Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 16:23

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 4-0: Ευρεία νίκη, αν και... αγχώθηκε για 65 λεπτά

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 4-0: Ευρεία νίκη, αν και... αγχώθηκε για 65 λεπτά

 

 

 

Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-0 επικράτησε ο Πανθουριακός της Ανδρούσας το Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο και παρέμεινε στο κυνήγι του Παμίσου.

Σημείο “κλειδί” της προχθεσινής αναμέτρησης ήταν η φάση του πέναλτι που έγινε το 1-0 στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου. Το γκολ του Μουλιάτου από την άσπρη βούλα έδιωξε το άγχος από τα πόδια των γηπεδούχων που στο πρώτο μέρος ήταν φλύαροι και στο δεύτερο εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της αμυντικής γραμμής της Ανδρούσας πέτυχαν άλλα τρία γκολ και πήραν μια ευρεία νίκη. Αυτό το 4-0 είναι πράγματι βαρύ και αδικεί την ομάδα του Νίκου Γεωργακλή που για ένα 20λεπτο στο β’ μέρος (μέχρι το 65’) ήταν ανώτερη και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Ο Πανθουριακός είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα και πίεζε κυρίως από τις πτέρυγες, χωρίς όμως να φτάνει με ευκολία στην περιοχή του Κατσίποδα. Η πρώτη τελική έγινε στο 23’ με τον Μουλιάτο να δίνει στον Βυζά που σούταρε ψηλά άουτ από πλάγια θέση. Στο 36’ ο Κατσίποδας έβγαλε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ το καλοχτυπημένο φάουλ του Κλουβάτου. Νέα καλή στιγμή στο 44’ για την ομάδα της Θουρίας, που είχε και τον αέρα υπέρ της στο πρώτο μέρος, με τους Βυζά και Μουλιάτο να συνεργάζονται και τον δεύτερο να σουτάρει, όμως ο Δασκαλάκης έβαλε σωτήρια την προβολή και απομάκρυνε.

Σε κομβικό σημείο το 1-0 με πέναλτι

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε η φάση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων...

Ο Μουλιάτος έδωσε στον Μπιτσάνη που έπεσε στο χορτάρι ύστερα από τάκλιν του Μουλαβασίλη,

με τον κ. Μπλάνα που ήταν κοντά στη φάση να δίνει πέναλτι. Ηταν μια δύσκολη φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Ο Μουλιάτος από τα 11 βήματα ξεγέλασε τον Κατσίποδα και το 1-0 ήταν γεγονός, με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει το 17ο τέρμα του στη φετινή σεζόν.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τον Πανθουριακό στο 50’ με τον Πανταζή μετά από ωραία ενέργεια να σουτάρει και τον Κατσίποδα να του λέει “όχι”.

Τρία λεπτά αργότερα τραυματίστηκε ο νεαρός Δρογγίτης που είχε πολλή καλή παρουσία μέχρι και αποχώρησε, με τον Σεφεράσι να παίρνει τη θέση του.

Ευκαιρίες για ισοφάριση

Η Ανδρούσα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με τον Αντώνη Καλογερόπουλο να οργανώνει έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Πανθουριακού. Στο 57’ ο Α. Καλογερόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τσώνης πήρε την γυριστή κεφαλιά με τον Σταθά να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ στο δεξί “Γ”.

Νέα καλή στιγμή στο 63’ για τους φιλοξενούμενους με τον ορεξάτο Α. Καλογερόπουλο να μπαίνει στην περιοχή και να πιάνει το διαγώνιο σουτ που απομάκρυνε σε κόρνερ εκ νέου ο Σταθάς.

Ο Χελάς στο 67’ το 2-0

από λάθος στην άμυνα

Στο 67’ όμως από μια απροσεξία της αμυντικής γραμμής της Ανδρούσας η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου “καθάρισε” ουσιαστικά το παιχνίδι... Ο Μουλαβασίλης προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα στον Κατσίποδα, όμως ο Χελάς (που είχε μπει πριν από 7 λεπτά στο ματς) το κατάλαβε και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ η ψυχολογία των παικτών της Ανδρούσας έπεσε κατακόρυφα και ο Πανθουριακός βρήκε την ευκαιρία να σημειώσει άλλα δύο γκολ. Στο 79’ μετά από κόρνερ του Κουρούπη, ο Σεφεράσι πήρε την κεφαλιά και ο Μπιτσάνης από κοντά την έσπρωξε με πλασέ στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 90’ ο Μουλιάτος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μουλαβασίλης στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το

τελικό 4-0.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Κομπιλίρη και Κασκάνη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Αργυρόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Κλουβάτος, Δρογγίτης (54’ λ.τρ. Σεφεράσι), Παντσιώτης, Μουστάκας (80’ Δημητρακόπουλος), Πανταζής (74’ Κουρούπης), Βυζάς (60’ Χελάς), Μπιτσάνης, Μουλιάτος.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Γκούνης, Μουλαβασίλης, Βασιλογιαννακόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος (80’ Ιμεράσι), Κακογιάννης, Δασκαλάκης, Α. Καλογερόπουλος, Τσέλα (58’ Χαρμπίλας), Τσώνης (74’ Πατσιώτης), Βλαχόπουλος (74’ Θεοδοσόπουλος).