Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2013 13:44

Πέμπτη σερί νίκη ο Πάμισος, 1-0 στη Σπερχογεία

Γράφτηκε από τον

Στο… κατόπι της Κυπαρισσίας συνεχίζει ο Πάμισος μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πήρε χθες στη Σπερχογεία χάρις σε ένα γκολ του Νίκου Πατσιώτη στο 62'.

Οι νησιώτες επικράτησαν με 1-0 χωρίς να θέλξουν με την εμφάνιση τους και έχοντας την τύχη με το μέρος τους. Η τύχη όμως λένε πως πάει με τους ισχυρούς και πράγματι ο Πάμισος είναι μεγάλο όνομα για την Α' τοπική και μπορεί να κερδίσει ορισμένα ματς ακόμη και με τη… φανέλα. Ενα τέτοιο ήταν και το χθεσινό με το οποίο η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου έφτασε τις πέντε σερί νίκες και παρέμεινε δύο μόλις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Ο λόγος που δεν έπιασε καλή απόδοση ο Πάμισος ήταν πως βρήκε απέναντι του μια πολύ καλή Σπερχογεία που του έβαλε δύσκολα και βάσει ευκαιριών δικαιούνταν ένα γκολ.
Ομως οι "Ταύροι" ήταν άστοχοι και έμειναν με τις εντυπώσεις, όπως άλλωστε και στο ματς με την Κυπαρισσία.
Ο αγώνας έγινε παρουσία 300 φίλων και των δύο ομάδων που είδαν ένα ενδιαφέρον ματς με πάθος, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά και παιχνίδι… τακτικής από τους δύο προπονητές Τάσο Χατζηαγγελή και Γιώργο Αργυρόπουλο που έκαναν πολλές εσωτερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του 90λεπτου.

Υπεροχή και ευκαιρίες
για Σπερχογεία

Στο πρώτο μισάωρο δεν έγινε τίποτα το σημαντικό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τους αμυντικούς να κερδίζουν τις μονομαχίες από τους επιθετικούς. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 32' με τον Μωράκη να έχει κεφαλιά άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Δημητρακόπουλου. Δύο λεπτά μετά ο Μπούνας με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Δημητρακόπουλος έκανε το τάκλιν βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ.
Οι "Ταύροι" είχαν καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους και στο 38' έγινε ωραία εναλλαγή με τον Γ. Γιακουμή να δίνει στον Δ. Γιακουμή και αυτός κάθετα στον Παγώνη που πλάσαρε όμως ο Γρηγορόπουλος απέκρουσε.
Στο 42' ο Μπούνας βρήκε τον Δ. Γιακουμή που έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά και έχασαν μια κλασική ευκαιρία στο 48' όταν οι Δ. Γιακουμής, Μπούνας και Βασιλόπουλος άλλαξαν την μπάλα με τον τελευταίο να σουτάρει από πλάγια θέση και τον νεαρό Γρηγορόπουλο να αποκρούει.
Οι "Ταύροι" συνέχισαν  να είναι καλύτεροι και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 53' όταν ο εξαιρετικός χθες Μπούνας έδωσε κάθετα στον Βασιλόπουλο, όμως ο Γρηγορόπουλος "διάβασε" τη φάση και βγαίνοντας έγκαιρα απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο 62' το "χρυσό" γκολ

Και όταν χάνεις ευκαιρίες κάποια στιγμή δέχεσαι γκολ και αυτό συνέβη στο χθεσινό ματς… Ηταν το 62' όταν η ομάδα της Μεσσήνης ξεδιπλώθηκε όμορφα με τον Μωράκη να δίνει αριστερά στον ορεξάτο Χαρμπίλα που έκανε τη σέντρα και ο Πατσιώτης με διπλή προσπάθεια έκανε με πλασέ σε κενή εστία το 0-1. Μετά το γκολ υπήρχε ένταση για 2-3 λεπτά στην κερκίδα (ήταν και ορισμένοι Κυπαρισσιώτες) χωρίς όμως να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Δεν κινδύνευσαν οι
Νησιώτες μετά το γκολ

Μετά το γκολ του Παμίσου η Σπερχογεία αποσυντονίστηκε και οι έμπειροι παίκτες των φιλοξενούμενων κράτησαν σχετικά εύκολα το τρίποντο, χάνοντας μάλιστα ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.
Στο 68' ο Καράμπελας έκανε τσαφ και ο Πιχιγιόνι πήγε να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στον Λίβα, με τον Ζάρκο να παρεμβαίνει και τον Λίβα να αποκρούει. Οι "Ταύροι" ήταν νευρικοί με αποτέλεσμα ο Πάμισος να ελέγχει τον αγώνα και στο 81' ο Χ. Τρίψας έδωσε στο Χαρμπίλα που από πλάγια θέση έκανε αδύναμο πλασέ και ο Λίβας μπλόκαρε.
Στο 85' ο Γ. Τρίψας έκανε φάουλ από πίσω στον Μούστο και αντίκρισε ορθώς τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Τσεκούρα.
Στα τελευταία λεπτά η Σπερχογεία με παίκτη περισσότερο πίεσε για την ισοφάριση κυρίως με στημένες φάσεις, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη στιγμή. 
Από τους νικητές σταθερότατος ήταν ο νεαρός Γρηγορόπουλος και ξεχώρισαν ακόμη οι Ηλιόπουλος, Πατσιώτης, ενώ βοήθησε και ο Χαρμπίλας που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο.    
Από την άλλη κορυφαίος της Σπερχογείας ήταν ο Μπούνας και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Δ. Γιακουμής, Ι. Γιακουμής και Καράμπελας. 
Πολύ καλή η διαιτησία του Τσεκούρα που έβγαλε με επιτυχία ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι. Δεν απέφυγε τα μικρολάθη εκατέρωθεν, όμως δεν σφύριζε με το παραμικρό και συνετέλεσε στο να γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Πολύ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Γεωργαντάς και  Γκούμας.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Λίβας, Μούστος, Στέφανος, Πιχιγιόνι (80' Βασιλογιαννακόπουλος), Ι. Γιακουμής, Καράμπελας, Παγώνης, Μπαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Δ. Γιακουμής, Μπούνας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Γρηγορόπουλος, Κωτσάκης, Ρούτσης (46' Χαρμπίλας), Φιλόπουλος, Δημητρακόπουλος, Ηλιόπουλος, Χ. Τρίψας, Γ. Τρίψας, Ζάρκος (93' Μουλαβασίλης), Πατσιώτης (72' Χριστόπουλος), Μωράκης.