Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 18:26

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 2-2: Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Φωτιάδη και Σταματελόπουλο

Γράφτηκε από τον

 

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν το Σάββατο στο “Π. Γεωργανάς” Σπερχογεία και Α.Ο. Φαραί μένοντας στο ισόπαλο 2-2.

Ενα δίκαιο αποτέλεσμα που αφήνει ανικανοποίητους τους γηπεδούχους που ήθελαν τη νίκη για να προσπεράσουν στη βαθμολογία τον προχθεσινό τους αντίπαλο. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο Φώτης Φωτιάδης για τους “Ταύρους” και ο Θανάσης Σταματελόπουλος για την ομάδα των Γιαννιτσανίκων, οι οποίοι πέτυχαν και τα δύο γκολ των ομάδων τους. Η Σπερχογεία προηγήθηκε με πέναλτι του Φωτιάδη, όμως το συγκρότημα του Μιχάλη Φασουλή έφερε... τούμπα το ματς πριν βγει το ημίχρονο με δύο γκολ του 20χρονου μεσοεπιθετικού από τη Στενωσιά. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 62’, όμως δώδεκα λεπτά αργότερα έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπούνα.

Με πέναλτι το 1-0 στο 22'

Στο πρώτο 20λεπτο το ματς δεν είχε ρυθμό με την ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου να έχει την εδαφική υπεροχή. Στο 22’ ο Μπούνας ανέτρεψε τον Δωδεκάτο στα όρια της περιοχής και ο κ. Μπλάνας έδωσε σωστά το πέναλτι. Ο Φωτιάδης εκτέλεσε στο κέντρο της εστίας, ο Ρακόπουλος έπεσε στην αριστερή γωνία και το 1-0 ήταν γεγονός.

Το γύρισε πριν το ημίχρονο

Το Φαραί μετά το ημίωρο πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 36’ ευτύχησε να ισοφαρίσει από ένα γκολ - “δώρο” της άμυνας των “Ταύρων”... Ο Μπάλλας γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον γκολκίπερ Τσούλο, ο Σταματελόπουλος την έκλεψε και σε κενή εστία έκανε με πλασέ το 1-1.

Με την ψυχολογία υπέρ τους, τους Παχή και Δουρούμη να κάνουν πολλή δουλειά στον άξονα και τους Χελά και Σεριάτο να παίρνουν πρωτοβουλίες οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 44’ πέτυχαν και δεύτερο γκολ... Ο Σεριάτος με κάθετη μπαλιά – τρύπα έβγαλε τετ α τετ τον Σταματελόπουλο που έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2, με τον 20χρονο άσο να φτάνει τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα!

Ισοφάριση στο 62' και αποβολή Μπούνα

Στο δεύτερο μέρος η Σπερχογεία μπήκε δυνατά και έχασε γρήγορα δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 48’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτιάδη, ο Αγγελής έκανε την κοντινή προβολή, με τον Ρακόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαλαούρας σέντραρε από αριστερά και ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Μπάλλας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ρακόπουλος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η ισοφάριση που δικαιούταν η ομάδα του Γ. Καλόμαλου ήρθε στο 62’ όταν ο Φωτιάδης 5-6 μέτρα έξω από την περιοχή έπιασε ένα ξαφνικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία (2-2).

Στο 66’ ο Σεριάτος έδωσε κάθετα στον Σταματελόπουλο που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ (υπόδειξη του κ. Γιαννέτσου) ενώ έβγαινε τετ α τετ, σε μια δύσκολη φάση.

Και ενώ η Σπερχογεία ήταν καλύτερη και προσπαθούσε να βάλει και τρίτο γκολ, στο 74’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Δημήτρη Μπούνα που χτύπησε εκτός φάσης τον Κατσιμαγκλή, ενεργώντας απερίσκεπτα.

Παρότι με παίκτη λιγότερο πάντως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεζαν για το γκολ της νίκης, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση στα καρέ του Ρακόπουλου.

Το Φαραί έδειχνε να βολεύεται με την ισοπαλία, όμως λίγο έλλειψε να πάρει ένα σπουδαίο διπλό στο 93’, όταν ο Χελάς μετά από ατομική ενέργεια έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι!

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Γκούμα και Γιαννέτσου.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Βεργόπουλος, Μπάλλας, Μπαλαούρας, Δημητρίου, Κορομηλάς (78’ Η. Καραχάλιος), Γιακουμής (81’ Γ. Καραχάλιος), Μπούνας, Δωδεκάτος, Αγγελής, Φωτιάδης.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Ρακόπουλος, Σκιάς, Πανταζής, Μπούνας, Κατσιμαγκλής, Δουρούμης, Παχής, Σταματελόπουλος (90’ Πολίτης), Σεριάτος, Χελάς, Σαμιώτης (49’ Διαμαντής 78’ Μανιατέας).