Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 15:50

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ο δρόμος του Τσικλητήρα προς την παραμονή

Γράφτηκε από τον
Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ο δρόμος του Τσικλητήρα προς την παραμονή

Πέντε στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κούρσα στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής και τα πάντα είναι ανοιχτά, τόσο για τον τίτλο, όσο και για την παραμονή.

Στην κορυφή ο Αστέρας Βλαχιώτη και ο Αστέρας Αμαλιάδας είναι ουσιαστικά οι δύο μνηστήρες του τίτλου και το μεταξύ τους ντέρμπι την 20η αγωνιστική θα κρίνει πολλά, με τους Λάκωνες να έχουν αυτή τη στιγμή προβάδισμα τριών βαθμών.

Στην ουρά, όπου υπάρχει και το μεσσηνιακό ενδιαφέρον, Λεωνίδιο και Παλληξουριακός, έχουν συμβιβαστεί με τον υποβιβασμό, ενώ πολύ λίγες πιθανότητες έχει η Ζάκυνθος. Στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται ακόμα η Αχαϊκή και ο Διαγόρας Βραχνέικων. Ο Τσικλητήρας Πύλου είναι στην 7η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή, αλλά έχει μόλις ένα βαθμό διαφορά από το Διαγόρα και 2 από την Αχαϊκή.

Ως εκ τούτου αυτές οι τρεις ομάδες και η Ζάκυνθος θα παλέψουν για την παραμονή και στο τέλος θα χαμογελάσει μόνο η μία!

Ο Τσικλητήρας κρατά την τύχη στα χέρια του, αφενός γιατί αν κάνει το απόλυτο αδιαφορεί για τα υπόλοιπα αποτελέσματα και αφετέρου, διότι το πρόγραμμα είναι βατό. Θα δώσει τρεις αγώνες στην Πύλο και δύο εκτός.

Το θετικό μάλιστα είναι ότι οι τρεις από τους πέντε αντιπάλους του είναι ουσιαστικά αδιάφοροι. Ο Παλληξουριακός είναι καταδικασμένος σε υποβιβασμό και ο Πανηλειακός με τον Παναρκαδικό δεν έχουν ρεαλιστικά ελπίδες ανόδου, ούτε όμως κινδυνεύουν. Αρα το προσεχές ματς με τη Ζάκυνθο και το επόμενο με την Αχαϊκή είναι τα “εξάποντα” για τον Τσικλητήρα και εφόσον κάνει το “2 στα 2”, θα αγκαλιάσει την παραμονή. Και αυτό γιατί θα έχει βγάλει νοκ – άουτ τη Ζάκυνθο, θα είναι στο +5 τουλάχιστον από την Αχαϊκή και ο Διαγόρας το πιθανότερο θα μείνει και άλλο πίσω, μιας και έχει να παίξει με τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη. Η ομάδα των Βραχνέικων θα δώσει επίσης τρία παιχνίδια εντός έδρας (το ένα είναι όπως προαναφέραμε με τους Λάκωνες), ενώ θα παίξει εκτός και με την Καλαμάτα.

Η Αχαϊκή εκτός του ότι θα δώσει εκτός το κρίσιμο ματς με την Πύλο, θα υποδεχτεί και το Βλαχιώτη, ενώ η Ζάκυνθο παίζει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές εκτός με το Διαγόρα και εντός με την Αμαλιάδα. Οι Νησιώτες παίζουν λοιπόν μεθαύριο το τελευταίο τους χαρτί για την παραμονή και ο Τσικλητήρας θέλει να το “κάψει”, ώστε να συνεχίσει πάνω από τη ζώνη και να πάει με τη ψυχολογία στα ύψη στον τελικό με την Αχαϊκή. Αυτή την Κυριακή οι διώκτες του έχουν αρκετές πιθανότητες να πάρουν τη νίκη, αφού η Αχαϊκή παίζει με το αδύναμο Λεωνίδιο και ο Διαγόρας εντός με τη δυνατή, Βάρδα που έχε όμως “μαξιλαράκι” και το ματς με τη Λεωνίδιο (άρα δύσκολα θα μπει σε περιπέτειες).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή στις 5 τελευταίες αγωνιστικές έχει ως εξής:

18η αγωνιστική (4 Μαρτίου)

Ζάκυνθος – Τσικλητήρας

Λεωνίδιο – Αχαϊκή

Διαγόρας Βραχνέικων – Βάρδα

19η αγωνιστική (11 Μαρτίου)

Τσικλητήρας – Αχαϊκή

Παλληξουριακός – Ζάκυνθος

Διαγόρας Βραχνέικων – Αστέρας Βλαχιώτη

20η αγωνιστική (18 Μαρτίου)

Παλληξουριακός – Τσικλητήρας

Ζάκυνθος – Παναρκαδικός

Αχαϊκή – Πανηλειακός

Καλαμάτα – Διαγόρας Βραχνέικων

21η αγωνιστική (24 Μαρτίου)

Τσικλητήρας – Πανηλειακός

Βάρδα – Αχαϊκή

Διαγόρας Βραχνέικων – Ζάκυνθος

22η αγωνιστική (1 Απριλίου)

Τσικλητήρας – Παναρκαδικός

Παλληξουριακός – Διαγόρας Βραχνέικων

Αχαϊκή – Αστέρας Βλαχιώτη

Ζάκυνθος – Αστέρας Αμαλιάδας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 17 αγώνες)

1. Αστέρας Βλαχιώτη 37-11 40

2. Αστέρας Αμαλιάδας 38-13 37

3. Πανηλειακός 22-10 30

-. Καλαμάτα 18-9 28

-. Παναρκαδικός 23-15 28

6. ΠΑΟ Βάρδας 18-17 27

7. Τσικλητήρας Πύλου 12-13 21

8. Διαγόρας Βραχνέικων 18-25 20

9. Αχαϊκή 14-17 19

10. Ζάκυνθος 17-23 16

11. Παλληξουριακός 8-35 10

12. Λεωνίδιο 6-41 2

- Ο πρωταθλητής πάει στα μπαράζ ανόδου και υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίες ομάδες.