Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013 19:45

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: «Συνεχίζουμε ταπεινά την προσπάθεια μας», σημειώνει ο Ν. Γεωργακλής

Γράφτηκε από τον

Αξιόλογη πορεία πραγματοποιεί στο φετινό πρωτάθλημα της Α' τοπικής ο Τσικλητήρας Πύλου, αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία.

Η ομάδα της Πύλου μετά από ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής έχει καταφέρει να πλασαριστεί στην 4η θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει 20 πόντους. Βρίσκεται πίσω από τρεις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας, την Κυπαρισσία, τον Εθνικό Μελιγαλά και τον Πάμισο, που είναι και από τις παραδοσιακές στο χώρο του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Η έως τώρα αρκετά καλή πορεία έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στην ομάδα, όμως από την άλλη κανείς δεν πετάει στα σύννεφα, όπως σημειώνει και ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής με δηλώσεις του στο "Notosport": «Δεν πετάμε στα σύννεφα, ο πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή και δεν τον έχουμε πιάσει, απέχουμε πολύ από αυτό το στόχο. Βαδίζουμε σιγά-σιγά και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά αυτός ο δρόμος είναι μακρύς και δεν έχουμε φτάσει ούτε στη μέση του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε ταπεινά την προσπάθεια μας και στο τέλος θα δούμε που έχουμε φτάσει. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την παραμονή».

Σε ερώτηση μας που οφείλεται η μέχρι σήμερα αξιόλογη πορεία της ομάδας, απάντησε: «Η ομάδα διαθέτει αρκετό υλικό και έχουμε καλούς παίκτες. Απλά στη αρχή ήταν ελλιπής η προετοιμασία γιατί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κυρίως, δεν είχα όλα τα παιδιά στη διάθεση μου. Ομως πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή αυτό θα συνέβαινε, η ομάδα θα είχε καλή πορεία. Σε αυτό βέβαια συμβάλει η δουλειά που γίνεται στην ομάδα».

Στη συνέχεια ο νεαρός προπονητής μας είπε και δύο λόγια για τη νίκη επί της Ανδρούσας: «Ημασταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν απειληθήκαμε από τον αντίπαλο μας και διεκδικήσαμε τη νίκη, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες για γκολ στη διάρκεια του 90λεπτου, αλλά ευτυχήσαμε να σκοράρουμε στις καθυστερήσεις, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Οσο για τον επόμενο αγώνα, που είναι και γειτονικό ντέρμπι καθώς ο Τσικλητήρας αντιμετωπίζει τη Μεθώνη, ανέφερε: «Για εμάς δεν αλλάζει κάτι, είναι ένα ματς όπως όλα τα άλλα. Βέβαια είναι ένα τοπικό ντέρμπι και έχει τις ιδιαιτερότητες του. Εμείς με την ομάδα της Μεθώνης θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά. Εχουμε δείξει ότι στο πλαστικό τάπητα τα πάμε καλά». 

Η προετοιμασία ξεκίνησε προχθές το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Η χθεσινή προπόνηση έγινε σε βοηθητικό χώρο δίπλα από το γήπεδο της Πύλου, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή η προετοιμασία θα γίνει στο γήπεδο της Μεθώνης.

Ο Νίκος Γεωργακλής δεν υπολογίζει για το παιχνίδι με τη Μεθώνη, τον Γιώργο Μάρη, ο οποίος στο προηγούμενο με την Ανδρούσα, υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 40 ημέρες περίπου. Στο τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν οι Θανάσης Δούνιας και Στέλιος Σωτηρόπουλος. Ο Δούνιας έχει ενοχλήσεις στο δικέφαλο και ο Σωτηρόπουλος από το ματς με Κυπαρισσία έχει αιμάτωμα στον αστράγαλο. Ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει λίγο τρέξιμο. Η συμμετοχή του στον παραπάνω αγώνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο τέλος της εβδομάδας.

Στη διάθεση του κ. Γεωργακλή θα βρίσκονται ο Νίκος Παπαγεωργίου, που εξέτισε την τιμωρία του και ο Παναγιώτης Τσώνης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.