Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 13:58

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΧΑΪΚΗ 0-1: Ηττα - "μαχαιριά" για την παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

Οδυνηρή ήττα με 0-1 από την Αχαϊκή γνώρισε χθες στην Πύλο ο Τσικλητήρας, και πλέον μόνο με... θαύμα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Μεσσηνιακή ομάδα αποδείχθηκε "λίγη" σ' ένα καθοριστικό ματς για την παραμονή στη Γ' εθνική, και η αποδεκατισμένη Αχαϊκή πήρε ανέλπιστο διπλό, μιας και αγωνίστηκε χωρίς 7 παίκτες, ενώ ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Πάγκαλος μπήκε στο 85' για να παίξει εξτρέμ!

Ετσι οι φιλοξενούμενοι έμειναν ζωντανοί στη μάχη για τη σωτηρία. Αντίθετα για τον Τσικλητήρα οι ελπίδες είναι μόνο μαθηματικές, με δεδομένο ότι τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, κυνηγά τρεις ομάδες στη βαθμολογία: τη Ζάκυνθο, την Αχαϊκή και τον Διαγόρα Βραχνέικων - και για να τα καταφέρει θα πρέπει να τις βάλει από κάτω όλες! Επιπλέον υστερεί στην ισοβαθμία με τη Ζάκυνθο και το Διαγόρα, που βρίσκεται στην 7η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή, έχοντας 5 βαθμούς περισσότερους από την ομάδα της Πύλου! Κι αυτό γιατί νίκησε χθες τον Αστέρα Βλαχιώτη και τον έριξε από την κορυφή του 5ου ομίλου, ενώ και η Ζάκυνθος πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Παλληξουριακό.

Ως εκ τούτου, το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε για τον Τσικλητήρα, που για μία ακόμα φορά φέτος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του.

Η εικόνα του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, αλλά από ένα λάθος στο 17' βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ και η πίεση έγινε μεγαλύτερη. Ο Γεωργιόπουλος έχασε στο 41' τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα και να αλλάξει τη ψυχολογία. Η Αχαϊκή με το υπέρ της σκορ δεν είχε λόγο να ξεμυτίσει από την περιοχή, όμως ο Τσικλητήρας όχι μόνο δεν μετουσίωσε σε γκολ την εδαφική του υπεροχή, αλλά κινδύνεψε στην αντεπίθεση και με δεύτερο γκολ. Η αστοχία των φιλοξενούμενων και ο Κόκκαλης (έπιασε πέναλτι στο 71') κράτησαν το σκορ στο 0-1, με τους γηπεδούχους να εντείνουν την πίεσή τους στο φινάλε, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η Αχαϊκή με αντιποδόσφαιρο και συνεχείς καθυστερήσεις ροκάνισε το χρόνο και πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη της (η πρώτη ήταν την περασμένη εβδομάδα με το αδύναμο Λεωνίδιο). Ο Τσικλητήρας απέναντι στις δύο ευκαιρίες της Αχαϊκής και στο χαμένο πέναλτι στο β' μέρος έχει να επιδείξει μόνο ένα δοκάρι σε φάουλ του Κροτσίδα στο 63', καθώς πολλοί παίκτες του βρέθηκαν σε άσχημη μέρα, ενώ είχε πολλά προβλήματα και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ενδεικτικό το ότι σε δύο φάσεις ένας παίκτης της Αχαϊκής, ο Πατάπης, διέσχισε μόνος του το μισό γήπεδο και στη μία τον πρόλαβε πριν πλασάρει ο Σβίγκος, ενώ στην επόμενη κέρδισε πέναλτι!

Λάθος και... 0-1

Οσο για το γκολ που έκρινε το ματς, ήταν το 17ο λεπτό όταν ο Πύλιος έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή και ο Μητρόπουλος με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κόκκαλη.

Στο 21' ο Τσικλητήρας άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Ρήγας εκτέλεσε κόρνερ, ο προωθημένος Σεντεμέντες πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Δρακόπουλου. Ο γκολκίπερ της Αχαϊκής είπε "όχι" και στο Γεωργιόπουλο στο 41', που από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Επιασε πέναλτι ο Κόκκαλης

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσικλητήρας προσπάθησε για ένα γρήγορο γκολ, ώστε να έχει στη συνέχεια χρόνο να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι αδυνατεί να διασπάσει οργανωμένες άμυνες.

Η Αχαϊκή περίμενε τον αντίπαλό της στο μισό γήπεδο και ήταν επικίνδυνη στην κόντρα, μιας και δεν υπήρχαν επιστροφές όταν χανόταν η μπάλα. Σε μια τέτοια φάση στο 58' ο Μπούγκουλι σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μητρόπουλο που απέναντι από τον Κόκκαλη, πλάσαρε άουτ από το κάθετο.

Στο 63' ο Κροτσίδας είδε τη μπάλα στο φάουλ που εκτέλεσε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 64' ο Πατάπης πήρε την μπάλα στο κέντρο, έκανε κούρσα και πριν προλάβει να πλασάρει, ο Σβίγκος τον έκοψε σωτήρια.

Στο 70' ο ίδιος παίκτης ξανά σε αντεπίθεση βρέθηκε απέναντι από τον Κόκκαλη που τον ανέτρεψε με το πόδι και ο ρέφερι Ρούσος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κόκκαλης όμως έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε το 0-1 και μαζί τις ελπίδες του Τσικλητήρα, τουλάχιστον, για την ισοφάριση. Από αυτό το σημείο όμως και μετά, ουσιαστικά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Οι παίκτες της Αχαϊκής βρίσκονταν συνεχώς στο έδαφος, γεγονός που έφερε νεύρα και ένταση. Οι παίκτες του Τσικλητήρα δεν είχαν το καθαρό μυαλό να αντιδράσουν και το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Σβίγκος, Γεωργιάδης, Τσάτσος (65' Μεμά), Σεντεμέντες, Νιόκκας, Πύλιος (85' Κωστόπουλος), Ρήγας (52' Αμπραχαμιάν), Γεωργιόπουλος, Γιαννόπουλος, Χατζηστάμου (52' Κροτσίδας).

ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Γερασιμόπουλος, Στεφανόπουλος, Πατάπης, Κοκκίνης, Σωτηρόπουλος, Μητρόπουλος, Χαλικιόπουλος (46' Χαρίζι), Μπήτρας, Σταυρόπουλος, Μποόύγκουλι (85' λ.τρ. Πάγκαλος).