Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 12:29

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Κολλημένη με την... ισοπαλία

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Κολλημένη με την... ισοπαλία

 

Μια ακόμη ισοπαλία έφερε την Κυριακή η Καλαμάτα η οποία έμεινε στο 0-0 με τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη και έπεσε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Ηταν η 11η ισοπαλία σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος για την Μεσσηνιακή ομάδα που έχει ακόμη 7 νίκες και μόλις μια ήττα, αυτή στη Βάρδα με 4-3. Μάλιστα δεν υπάρχει καμιά άλλη ομάδα στον όμιλο που να έχει χάσει μόνο μια φορά αφού ακόμη και οι πρωτοπόροι Αστέρας Βλαχιώτη και Αστέρας Αμαλιάδας μετρούν από δύο ήττες.

Η Καλαμάτα αντίθετα πληρώνει τις πολλές ισοπαλίες για αυτό και έχει τεθεί εδώ και καιρό εκτός τροχιάς τίτλου.

Ισοπαλίες που εξηγούνται και από την χαμηλή παραγωγικότητα σε τέρματα στα παιχνίδια της Μεσσηνιακής ομάδας. Συγκεκριμένα, η Καλαμάτα έχει με διαφορά την καλύτερη άμυνα του ομίλου καθώς έχει δεχτεί μόνο 9 γκολ. Από την άλλη πλευρά, όμως επιθετικά είναι μόλις 7η στον όμιλο έχοντας σκοράρει 20 φορές σε 19 παιχνίδια!

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι από τις 11 ισοπαλίες της Καλαμάτας οι 8 είναι λευκές! Επίσης οι έξι αναμετρήσεις της Καλαμάτας (εντός και εκτός) με Πανηλειακό, Παναρκαδικό και Τσικλητήρα Πύλου δεν είχαν ούτε ένα γκολ καθώς και οι έξι αγώνες έληξαν 0-0.

Από τις 8 λευκές ισοπαλίες, οι 3 έχουν έρθει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και οι 5 εκτός έδρας.

Συνολικά, από τις 11 ισοπαλίες οι 4 είναι εντός έδρας και οι 7 εκτός.

Ρεκόρ χωρίς αντίκρυσμα

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη Γ’ Εθνική υπάρχει μόλις μια ομάδα ακόμη που έχει μόνο μια ήττα! Ο λόγος για τον ΝΠΣ Βόλος, όπου παίζει ο Μεσσήνιος Κώστας Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

Οι σκόρερ στο πρωτάθλημα

Οσον αφορά τους σκόρερ στο πρωτάθλημα, τα 20 γκολ έχουν σημειώσει συνολικά 8 παίκτες (υπάρχει και ένα αυτογκόλ στο ματς με Λεωνίδιο) εκ των οποίων οι 3 έχουν ήδη αποχωρήσει. Πρώτος σκόρερ είναι ο Βασίλης Αθανασόπουλος με 4 γκολ, από 3 γκολ έχουν πετύχει οι Γουερέ, Τσουλάκος, Γκασούκας από 2 γκολ οι Καμινιώτης, Ρονκάτο και από 1 γκολ οι Καντούτσης, Βιγκιλάντε.

Με Δρούγα στον πάγκο

το τελευταίο εντός έδρας

παιχνίδι με Βραχνέικα

Η συνέχεια περιλαμβάνει το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (3 μ.μ.) με τον Διαγόρα Βραχνέικων το οποίο θα είναι το τελευταίο για φέτος στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθώς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η Καλαμάτα θα παίξει εκτός έδρας με Αμαλιάδα και Λεωνίδιο. Στο ματς της Κυριακής η Καλαμάτα ενδέχεται να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή και παράλληλα να συνεχίζει την προσπάθεια για τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται (σήμερα είναι 4η στον όμιλο). Στο ματς αυτό, όπως και στα δύο που θα ακολουθήσουν στον πάγκο θα είναι ο Παναγιώτης Δρούγας, ο οποίος παίρνει θέση πρώτου προπονητή μετά την αποχώρηση του Στεφανίδη. Αγωνιστικά, επιστρέφει ο Καλογερόπουλος που εξέτισε την ποινή του.

 

Οι 8 λευκές ισοπαλίες

Καλαμάτα – Παναρκαδικός 0-0

Καλαμάτα – Πανηλειακός 0-0

Καλαμάτα – Τσικλητήρας 0-0

Τσικλητήρας – Καλαμάτα 0-0

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα 0-0

Πανηλειακός – Καλαμάτα 0-0

Παναρκαδικός – Καλαμάτα 0-0

Αχαϊκή – Καλαμάτα 0-0

Οι τρεις ισοπαλίες με 1-1

Καλαμάτα – Αστέρας Αμαλιάδας 1-1

Παλληξουριακός – Καλαμάτα 1-1

Ζάκυνθος – Καλαμάτα 1-1

Οι 7 νίκες

Καλαμάτα – Αχαϊκή 1-0

Καλαμάτα – Βάρδα 2-0

Καλαμάτα – Λεωνίδιο 3-1

Καλαμάτα – Αστέρας Βλαχιώτη 2-1

Καλαμάτα – Παλληξουριακός 2-0

Καλαμάτα – Ζάκυνθος 2-0

Βραχνέικα – Καλαμάτα 0-2

Η μοναδική ήττα

Βάρδα – Καλαμάτα 4-3