Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2013 14:06

Πήρε το ντέρμπι με Ηρακλή ο Πανθουριακός και συνεχίζει στο ρετιρέ

Γράφτηκε από τον

Στην κορυφή του 1ου ομίλου παρέμεινε ο Πανθουριακός που ήταν ο μεγάλος νικητής με 2-1 απέναντι στον Ηρακλή Καλαμάτας, στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής που διεξήχθη το Σάββατο το μεσημέρι στο «Π. Γεωργανάς».

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Θουρίας επανήλθε στις νίκες (είχε αποσπάσει ισοπαλία στο ντέρμπι με το Ασπρόχωμα) ενώ ο Ηρακλής γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 5 συνεχόμενες νίκες.
Το ντέρμπι δεν είχε καλό ρυθμό πάρα μόνο κάποια ξεσπάσματα από τις δύο ομάδες. Κυρίως ήταν ένα παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη, τρέξιμο, δύναμη και ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες με την πιο έμπειρη ομάδα να επικρατεί.
Το α΄ ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τον Πανθουριακό να ανοίγει το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Ήταν το 11΄ όταν ο Μωράκης έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Κωνσταντόπουλος δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρεθεί στο χώρο μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής. Εκεί βρισκόταν ο Μουλιάτος που με ένα σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φιλόπουλο που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (1-0).
25΄ περίπου αργότερα (35΄) ο Ηρακλής έφτασε στην ισοφάριση. Ο Λιγκρής έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα, ο Μωράκης δεν καθάρισε την φάση ενώ θα μπορούσε και η μπάλα βρέθηκε στον Λεβαντή. Αυτός έπαιξε το ωραίο 1-2 με τον Κατσαρό που βρέθηκε απέναντι στον Σπάλα και με ψύχραιμο πλασέ τον νίκησε, φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1). Από εκεί και πέρα και μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο πλην μιας φάσης όπου οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι (πέσιμο του Μουλιάτου στην περιοχή σε επαφή με τον Σόφτη) αλλά ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι και μάλλον είχε δίκιο.
Στο β΄ ημίχρονο καθοριστική αποδείχτηκε η είσοδος στον αγώνα του Χόλμπαν. Καθοριστική γιατί ήταν η χρυσή αλλαγή, ο σκόρερ του νικητήριου (όπως αποδείχτηκε) τέρματος. Στο 60΄ λοιπόν, ο Σεφεράσι εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση (σαν κόρνερ) η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, πιο ψηλά από όλους ο Χόλμπαν και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Φιλόπουλου (2-1). Επόμενη καλή φάση για τον Πανθουριακό στο 86΄ όταν απευθείας φάουλ του Καστριτσέα έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Φιλόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος παρόλα αυτά θα μπορούσαν να κλέψουν το βαθμό στο τέλος. Ήταν το 91΄ όταν ο Μαρής έβγαλε με ωραία σέντρα τον Κατσαρό απέναντι στον Σπάλα όμως ο επιθετικός του Ηρακλή δεν κοντρόλαρε σωστά και ο τερματοφύλακας της Θουρίας πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα.
Διαιτητής ήταν ο Πλακογιάννης με βοηθούς τους Ζαρακοβίτη και Γιαννέτσο.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σπάλας, Φιλανδριανός, Ε. Καστριτσέας, Γεωργαντάς, Δουρούμης, Καρλαύτης, Μωράκης (46΄Χόλμπαν), Σεφεράσι, Σπυρόπουλος (88΄Σταλιάς), Μουλιάτος, Παπαδημητρίου(71΄Μπάλας)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛ.: Φιλόπουλος, Τ. Παπαδέας, Κωνσταντόπουλος (40΄Μαρής), Λιγκρής, Σόφτης, Βλαχάκης, Γκίζας, Φινάι, Λεβαντής (81΄Φύκουρας), Μιχαλόπουλος (73΄Στραβάκος), Κατσαρός