Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2013 21:00

Αυτοδιοίκητο, εθνικές ομάδες και διαιτησία βρέθηκαν στο επίκεντρο της επιστημονικής εκδήλωσης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκανσήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα. Το θέμα ήταν "Εισαγγελική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο και το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στο επίκεντρο βρέθηκαν το αυτοδιοίκητο,  οι εθνικές ομάδες, αλλά και η διαιτησία. Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και του 1ου Πελοποννησιακού Επαγγελματικού Συνεδρίου "Fitness Meeting 2013", που συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Eνωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Καλαμάτας, Τρίπολης, Κορινθίων, Aργους - Μυκηνών και Σπάρτης.
Πρώτος το λόγο πήρε ο Ανδρέας Μαλάτος. Ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ (Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου) αναφερόμενος στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ είπε  ότι περιορίζεται στο οργανωτικό και αθλητικό κομμάτι, αλλά δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ελέγχεται και νομικά.
Ο κ. Γρηγοριάδης εκπρόσωπος των πτυχιούχων φυσικής αγωγής ανέφερε ότι οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο και πολυετείς σπουδές δεν αναγνωρίζονται ως προπονητές από την ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία αναγνωρίζει μόνο τους προπονητές που παρακολουθούν τα δικά της δεκαπενθήμερα σεμινάρια. Ακόμα αναφέρθηκε καυστικά στην αποχή του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας από τη χθεσινή εκδήλωση.
Ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Αντώνης. Αντωνόπουλος μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, καθώς και στον τρόπο που γίνονται οι κλήσεις στις μικρές εθνικές ομάδες. Είπε μάλιστα ότι από το ρεπορτάζ διαπίστωσε ότι προπονητές χαρτζιλικώνονται από γονείς για να καλούν τα παιδιά τους, παίρνοντας  30.000 ευρώ!
Ο πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας εκτίμησε ότι  τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα έπρεπε να είναι πιο πολλά και μεγαλύτερης διάρκειας Τόνισε ακόμα ότι  κακώς τα ντέρμπι τα παίζουν μόνο διεθνείς ρέφερι, ενώ η UEFA έχει δώσει εντολή να τα παίζουν όλοι οι διαθέσιμοι ρέφερι. Για τον ίδιο η λύση είναι να γίνει η διαιτησία  ανεξάρτητη, ενώ σχολίασε με νόημα ότι η Ελλάδα είναι  το 5ο πιο διαβρωμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.
Απών για προσωπικούς λόγους ήταν ο δικηγόρος και πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Πάτσης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο  Δημήτρης Καούνης, μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, ο επίτιμος πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" Λυκούργος Γαϊτανάρος που βραβεύτηκε μάλιστα για την προσφορά του (καθώς και ορισμένοι άνθρωποι του χώρου), ο παλαίμαχος Μανώλης Θεοδώρου και παράγοντες τοπικών ομάδων.