Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 15:24

ΑΝΔΡΟΥΣΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1: Πήρε το ντέρμπι με Μπίσα και έκανε σημαντικό βήμα τίτλου

Γράφτηκε από τον

 

Σημαντικό βήμα τίτλου έκανε χθες ο Πάμισος με τη νίκη του με 1-0 στο “Β. Μαλαφέκας” επί της ισχυρής Ανδρούσας.

Μια νίκη που ήρθε δια... πυρός και σιδήρου χάρις σε ένα γκολ του Θανάση Μπίσα στο 72ο λεπτό και ενώ διαφαινόταν πως οι νησιώτες θα υποχρεώνονταν σε νέα “λευκή” ισοπαλία από την καλοστημένη αμυντικά ομάδα του Νίκου Γεωργακλή.

Ο Πάμισος λοιπόν πήρε ένα σπουδαίο διπλό δίχως να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο και έβγαλε ίσως το δυσκολότερο ματς που έχει μέχρι το φινάλε, στην πορεία του προς τον τίτλο.

Οι νησιώτες διατήρησαν το +4 από τον δεύτερο Πανθουριακό και έχουν την... πολυτέλεια και για δύο ισοπαλίες στις 9 αγωνιστικές που απομένουν.

Το χθεσινό ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι με πολύ κόσμο στο γήπεδο (πάνω από 400 θεατές και των δύο ομάδων), πάθος, ένταση στο φινάλε, αλλά με το θέαμα να απουσιάζει.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με αμυντική τακτική (σύστημα 5-4-1, τρεις στόπερ και μόνο τον Βλαχόπουλο προωθημένο) και πήγαν το ματς εκεί που ήθελαν.

Ομως η ποιότητα των παικτών του Παμίσου “μίλησε” στο 72’ με τους Λαθύρη, Κάνιστρα και Μπίσα να συνεργάζονται και τον τελευταίο να γράφει με ένα “ξερό” σουτ το 0-1.

Κακό ματς στο α’ ημίχρονο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνονται, την Ανδρούσα να περιμένει τον Πάμισο και τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να πατήσουν την περιοχή του Κατσίποδα.

Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη δεν είχε καλή κυκλοφορία, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και έλειπε η φαντασία για να δημιουργηθούν ευκαιρίες.

Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και προσπαθούσε να βγει -ανεπιτυχώς- στην κόντρα. Στο 24’ έγινε η μοναδική φάση στο πρώτο μέρος όταν ο Καλογερόπουλος έκανε ένα γέμισμα από τη μεσαία γραμμή, με τον Μπαστακό να διώχνει σε κόρνερ προ του Βλαχόπουλου και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Πάμισος το μόνο που είχε να επιδείξει στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ στην κίνηση του Αριστομενόπουλου στο 37’ μετά από κόρνερ του Βέλλη, που μπλόκαρε εύκολα ο Κατσίποδας.

Καλύτερος ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό με τους “πράσινους” να είναι πιο επιθετικοί και να πιέζουν για ένα γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή πάντως ήταν για τους “κυανόλευκους” στο 47’ με τον Βασιλογιαννακόπουλο να κάνει το γέμισμα και τον Βαβαρούστο να παίρνει την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα την εκτέλεση φάουλ του Τσουλάκου έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Κατσίποδας.

Στο 56’ ο Αριστομενόπουλος τροφοδότησε από δεξιά τον Μπίσα που τρίπλαρε τον Γκούνη και μπήκε στην περιοχή, όμως από πλάγια θέση έκανε αδύναμο πλασέ και ο Κατσίποδας έδιωξε σε κόρνερ.

Η είσοδος του Κάνιστρα στο ματς έδωσε επιθετική πνοή στους νησιώτες και στο 65’ ο Μπίσα επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ, με τον Τσουλάκο να βάζει το πόδι του και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 69’ όταν ο Μπίσα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κάνιστρας έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κατσίποδας σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Εν τέλει ο Πάμισος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 72’ με τον Λαθύρη να βγάζει τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα της Ανδρούσας δεν έδιωξε και ο Κάνιστρας έστρωσε έξυπνα για τον Μπίσα που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-1 στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία. Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες του Παμίσου με τους περίπου 200 φιλάθλους τους.

Ο Πάμισος πέτυχε το σκοπό του, το άγχος έφυγε από τα πόδια των “πρασίνων” οι οποίοι έλεγξαν στη συνέχεια τον αγώνα και δεν άφησαν την Ανδρούσα να απειλήσει την εστία του Αντωνόπουλου.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές τόσο τακτικής όσο και σκοπιμότητας και το ματς ολοκληρώθηκε με μια καλή φάση για τον Πάμισο στο 92’ με τον Λαθύρη να σεντράρει και τον Μπίσα να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο κ. Μπλάνας έβγαλε χωρίς πρόβλημα το ντέρμπι όντας κοντά στις φάσεις.

Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Αδαμόπουλος και Σταυρόπουλος.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Μουλαβασίλης (77’ Χαρμπίλας), Γκούνης, Βαβαρούτσος, Κακογιάννης, Βασιλογιαννακόπουλος, Τσώνης (85’ Πατσιώτης), Δασκαλάκης, Α. Καλογερόπουλος, Τσέλα (84’ Θεοδοσόπουλος), Βλαχόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Μπαστακός, Μωράκης, Σταματελόπουλος, Βέλλης (63’ Κάνιστρας), Ηλιόπουλος, Μπερερής (90’ Φιλόπουλος), Λαθύρης, Μπίσα (91’ Κατσιβαρδέας), Τσουλάκος (78’ Καραγιάννης).

Ενταση στο φινάλε

Το 90λεπτο κύλησε χωρίς πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο, όμως μετά το σφύριγμα της λήξης επικράτησε ένταση και αψιμαχίες μεταξύ παικτών για 4-5 λεπτά. Επίσης υπήρξε λογομαχία ορισμένων παικτών της Ανδρούσας με τους φίλους του Παμίσου, που έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.