Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 13:04

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Ολα έτοιμα για το τουρνουά ακαδημιών

Γράφτηκε από τον

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου Νέστορος, σε συνεργασία με τον Α.Ο. “Ολυμπιονίκης Κ. Τσικλητήρας”, τον Α.Ο. Χώρας ο “Παπαφλέσσας”, και τον Α.Ο Μεθώνης.

Η έναρξη θα γίνει τη Μ. Δευτέρα και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν τη Μ. Τετάρτη, με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων στους αθλητές και σε τιμώμενα πρόσωπα.

Στο φετινό τουρνουά θα συμμετέχουν οι: Τσικλητήρας Πύλου, Α.Ο Μεθώνης, Α.Ο Θήβας, Tornados, Πατίστα, Αίαντας Καλαμάτας,Δόξα Πηγαδακίων, Παπαφλέσσας Χώρας, Παναχαϊκή και Παναιτωλικός,με τρία ή λιγότερα ηλικιακά τμήματα. Οι αγώνες που αφορούν τις ηλικιακές κατηγορίες ( Κ 15, Κ 13 και Κ 11) θα γίνουν στα γήπεδα της Πύλου, της Μεθώνης και της Χώρας. Με αφορμή αυτό το γεγονός δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου από τους εκπροσώπους του Δήμου Πύλου-Νέστορος, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Πύλου Ηλία Γουρνά και τον εντεταλμένο σύμβουλο παιδείας Γιώργο Μπαχούμα, καθώς και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης του τουρνουά Νίκο Κακαλέτρη.

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στην Πύλο, οι προαναφερόμενοι μίλησαν για το πρόγραμμα των αγώνων, τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς της διοργάνωσης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, αναφερόμενος στο τουρνουά μεταξύ άλλων είπε: «Συνεχίζουμε και φέτος με το τουρνουά Ποδοσφαίρου, έχοντας πλέον 3 ηλικιακές κατηγορίες, θέλοντας να γίνει ο Δήμος μας κέντρο αθλητισμού και ελπίζουμε αυτή προσπάθεια να ριζώσει. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας τις μέρες των αγώνων. Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Νίκος Κακαλέτρης επεσήμανε ότι: «Φέτος επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση στις ελληνικές ομάδες, αλλά και σε μια επιπλέον κατηγορία, την Κ-15. Και όπως φαίνεται και από τις συμμετοχές κάθε ομάδας θα υπάρχουν αρκετοί παίκτες, προπονητές αλλά και επισκέπτες στην περιοχή”. Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Πύλου Ηλίας Γουρνάς δήλωσε: «Θα ήθελα να τονίσω τη σπουδαιότητα αυτών των αθλητικών διοργανώσεων, ειδικά σε μια περιοχή από την οποία καταγόταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Τσικλητήρας. Αυτό και μόνο το γεγονός μας κάνει να βάζουμε τον αθλητισμό σε κορυφαία θέση στην καρδιά μας”.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας Γιώργος Μπαχούμας από μεριάς του δήλωσε: « Ο Δήμος πάντα θα υποστηρίζει τον αθλητισμό. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτού του τουρνουά οι κύριοι στόχοι μας είναι δύο: από τη μία η παιδεία του αθλητισμού στα παιδιά και από την άλλη η επισκεψιμότητα του τόπου μας, που με την πάροδο του χρόνου θα μπορεί να αυξάνεται”.