Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2018 14:18

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Στους τέσσερις... ανεβαίνουν οι δύο!

Γράφτηκε από τον

 

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει τη φετινή σεζόν το πρωτάθλημα της Α 1 τοπικής τόσο στην κορυφή της βαθμολογίας όσο και στις τελευταίες θέσεις.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και τα πάντα είναι ανοικτά όσον αφορά την υπόθεση άνοδο, αλλά και όσον αφορά την υπόθεση παραμονή.

Η "Ελευθερία" σήμερα θα επικεντρωθεί στη μάχη της ανόδου στην Α’ τοπική κατηγορία, όπου τέσσερις ομάδες διεκδικούν τις δύο θέσεις που έχουν απομείνει κενές. Και λέμε δύο, διότι η Α.Ε. Μάνης που οδηγεί την κούρσα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει “καπαρώσει” τη μια θέση και μόνο αν δεν... κατέβει να αγωνιστεί στις 4 τελευταίες αγωνιστικές θα χάσει το εισιτήριο της ανόδου.

Η ομάδα του Παναγιώτη Πολίμου έχει 47 βαθμούς και χρειάζεται μία νίκη για να ανέβει και μαθηματικά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, άσχετα τι θα κάνουν οι αντίπαλοί της. Η νίκη μάλιστα αυτή λογικά θα έρθει αύριο Σάββατο που υποδέχεται τον ουραγό και υποβιβασμένο Αστέρα Μικρομάνης. Η Μάνη το πιθανότερο είναι να ανέβει στην Α’ τοπική και ως πρωταθλήτρια αφού απέχει 8 βαθμούς από τη δεύτερη Αβία και υπερτερεί και σε ισοβαθμία.

Μάχη για Αβία, Ανάληψη, Χανδριναϊκό και Ηρακλή

Ετσι μένουν δύο εισιτήρια τα οποία διεκδικούν η Αβία, ο Ολυμπιακός Ανάληψης, ο Χανδριναϊκός και ο Ηρακλής Καλαμάτας, άλλος με λιγότερες και άλλος με περισσότερες πιθανότητες.

Η Αβία βρίσκεται στην καλύτερη θέση μιας και αφενός είναι στο +1 από Ανάληψη και Χανδριναϊκό και στο +4 από τον Ηρακλή και αφετέρου επειδή δεν θα παίξει κανένα ντέρμπι μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα του Διονύση Πουλή θα πάει στο “Μπαχράμης” να παίξει με τον Α.Ο. Φυτειάς που κινδυνεύει με υποβιβασμό, ύστερα θα υποδεχθεί την Μεθώνη, μετά θα πάει στο Πεταλίδι και τελειώνει στον Κορδία με την Μικρομάνη.

Φαίνεται δηλαδή πως η Αβία κρατά την τύχη στα χέρια της, ενώ να επισημάνουμε πως έχει το πάνω χέρι και σε πιθανές ισοβαθμίες με Ολυμπιακό Ανάληψης και Χανδριναϊκό.

Ο Ολυμπιακός Ανάληψης έχει στα υπέρ του πως θα παίξει στην έδρα του με τον ισόβαθμό του Χανδριναϊκό, ενώ σημειωτέον πως είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στο Σουληνάρι.

Αν η ομάδα του Δημήτρη Αναστασόπουλου νικήσει αύριο την ομάδα του Χανδρινού τότε θα έχει κάνει άλμα ανόδου. Υστερα οι “ερυθρόλευκοι” θα πάνε στο Δώριο που ενδεχομένως να είναι αδιάφορο, υποδέχονται την Χώρα και ολοκληρώνουν τη σεζόν στους Γαργαλιάνους με την Ενωση που ίσως θέλει το τρίποντο για να μείνει στην κατηγορία.

Ο Χανδριναϊκός έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλους και σίγουρα παίζει την κατηγορία το Σάββατο στη Μεσσήνη στο ντέρμπι με την Ανάληψη, με την ήττα να είναι απαγορευτική για την ομάδα του Πέτρου Χιώτη. Μετά έχει δύσκολο έργο μιας και υποδέχεται την πρωτοπόρο Μάνη, στη συνέχεια δίνει νέο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ηρακλή Καλαμάτας και τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Αίαντα. Ο Ηρακλής Καλαμάτας είμαι στην πιο δεινή θέση μιας και απέχει 3 βαθμούς από Χανδριναϊκό και Ανάληψη. Αυτό που θέλει η καλαματιανή ομάδα είναι να πάρει το διπλό αύριο στο Πεταλίδι και ταυτόχρονα να έρθει ισόπαλο το ντέρμπι της Μεσσήνης, ώστε να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 3η θέση. Στη συνέχεια η ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου έχει εύκολο έργο με τον Αστέρα στη Μικρομάνη, μετά υποδέχεται τον Χανδριναϊκό με μόνο στόχο τη νίκη και ολοκληρώνει τη σεζόν στο Δώριο που λογικά τότε θα είναι αδιάφορο.

Να σημειώσουμε πως ο Ηρακλής υπερτερεί στις ισοβαθμίες με Αβία και Ανάληψη.

Το πρόγραμμα των 4 διεκδικητών

ΑΒΙΑ (39 βαθμοί)

Εκτός Α.Ο. Φυτειάς, εντός Μεθώνη, εκτός Απόλλωνα Πεταλιδίου, εντός Αστέρας Μικρομάνης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (38 βαθμοι)

Εντός Χανδριναϊκός, εκτός Δώριο, εντός Παπαφλέσσας Χώρας, εκτός Α.Ε. Γαργαλιάνων

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ (38 βαθμοί)

Εκτός Ολυμπιακός Ανάληψης, εντός Α.Ε. Μάνης, εκτός Ηρακλής Καλαμάτας, εντός Αίαντας

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (35 βαθμοί)

Εκτός Απόλλωνας Πεταλιδίου, εκτός Αστέρας Μικρομάνης, εντός Χανδριναϊκός, εκτός Δώριο.