Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 17:16

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0: Το γκολ του Ηλιόπουλου έκρινε το παιχνίδι

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0: Το γκολ του Ηλιόπουλου έκρινε το παιχνίδι

 

Με σκόρερ τον Στέλιο Ηλιόπουλο, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Εθνικού Μελιγαλά.

Μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις έγινε στο γήπεδο του Διαβολιτσίου, με τους παίκτες των δύο ομάδες να αναλώνονται κυρίως σε προσπάθειες στο χώρο του κέντρου και να μην μπορούν φτάσουν εύκολα στην αντίπαλη εστία ώστε να βάλουν κάποιο γκολ.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν σε μία από τις λίγες φάσεις που είχαν στον αγώνα να σκοράρουν και με το γκολ αυτό να πάρουν τους τρεις πόντους και παράλληλα να μείνουν μόνοι στην 3η θέση της, μιας και μία ημέρα νωρίτερα η Ανδρούσα είχε γνωρίσει την ήττα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανθουριακό.

Το γκολ με το οποίο κρίθηκε η αναμέτρηση σημειώθηκε στις αρχές του β’ ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 50’ από κόρνερ του Εμμανουήλ, ο Ηλιόπουλος που κινήθηκε στο β’ δοκάρι με σουτ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 1-0. Από εκεί και πέρα είχαν δύο τρεις καλές στιγμές μία με τον Τσουκαλά και δύο με τον Κουλόπουλο, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 15’ ο Ζάκκας έκανε τη σέντρα για τον Τσουκαλά, που έπιασε την κεφαλιά όμως απέκρουσε ο Λίβας. Στο 65’ και στο 90’ ο Κουλόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Λίβα σούταρε για να αποκρούσει και τις δύο φορές ο τερματοφύλακας του Εθνικού.

Ο Εθνικός Μελιγαλά είχε μια καλή φάση στο ξεκίνημα του αγώνα για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 5’ ο Χότζα έκανε τη σέντρα και ο Ρουμελιώτης με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κωνσταντακόπουλος με σωτήρια επέμβαση γλίτωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Πέρα από αυτή την ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν τους αντιπάλους τους κυρίως με κάποιες στημένες φάσεις.

Το Διαβολίτσι ζήτησε και δύο πέναλτι, το ένα στο 73’ σε ανατροπή του Τσουκαλά και το άλλο στο 88’ σε ανατροπή του Κουλόπουλο, με τον διαιτητή Μπλάνα να έχει αντίθετη άποψη.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Μαυροειδάκος, Μπαλόπουλος, Παπαγεωργίου, Εμμανουήλ, Πιτσιλής, Ηλιόπουλος, Ζάκκας, Τσουκαλάς (75’ Τσώνης), Κουλόπουλος, Παπαδόγιαννης (58’ Βορίλας).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Λίβας, Πάσκο, Χότζα, Στεφ. Παπαδόπουλος, Μακρής, Σεμούρι, Καρατζούλιας, Σαραντόπουλος, Ρουμελιώτης (78’ Διακουμάκος), Λάγιος, Μουρούσιας.

Χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς

Ο Εθνικός μπορεί να μην κατάφερε να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από το χθεσινό παιχνίδι, όμως ένα κέρδος το είχε. Αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι και στον παραπάνω αγώνα πήραν χρόνο αρκετοί νεαροί με το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας να είναι μάλιστα μόλις 17 χρόνια.