Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 17:15

Φιλικό στη Νέα Ιωνία έπαιξαν οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας (φώτο)

Γράφτηκε από τον

Στη Νέα Ιωνία βρέθηκε αντιπροσωπεία των συλλόγου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα” αργά το απόγευμα της Δευτέρας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας (καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας), κάθε χρόνο προκειμένου να τιμήσει τα 22 νεαρά παιδιά, Ελληνες πατριώτες, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές το 1944 στο μπλόκο της Καλογρέζας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή με αγώνες στίβου και τη Δευτέρα οι Παλαίμαχοι της Καλαμάτας, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ν. Ιωνίας έπαιξαν φιλικό με την ομάδα του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νέας Ιωνίας και θα ολοκληρωθούν στις 18 του μήνα, όπου στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί να γίνει και το μνημόσυνο για τα 22 παιδιά.

Το φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας και εντασσόταν στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας, τις οποίες πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Είχε διάρκεια 50 λεπτά (δύο ημίχρονα των 25 λεπτών) και παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, το ματς έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.

Ο προπονητής των Βετεράνων Ν. Ιωνίας Γιώργος Χασάπης χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τους Σταύρο Δαμιανό, Δημήτρη Μαχά, Γιώργο Μπουτίδη, Ντίνο Ελευθεριάδη, Γιώργο Ντάντουλη, Μπάμπη Ταμακούρη, Γιάννη Ζιγκιρίδη, Βασίλη Τσαχουρίδη, Αλέκο Βέρο, Ιορδάνη Τσαλβαρίδη, Στράτο Λιάπη, ενώ αγωνίστηκαν και οι Θανάσης Πουλόπουλος, Γιώργος Σταυρόπουλος, Τάσος Νίξης, Θεόδωρος Θωμόπουλος και Σίμος Βασαδάκης.

Το προπονητικό δίδυμο των παλαιμάχων της Καλαμάτας Νικήτας Παπανικολόπουλος, Νίκος Μουλατσιώτης χρησιμοποίησαν στην αρχική 11άδα τους Γιώργο Φάββα, Γιώργο Κορομηλά, Αγγελο Σκαφιδά, Ηλία Φράγκο, Αντώνη Μαυρέα, Κώστα Μπιζίμη, Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, Γιάννη Αθανασόπουλο, Βασίλη Φωτεινάκη, Μανώλη Θεοδώρου, Κώστα Παρασκευόπουλο, ενώ έπαιξαν και οι Κώστας Ανδριόπουλος, Δημήτρης Μπάκας, Γιώργος Ασημακόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Κώστας Βασιλόπουλος και Αγγελος Παναγόπουλος.

Γιατρός του αγώνα ήταν η Μαρία Γκίκα.

Τον αγώνα διηύθυναν οι παλαίμαχοι διαιτητές Βαγγέλης Γιαννακουδάκης, Λουκάς Ζάχαρης (ήταν ο διαιτητής του αγώνα Αιγάλεω – Καλαμάτα το 1991), Σπύρος Μπέγος, ενώ το δεύτερο ημίχρονο διαιτήτευσε ο Τάσος Ψυρόγιαννης (με καταγωγή από το Μελιγαλά).

Να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες της Καλαμάτας φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Λυκούργο Γαϊτανάρο, αλλά και για τους 22 εκτελεσθέντες.

Τρισάγιο για Γαϊτανάρο

Λίγη ώρα πριν τη διεξαγωγή του φιλικού, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του επίτιμου προέδρου της Καλαμάτας Λυκούργου Γαϊτανάρου, που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή. Η τελετή έγινε στο σημείο που το 2002, ο αείμνηστος Λυκούργος μαζί με παλαίμαχους της Καλαμάτας είχαν φυτέψει μια ελιά, ώστε να θυμίζει τον ιστορικό αγώνα της Καλαμάτας με τον Ικαρο το 1972, αλλά και τη φιλία που διατηρούν οι δύο ιστορικές ομάδες όλα τα χρόνια.

Εκεί εκτός από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τους διαιτητές το παρών έδωσαν, ο γιος του Λυκούργου Γαϊτανάρου Γιάννης με την κόρη του Μαίρη.

Παρών και η γνωστή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, κόρη του Αγγελου Σκαφιδά ενώ τον αγώνα παρακολούθησε μαζί με την σύζυγο του και ο παλαίμαχος της Καλαμάτας και νυν προπονητής της Εθνικής Παίδων Βασίλης Γεωργόπουλος. Στην αποστολή της καλαματιανής ομάδας ήταν και ο Κώστας Ασημακόπουλος, ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε.

Τιμήθηκαν Χιώτης, Λαζαρακόπουλος

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας και ποδοσφαιριστής του Ικαρου στο ιστορικό παιχνίδι του 1972 Γιώργος Ουσταμπασίδης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε μια σύντομη αναφορά στο περιστατικό του 1944. Αμέσως μετά έδωσε τιμητική πλακέτα στο Σύλλογο Παλαιμάχων της Καλαμάτας την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος Μανώλης Θεοδώρου τονίζοντας ότι είναι αφιερωμένη στον Λυκούργο Γαϊτανάρο και δίνοντας την στον γιο του Γιάννη.

Παράλληλα, ο Σύλλογος της Ν. Ιωνίας τίμησε επίσης με πλακέτες δύο παλαίμαχους παίκτες της Καλαμάτας, τον Γιάννη Χιώτη και τον Λάζαρο Λαζαρακόπουλο. Οι δύο παίκτες θυμήθηκαν, ότι στο εν λόγω γήπεδο, είχε γίνει το επεισόδιο, όπου έφερε τη διακοπή του αγώνα με τον Ικαρο και στη συνέχεια επαναλήφθηκε στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας.

Ο Γιώργος Φάββας εκπροσωπώντας και το Δήμο Καλαμάτας, προσέφερε στο Δήμαρχο Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση και στον πρόεδρο των Βετεράνων Ν. Ιωνίας Γιώργο Ουσταμπασίδη τοπικά προϊόντα της Καλαμάτας (λάδι, ελιές, σύκα, ξύδι κ.α.) μαζί με τουριστικό υλικό της Καλαμάτας, ενώ στους βετεράνους παίκτες της Ν. Ιωνίας έδωσε τουριστικό υλικό της Καλαμάτας.

Μετά το φιλικό, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κάτω από τις κερκίδες, έγινε μίνι δεξίωση που είχε φροντίσει να ετοιμάσει ο κ. Ουσταμπασίδη με τους συνεργάτες τους στη διοίκηση του Συνδέσμου των Βετεράνων Ν. Ιωνίας, κλείνοντας έτσι την όμορφη βραδιά και έδωσαν ραντεβού ανήμερα του Αγίου Πνεύματος για το καθιερωμένο φιλικό στην Καλαμάτα.