Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 18:19

Γιαννακόπουλος για Παναθηναϊκό και ΟΑΚΑ: "Έχει κατατεθεί πρόταση στην Κυβέρνηση"

Γράφτηκε από τον
Γιαννακόπουλος για Παναθηναϊκό και ΟΑΚΑ: "Έχει κατατεθεί πρόταση στην Κυβέρνηση"

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στην εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ, με φόντο τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, επιβεβαιώνοντας πως έχει κατατεθεί ήδη πρόταση στην Κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά από την στιγμή που προέκυψαν οι πληροφορίες για εμπλοκή του στο κομμάτι της εκμετάλλευσης του ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε με γραπτή δήλωση. Ο "ισχυρός άνδρας" της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods επιβεβαίωσε όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, αναφορικά με την εύρεση συμπαικτών από το εξωτερικό για την εκμετάλλευση και διαχείριση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα, με φόντο τη δημιουργία ενός μεγάλου "σπιτιού" για το "τριφύλλι".

Όπως αναφέρει, η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ανταπόκριση στο εξωτερικό. Η πρόταση που έχει εκπονήσει, κατατέθηκε στην Κυβέρνηση στις αρχές του 2018, αναμένοντας πλέον την ανταπόκρισή της σε ό,τι έχει παρουσιαστεί/προταθεί.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Επ' αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων- λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη.

Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου".

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνοδεύεται από επίσημη τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου της Redstone, Mark Alexander, η οποία αναφέρει:

"Έχουμε εκπονήσει μαζί μια συμφωνία, που θα κάνει πολλά περισσότερα απ' το να φτιάξει ένα νέο σπίτι για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Όταν θα ολοκληρωθεί, το Athens Alive θα επαναπροσδιορίσει το τοπίο στις επιχειρήσεις και τη διασκέδαση.

Θα έχουμε ενσωματώσει μια παγκόσμιας κλάσης εγκατάσταση γραφείων, ξενοδοχείων και συνεδρίων, μαζί με εταιρείες αναψυχής, καταστημάτων, εστιατορίων, πάρκων διασκέδασης, ερασιτεχνικού αθλητισμού και μεγάλων αθλητικών ειδών σε ένα συναρπαστικό προάστιο αθλητισμού και διασκέδασης, ισάξιο οποιουδήποτε άλλου στον κόσμο και προσβάσιμο πεζή στο κοινό.

Ανάπτυξη τέτοιας κλίμακας απαιτεί ισχυρές δεσμεύσεις, τόσο από ιδιωτικούς όσο και από κρατικούς εταίρους, κι αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να χτίσουμε".
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ