Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 14:54

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 2-0: Βρήκε τη λύση στο β’ ημίχρονο με Μπίσα, Σταματελόπουλο

Γράφτηκε από τον

 

Μπορεί να αγχώθηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στην καλοστημένη Ομόνοια, όμως στο δεύτερο ο Πάμισος πάτησε... γκάζι και επικράτησε με 2-0 της καλαματιανής ομάδας.

Οι νησιώτες διατήρησαν έτσι το +4 από τον δεύτερο Πανθουριακό και πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι με την τρίτη Ανδρούσα στο “Β. Μαλαφέκας” την Κυριακή.

Ο πρώτος σκόρερ της Α’ τοπικής Βαγγέλης Λαθύρης μπορεί να μην βρήκε... δίχτυα χθες, όμως σέρβιρε και τα δύο γκολ της ομάδας του... Το πρώτο στο 54’με τον Μπίσα να γράφει το 1-0 και το δεύτερο στο 80’ με τον Σταματελόπουλο να γράφει με πλασέ στην κίνηση το 2-0.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο 2018 για την καλαματιανή ομάδα μετά από 7 αγώνες που μετρούσε πέντε ήττες και 2 ισοπαλίες.

Η Ομόνοια είχε αμυντική συνοχή, δεν επέτρεψε στο πρώτο μέρος στον Πάμισο να κάνει ευκαιρίες, όμως δεν κρατούσε μπάλα ούτε απειλούσε και έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία όταν ο Λαθύρης έκανε το γύρισμα από δεξιά, με τους Παλιά και Κατσαρέα να απομακρύνουν προ του Μπίσα.

Ο Πάμισος έφτασε κοντά στο γκολ στο 20’ με τον Τσουλάκο να βρίσκει στο ύψος του πέναλτι τον Μπίσα που σούταρε ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι από το ασφυκτικό πρέσινγκ των παικτών της Ομόνοιας και δύσκολα πατούσαν την περιοχή του Κατσαρέα.

Στο 37’ μετά από φάση διαρκείας το σουτ του Λαθύρη έφυγε ψηλά άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 40’ με τον Μπίσα να σεντράρει και τον Μωράκη στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει την προβολή που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 54’ έλυσε

τον... γόρδιο δεσμό

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη μπήκε φουριόζα και έκλεισε στα καρέ της την Ομόνοια.

Στο 54’ οι Μπίσα και Λαθύρης συνεργάστηκαν ωραία με τον πρώτο να γράφει το 1-0 με σκαστό σουτ από πλάγια θέση.

Το γκολ αυτό έλυσε τα πόδια των παικτών του Παμίσου που έψαξαν εναγωνίως και δεύτερο γκολ για να “κλειδώσουν” τη νίκη και να μην την πατήσουν όπως με την Κυπαρισσία...

Στο 62’ ο Μπίσα επιχείρησε σέντρα από αριστερά και ο Λαθύρης έπιασε το μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει τη εστία του Αντωνόπουλου, με τους “πράσινους” να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ. Στο 73’ ο Μπίσα σούταρε από πλάγια θέση, ο Κατσαρέας απέκρουσε και ο Καραγιάννης σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ωραίο γκολ στο 80’

από Σταματελόπουλο

Τελικά το 2-0 που δικαιούταν ο Πάμισος βάσει εμφάνισης ήρθε στο 80’ με τον Λαθύρη με συστημένη σέντρα από δεξιά να βρίσκει τον Σταματελόπουλο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 5ο φετινό του τέρμα αν και αμυντικός.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Σκόρδου και των βοηθών του Τσίρμπα και Ταβουλαρέα.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μωράκης, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (58’ Μπερερής), Μπίσα, Κάνιστρας (69’ Καραγιάννης), Λαθύρης (84’ Βέλλης), Ηλιόπουλος (84’ Παπαδόπουλος), Τσουλάκος.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κοστρίβας (84’ Καϊας), Παλιάς, Μπάλλας, Δημητρίου, Πολυμενέας, Τζίφας (58’ Δημόπουλος), Κωστόπουλος (71’ Σπυρόπουλος), Καρύδης, Μαραβέλας (68’ Τάφα), Φέστας.