Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013 15:04

Γ' εθνική: Τα τελευταία νέα όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Γράφτηκε από τον

Αισίως φτάσαμε στην 10η αγωνιστική, ολοκληρώνεται το 1/3 του πρωταθλήματος και με το τέλος των 8 παιχνιδιών θα έχουμε βγάλει αρκετά συμπεράσματα για τους διεκδικητές της ανόδου και της… καθόδου. Παναρκαδικός και Ατρόμητος, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την άνοδο και αν δεν θέλουν να «καούν» πρόωρα, πρέπει να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από τα ματς κόντρα σε Κόρινθο και Μεσσηνιακό αντίστοιχα.

Οι τρεις πρωτοπόροι τώρα, Αχαϊκή, Παναργειακός και Καραϊσκάκης έχουν το πλεονέκτημα της έδρας (είναι αήττητοι) αλλά και δύσκολο έργο απέναντι σε Βάρδα, Καλαμάτα (με ένα διπλό στο Άργος παίρνει νέα τροπή η μάχη της ανόδου), Πανόπουλο αντίστοιχα. Μανωλάδα - Σαγέικα και Μεσολόγγι-Πανναυπλιακός δίνουν την δική τους μάχη επιβίωσης. Αναβλήθηκε ο αγώνας Ερμιονίδα - Άρης, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου στο Κρανίδι. Θα διεξαχθεί στις 15 Δεκέμβρη.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Από την μία η κακή αγωνιστική κατάσταση του Παναρκαδικού (4 συνεχόμενες ήττες χωρίς να επιτύχει γκολ), συν τα οικονομικά προβλήματα και από την άλλη η αδυναμία της Κορίνθου στα εκτός έδρας (3 ήττες σε 4 ματς). Φαβορί δεν υπάρχει, όμως ο Παναργειακός (με καινούργιο προπονητικό τιμ, τους παλιούς Τζήλο και Καλογιαννίδη) ευελπιστεί να δώσει ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα καθώς σε διαφορετική περίπτωση από εκεί που μίλαγε για άνοδο θα κοιτάει την παραμονή. Απόντες από τον αγώνα, είναι οι τιμωρημένοι Μουστόγιαννης και Παπαζούδης (Παναρκαδικός) και ο Τσίτσι (Κόρινθος).

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
Οι «κανονιέρηδες» του Μεσολογγίου εναντίον των «κανονιέρηδων» του Ναυπλίου σε ένα ματς δίχως αύριο και για τους δύο. Από τέσσερις ήττες προέρχεται το Μεσολόγγι, από δύο το Ναύπλιο και βλέπουν τον μεταξύ τους αγώνα σαν ευκαιρία να ανασάνουν βαθμολογικά και ψυχολογικά. Σημαντικά προβλήματα για τον Ξανθόπουλο, που δεν θα έχει στην διάθεση του, τους τραυματίες Νάκο και Ξευγένη ενώ αμφίβολος είναι ο Πέντσας. Για τους φιλοξενούμενους ο Γιώργος Χορμής δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Καραμάνο και τον Κιρβαλίτζε που αποτελεί οριστικά παρελθόν.   

ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ
Δύο στα δύο με τον Μίκι Τσίρκοβιτς στο τιμόνι μετράει η Δόξα και σε μια ενδεχόμενη επικράτηση στο γειτονικό ντέρμπι με τον Εθνικό μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής. Στον αντίποδα, οι «μπλέ» με οδηγό το ματς κυπέλλου όπου είχαν πάρει την νίκη-πρόκριση μέσα στην Μανωλάδα, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Ο τεχνικός κ. Κωνσταντινόπουλος παραμένει προς το παρόν (μίλησε με την διοίκηση και τους παίκτες και έλυσαν τις όποιες παρεξηγήσεις) αλλά μια ήττα μάλλον θα επιφέρει εξελίξεις. Απών για τα Σαγέικα οι τιμωρημένοι Νικολόπουλος και Αγγελάτος.   

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
Μπορεί το Πανόπουλο να σταματήσει την προέλαση του Καραϊσκάκη; Την προηγούμενη φορά που ανταμώθηκαν (στο κύπελλο), οι «βυσσινί» της Αμαλιάδας κατάφεραν να κερδίσουν τους Αρτινούς στην έδρα τους και να πάρουν την πρόκριση. Σε κάτι ανάλογο προσδοκούν για την αυριανή μάχη έχοντας μάλιστα και καλή ψυχολογία μετά την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Ερμιονίδας. Δύσκολο πάντως το έργο τους καθώς ο εκ των πρωτοπόρων Καραϊσκάκης είναι αήττητος εντός  έδρας (στο πρωτάθλημα). Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα.

ΑΧΑΪΚΗ - ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
Με μόνο πρόβλημα τον Αγγελόπουλο καθώς ο Δημητρακόπουλος μάλλον προλαβαίνει, ο Γιάννης Ζερδεβάς προετοιμάζει τους «κιτρινόμαυρους» για ακόμα μία νίκη (αν έρθει, θα είναι η 5η σε 5 εντός έδρας ματς) που θα διατηρήσει τα «καναρίνια» στην κορυφή του ομίλου. Οι «πράσινοι» με οδηγό την εμφάνιση του β΄ ημιχρόνου στο ματς με τον Παναργειακό (λίγο έλειψε να το γυρίσουν αν και αγωνίζονταν με 10 παίκτες) ταξιδεύουν στην γειτονική Αχαγιά με σκοπό να ρίξουν την Αχαϊκή από την πρώτη θέση. Ο Ανδρέας Ζήκος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. Παναργειακός    16-4    22
-----------------------------------------------
-. Αχαϊκή    13-6    22
-. Α.Ε. Καραϊσκάκης    9-6    22
4. Καλαμάτα    14-7    16
-. Α.Ε. Ερμιονίδας    12-7    16
6. Κόρινθος    10-7    15
7. Μεσσηνιακός    12-7    14
8. ΠΑΟ Βάρδας    7-8    13
----------------------------------------------------
9. Ατρόμητος Αχαΐας    9-9    12
10. Δόξα Μανωλάδας    9-9    11
-. Παναρκαδικός    8-9    11
12. Μεσολόγγι    10-14    9
13. Πανναυπλιακός    9-14    7
14. Αρης Αιτωλικού    4-10    5
-. Εθνικός Σαγέικων        3-19    5
16. Αστέρας/Πανόπουλο    7-17    4

ΚΥΡΙΑΚΗ
Δ΄ όμιλος - 10η Αγωνιστική
Παναρκαδικός - Κόρινθος
ΑΕ Μεσολογγίου - Πανναυπλιακός
Μεσσηνιακός - Ατρόμητος Αχαίας
Δόξα Νέας Μανωλάδας - Εθνικός Σαγεΐκων
ΑΕ Καραϊσκάκης - ΠΦΟ Πανόπουλου
Αχαϊκή - ΠΑΟ Βάρδας
Παναργειακός - Καλαμάτα
ΑΕ Ερμιονίδας - Αρης Αιτωλικού

-Όλα τα ματς έχουν κοινή ώρα έναρξης (3 μ.μ.).
- Το ματς Ερμιονίδα - Άρης Αιτωλικού αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί στις 15/12.