Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 17:44

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 0-2: Μια ακόμη μεγάλη νίκη

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 0-2: Μια ακόμη μεγάλη νίκη

 

Αξιοποιώντας δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη διάρκεια του αγώνα το Διαβολίτσι κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου στο “Γ. Λουκαρέας”, τον Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-0 πετυχαίνοντας μια ακόμη μεγάλη νίκη και συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό, αλλά οι παίκτες των δύο ομάδων δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των Οικονομόπουλου και Κωνσταντακόπουλου. Στις λίγες που έκαναν, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν και μάλιστα δύο φορές και να πάρουν τη νίκη που τους διατήρησε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής.

Μόλις στο 3ό λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν Κουλόπουλος ανατράπηκε από τον Κακαλή. Οι διαμαρτυρίες τους ήταν έντονες, όμως ο διαιτητής Νίκας, δεν διαπίστωσε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οσο για το γηπεδούχο Απόλλωνα, δεν μπόρεσε να βρει εύκολα διαδρόμους για να μπει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει την εστία του Κωνσταντακόπουλου. Σε δύο από τις φάσεις που είχε, κατάφερε να απειλήσει, όμως ο Κωνσταντακόπουλος έδειξε τα αντανακλαστικά του και με τις επεμβάσεις του, έσωσε το Διαβολίτσι από σίγουρα γκολ.

Μπορεί να μην σκόραρε και να έφυγε με ήττα ο Απόλλωνας από την αναμέτρηση του με το Διαβολίτσι, όμως είχε και κάτι θετικό. Αυτό ήταν η πρώτη συμμετοχή, έστω και ως αλλαγή στο τελευταίο σχεδόν 10λεπτο, του 14χρονου Γιώργου Τσούκλερη. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής από τις ομάδες υποδομής του Αίαντα, προχθές έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής με τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου.

Φάσεις - γκολ

Στο 12' μπροστινή μπαλιά Πιτσιλή για τον Βορίλα, που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας, βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 18' μπροστινή μπαλιά Εμμανουήλ για τον Κουλόπουλο αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Οικονομόπουλο πλάσαρε για να κτυπήσει η μπάλα στα πόδια του τερματοφύλακα και να περάσει κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 25' μπροστινή πάσα Τσουλάκου στον Αλεξόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση αμυντικού έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια με το πόδι ο Κωνσταντακόπουλος. Στο 31' ο Κουντάνης προσπάθησε να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Κωνσταντακόπουλος που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε με το ένα χέρι σωτήρια σε κόρνερ. Στο 39' ο Εμμανουήλ μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και "έκοψε" την μπάλα στο α' δοκάρι για τον Κουλόπουλο, ο οποίος προσπάθησε με τακουνάκι να αιφνιδιάσει τον Οικονομόπουλο και να σκοράρει, όμως ο τελευταίος μπλόκαρε. Στο 68’ το Διαβολίτσι κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, σε μαρκάρισμα του Παλιατσέα στον Κουλόπουλο. Ο Μπαλόπουλος με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο αριστερό “Γ” της εστίας του Οικονομόπουλου και έβαλε μπροστά στο σκορ τη φιλοξενούμενη ομάδα. Στο 83’ ο Ζάκκας με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 86’ από πάσα του Τσώνη ο Πιτσιλής με διαγώνιο σουτ πέτυχε το τελικό 0-2.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς διαιτητές τους Κομπιλίρη και Τσίρμπα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Οικονομόπουλος, Βασιλάκης (76’ Μπαζίγος), Παπαδέας, Κακαλής, Παλιατσέας, Κουντάνης, Τσουλάκος, Μανωλόπουλος, Αλεξόπουλος, Αντεμάι (81’ Τσούκλερης), Γκελγκέρια.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Μαυροειδάκος, Παπαγεωργίου, Ηλιόπουλος, Εμμανουήλ, Βορίλας (67’ Τσώνης), Μπαλόπουλος, Κουλόπουλος (72’ Τσουκαλάς), Παπαδόγιαννης (92’ Π. Σουλαντίκας), Ζάκκας, Πιτσιλής.