Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 14:17

Δύο χρονιές ισάριθμες ανόδους για την Α.Ε. Μάνης!

Γράφτηκε από τον

Κάθε χρόνος και άνοδος για την Α.Ε. Μάνης, που ύστερα από πάρα πολλά χρόνια θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Οι Μανιάτες μετά την περσινό προβιβασμό από τη Β’ στην Α1 τοπική, πανηγύρισαν το περασμένο Σάββατο και την άνοδο από την Α1 στην Α’ τοπική.

Μάλιστα το έπραξαν ως πρωταθλητές και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οπως συνέβη δηλαδή και στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής τη σεζόν 2016-17 όπου κατέκτησαν τον τίτλο στον 1ο όμιλο με 62 βαθμούς (20 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες). Φέτος σε 23 αγωνιστικές έχουν 50 βαθμούς (15 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες) και 9 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Ολυμπιακό Ανάληψης, με τον οποίο υπερτερούν στην ισοβαθμία και 12 από την 4η θέση (ανεβαίνουν 3 ομάδες). Με άλλα λόγια τα τρία τελευταία παιχνίδια έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα για τους Μανιάτες σ’ ένα πρωτάθλημα όπου τα πάντα για την άνοδο και την παραμονή θα κριθούν στο φινάλε. Ενδεικτικό ότι μόνο η πρωταθλήτρια Α.Ε. Μάνης και ο ουραγός Αστέρας Μικρομάνης δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο.

Πολίμος: "Δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα"

Ο Παναγιώτης Πολίμος όμως, που οδηγεί το φιλόδοξο σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών δηλώνει στην εφημερίδα “Ελευθερία”: “Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα, όπως το ξεκινήσαμε. Θέλουμε να μην στραβοπατήσουμε και να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ομάδας. Σκοπός μας είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παιδιά από τις ακαδημίες”.

Οσο για το αν περίμενε τη φετινή εντυπωσιακή πορεία, ο προπονητής της Μάνης είπε: “Ηταν στόχος της ομάδας να ανέβουμε κατηγορία. Το περίμενα και λόγω της δουλειάς που κάναμε από τις αρχές Αυγούστου, αλλά και από την ενίσχυση. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών στο ξεκίνημα του β’ γύρου (σ.σ. Ξεροβάσιλας, Πιχιγιόνι, Χατζηπαναγιώτης) τα καταφέραμε και δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολο, αφού ακόμα δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα πέσουν αν εξαιρέσουμε την τελευταία και με ποιες ακόμα θα ανέβουν”.

Ο Π. Πολίμος στέκεται και στο μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα και προσμένει να λυθεί εν όψει της συμμετοχής στην Α’ τοπική, μιας και η Α.Ε. Μάνης, όπως και η Α.Ε. Αβίας αναγκάζονται να αγωνίζονται και να προπονούνται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους (Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ). Αγωνιστικά, η .Α.Ε. Μάνης θα αγωνιστεί αύριο με αντίπαλο τον Χανδριναϊκό χωρίς τους Ξεροβάσιλα, Χατζηπαναγιώτη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πιχιγιόνι. Στον αντίποδα αναμένεται να επιστρέψει μετά από 1,5 μήνα ο Π. Πουλάκος.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ