον Πάμισο στο 49', ο Σαραντόπουλος ισοφάρισε για την Καλαμάτα στο 82' και ο Ερέκι στο 101' πέτυχε το 2-1. 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τέλος στο μστς. Η Καλαμάτα είναι Κυπελλούχος Μεσσηνίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Στο 116΄ο τελικός η Καλαμάτα προηγείται 2-1 ενώ απομένουν 4 λεπτά για το τέλος. 

Γκολ η Καλαμάτα στο 104'! Με σκόρερ τον Ερέκι προηγείται με 2-1

Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Μπίσα μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά την ώρα που σούταρε ο Καντούτσης κόντραρε με σωτήριο τάκλιν. 

Ξεκίνησε η παράταση.

Ισοπαλία 1-1 μετά τα 90 πρώτα λεπτά. Ο τελικός θα κριθεί στην παράταση αλλά η Καλαμάτα θα παίξει με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ρονκάτο.

Στο 91 αποβλήθηκε ο Ρονκάτο της Καλαμάτας με β'΄κίτρινη. 

82' Γκολ ο Σαραντόπουλος ισοφαρίζει για την Καλαμάτα σε 1-1. Από κόρνερ του Ρονκάτο ο Σαραντόπουλος με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. 

76' Απίστευτη ευκαιρία έχασε η Καλαμάτα με τον Τορεζάνι. Μετά από σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου και απόκρουση του Αντωνόπουλου, ο Σαραντόπουλος γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Τορεζάνι μόνος του από 3-4 μέτρα σούταρε ψηλά άουτ. 

75' Ενα τέταρτο αγώνα ακόμη στο Δημοτικό Στάδιο με τον Πάμισο να προηγείται της Καλαμάτας 1-0 με το γκολ του Ηλιόπουλου στο 49'.

65' Παραλίγο να βγει και η... δεύτερη πρόβλεψη του Ηλιόπουλου, καθώς στο 65' ο αρχηγός του Παμίσου έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Τορεζάνι αλλά ο Ψηλοπαναγιώτης του χάρισε την δεύτερη κίτρινη. Πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ψηλοπαναγιώτης είχε αποφύγει να δείξει δεύτερη κίτρινη σε σκληρό μαρκάρισμα του Ρονκάτο της Καλαμάτας. 

53' Το επίσης φοβερό είναι ότι ο Ηλιόπουλος πρόβλεψε ότι θα σκοράρει στο ημίχρονο! Την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια (περνώντας από μπροστά μας) ένας φίλαθλος του Παμίσου του φώναξε "Ηλία έχεις κίτρινη πρόσεξε μην αποβληθείς".Ο Ηλιόπουλος γέλασε και του απάντησε "πρώτα θα σκοράρω και μετά θα αποβληθώ". Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ηλιόπουλος πράγματι άνοιξε το σκορ. 

52' Καταπληκτικό πραγματικά το γκολ του αρχηγού του Παμίσου με το οποίο οι πράσινοι προηγούνται 1-0 της Καλαμάτας από το 49'. 

49' Φοβερό γκολ ο Ηλιόπουλος! 1-0 ο Πάμισος στο 49'. Μετά από σέντρα του Αριστομενόπουλου, ο Παπουτσογιαννόπουλος έδιωξε και ο Ηλιόπουλος με φοβερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παμίσου. 

4.42 μ.μ. Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. 

Ημίχρονο 0-0 στον τελικό. 

4.20 μ.μ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Καλαμάτα. Μετά από σέντρα του Ερέκι, ο Αντωνόπουλος έχασε την μπάλα, ο Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφτασε στον Ρονκάτο που έκανε το σουτ αλλά πάνω στη γραμμή ο Σταματελόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα που βρήκε στο δοκάρι και έφτασε εκ νέου στον Σταματελόπουλο που έβγαλε τελικά τη μπάλα από την περιοχή. Φώναξαν οι παίκτες της Καλαμάτας ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή αλλά μάλλον δεν είχαν δίκιο. 

4.10 μ.μ. Μισή ώρα αγώνα, στο 0-0 ο τελικός με τον Πάμισο όμως να έχει τις περισσότερες φάσεις εώς τώρα. 

4.09 μ.μ. Στο 29' ο Κάνιστρας συνδυάστηκε με τον Μπίσα που έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά απέκρουσε ο Γκόμες.

4.07 μ.μ. Στο 27' ο Ρονκάτο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αθανασόπουλος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά αλλά ο Αντωνόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. 

4.05 μ.μ. Στο 25' το παιχνίδι, ο ρυθμός έπεσε μετά το πρώτο 10λεπτο.

4.02 μ.μ. Στο 23΄ο Λαθύρης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τον Γκόμες ο οποίος όμως τελικά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. 

3.56 μ.μ. Στο 16' ο τελικός, μοιρασμένο μέχρι τώρα το παιχνίδι, πάντα στο 0-0 Πάμισος και Καλαμάτα. 

3.51 μ.μ. Στο 11' ο Ηλιόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γκόμες φάνηκε να αιφνιδιάζεται αλλά η μπάλα πήγε απευθείας στην εξωτερική μεριά του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ. 

3.50 μ.μ. Ο τελικός ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό με τον Λαθύρη να κάνει μια ωραία ατομική προσπάθεια μόλις στο 1' αλλά να κοντράρεται το πλασέ του από τον Παπουτσογιαννόπουλο σε κόρνερ. Η Καλαμάτα είχε και αυτή νωρίς την πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη εστία αλλά ο Μωράκης έκοψε την επέλαση του Γκασούκα στο 5'.

3.45 μ.μ. Στον 6' ο τελικός, αρκετά γρήγορος ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά. 

3.40 μ.μ. Με δέκα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε ο τελικός. Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επίτιμου προέδρου της Καλαμάτας Λυκούργου Γαιτανάρου. 

3.35 μ.μ. Μπήκαν στο γήπεδο οι ομάδες, περίπου 500 φίλοι των δύο συλλόγων και του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου βρίσκονται αυτή την ώρα στο γήπεδο.

3.25 μ.μ. Ο Πάμισος επιστρέφει σε τελικό μετά από 7 χρόνια. Τελευταία φορά είχε παίξει το 2011 όταν είχε κερδίσει με 2-0 την Σπερχογεία. Η Καλαμάτα είχε παίξει πέρυσι στον τελικό όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο κερδίζοντας με 1-0 την Αναγέννηση στην παράταση. 

3.22 μ.μ. Λίγα λεπτά έμειναν για τη σέντρα στον τελικό. 

3.21 μ.μ. Το Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας θα φιλοξενήσει τελικό μετα από 12 χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε γίνει εδώ τελικό ήταν τη σεζόν 2005-2006 όταν ο Αστέρας Αρφαρών είχε κερδίσει με 6-0 τον Παπαφλέσσα Χώρας. 

Στις 3.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας διεξάγεται ο τελικός με αντιπάλους τον Πάμισο και την Καλαμάτα. 

Διαιτητής θα είναι ο Ψηλοπαναγιώτης, βοηθοί διαιτητές οι Αδαμόπουλος, Καρβούνης και 4ος διαιτητής ο Πλακογιάννης. 

Οι συνθέσεις των ομάδων..

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Κάνιστρας, Λαθύρης, Τσουλάκος, Ηλιόπουλος, Μπίσα. 

Στον πάγκο είναι οι Καραγιάννης, Βέλλης, Παπαδόπουλος, Αλεξόπουλος, Φιλόπουλος, Μπερερής, Καραπετιάν. 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Καντούτσης, Ερέκι, Τορεζάνι, Ρονκάτο, Σαραντόπουλος, Αθανασόπουλος, Γκαζούκας, Ζαχαρόπουλος. 

Στον πάγκο βρίσκονται οι Βικιλάντε, Μερκούρης, Νινιός, Κανελλόπουλος, Μπεσσής, Τσιγαρίδης, Ντε Νίκολο.