Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 14:21

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Τον “πληγώνει” η έδρα - 2 νίκες σε 9 ματς στην Πύλο!

Γράφτηκε από τον

 

 

Σ’ ένα πρωτάθλημα μόλις 22 αγωνιστικών η αξιοποίηση της έδρας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων και στην περίπτωση του Τσικλητήρα, η παραμονή στη Γ’ εθνική χάνεται κυρίως λόγω των εντός έδρας επιδόσεων.

Ενδεικτικό, ότι η ομάδα της Πύλου έχει περισσότερες νίκες (3 με Λεωνίδιο, Αχαϊκή, Παναρκαδικό) και βαθμούς (11) εκτός, από ότι στο γήπεδό της (10 β.), όπου σε εννέα αγώνες μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει μόνο το Λεωνίδιο, που έχει 2 βαθμούς και τον προτελευταίο Παλληξουριακό (10β.) που είναι καταδικασμένοι σε υποβιβασμό.

Συγκεκριμένα, μετρά 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, η τελευταία πριν από δύο μέρες από την Αχαϊκή με την οποία ουσιαστικά μπήκε “ταφόπλακα” στις ελπίδες για τη σωτηρία. Ο Τσικλητήρας έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, μιας και κυνηγά τρεις ομάδες στη βαθμολογία, τη Ζάκυνθο, την Αχαϊκή και το Διαγόρα Βραχνέικων και υστερεί στην ισοβαθμία με Ζάκυνθο και Διαγόρα, ενώ με την Αχαϊκή θα υπάρξει αν χρειαστεί μπαράζ (από μια νίκη οι δύο ομάδες με 1-0).

Ακόμα λοιπόν και αν η Μεσσηνιακή κάνει το 3 στα 3 με Παλληξουριακό, Πανηλειακό και Παναρκαδικό, θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρει την 7η θέση, που ισοδυναμεί με παραμονή στη Γ’ εθνική. Η ομάδα της Πύλου δεν κέρδισε στην έδρα της κανέναν από τους ανταγωνιστές της για παραμονή (Διαγόρα, Ζάκυνθο, Αχαϊκή) και έτσι δεν έχουν αντίκρισμα οι ισοπαλίες που πήρε με τον πρωτοπόρο πλέον Αστέρα Αμαλιάδας ή την 4η Καλαμάτα (εντός και εκτός έδρας), αλλά και τον Πανηλειακό στον Πύργο. Στα αξιοσημείωτα ότι στους εννέα μέχρι σήμερα αγώνες στο γήπεδό της έχει πετύχει μόλις 6 γκολ, εκ των οποίων τα τρία σ’ ένα ματς με τον Παλληξουριακό.

Με το Λεωνίδιο που έχει τη χειρότερη άμυνα του ομίλου (46 γκολ) είχε ευκαιρίες, αλλά νίκησε μόνο 1-0, και σκόραρε ακόμα στην ήττα με 1-2 από τον Αστέρα Βλαχιώτη και στην ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Αμαλιάδας. Εμεινε στο μηδέν με τη Βάρδα, την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο (0-0), το Διαγορα 0-2) και την Αχαϊκή (0-1). Πλέον απομένουν το τελευταίο εκτός έδρας ματς την Κυριακή με τον Παλληξουριακό και δύο ματς στην Πύλο με Πανηλειακό και Παναρκαδικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα εντός έδρας παιχνίδια του Τσικλητήρα μέχρι σήμερα έχουν ως εξής:

Τσικλητήρας – Βάρδα 0-0

Τσικλητήρας – Αστέρας Βλαχιώτη 1-2

Τσικλητήρας – Καλαμάτα 0-0

Τσικλητήρας – Ζάκυνθος 0-0

Τσικλητήρας – Παλληξουριακός 3-0

Τσικλητήρας – Διαγόρας Βραχνέικων 0-2

Τσικλητήρας – Αστέρας Αμαλιάδας 1-1

Τσικλητήρας -Λεωνίδιο 1-0

Τσικλητήρας – Αχαϊκή 0-1