Σάββατο, 31 Μάρτιος 2018 11:16

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δύσκολη έξοδος για Πάμισο στο Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

 

Εφτα αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής με τον Πάμισο θα διατηρεί το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ’ εθνική.

Η ομάδα της Μεσσήνης είναι στο +4 από τον δεύτερο Πανθουριακό, έχοντας και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα της Θουρίας.

Αύριο η ομάδα της Μεσσήνης θα δώσει το θεωρητικά πιο δύσκολο ματς που έχει μπροστά της μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα θα φιλοξενηθεί από τον τρίτο στην βαθμολογία ΑΟ Διαβολιτσίου, την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος που εντυπωσιάζει στην Α’ τοπική.

Μάλιστα το Διαβολίτσι διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος καθώς έχει δεχθεί μόλις 9 τέρματα έχοντας κρατήσει το μηδέν σε 16 από τα 23 παιχνίδια του. Από την άλλη βέβαια ο Πάμισος διαθέτει την καλύτερη επίθεση, έχει δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα ματς (με πρόσφατα παραδείγματα τα διπλά σε Ανδρούσα και Φιλιατρά) και γνωρίζει ότι με διπλό στο Διαβολίτσι θα κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Πανθουριακός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θα έχει το θεωρητικά πρώτο λόγο για τη νίκη, περιμένοντας παράλληλα βαθμολογική απώλεια της ομάδας της Μεσσήνης ώστε να βρεθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Με Καλαντζή ο ΑΟ Φαραί

Από τα άλλα ματς ξεχωρίζει αυτό που θα γίνει στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης” ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και τον ουραγό Μιλτιάδη, όχι όμως για βαθμολογικούς λόγους αλλά γιατί θα έχουμε την πρώτη συμμετοχή του Χρήστου Καλαντζή με την ομάδα της Καλαμάτας.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει πάει εδώ και μερικούς μήνες το δελτίο του στον Α.Ο. Φαραί και σήμερα θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στον Μιλτιάδη! Ο Καλαντζής αποφάσισε να σταματήσει το καλοκαίρι το ποδόσφαιρο στα 34 του χρόνια, μετά τον τίτλο – άνοδο με την “Μαύρη Θύελλα”.

Τώρα ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε επίσημο αγώνα και αυτό γίνεται για χάρη του προπονητή του Φαραί Μιχάλη Φασουλή, με τον οποίο διατηρούν φιλική σχέση. Ο Καλαντζής, που μετρά ουκ ολίγες συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα με τις φανέλες της Λάρισας, του Ατρομήτου, της Κέρκυρας και του Αστέρα Τρίπολης, συμμετέχει σε ορισμένες προπονήσεις της ομάδας των Γιαννιτσανίκων και ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο του! Το Φαραί μάλιστα θα γίνει η δεύτερη Μεσσηνιακή ομάδα που θα παίξει ποδόσφαιρο ο Χρήστος Καλαντζής, μετά φυσικά τη “Μαύρη Θύελλα”.

Αμφίρροπα ματς

σε “Γ. Λουκαρέας”

και Κυπαρισσία

Στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί τον Τέλλο Αγρα που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους ενώ αμφίρροπο ματς αναμένεται και στην Κυπαρισσία όπου ο τοπικός ΑΟΚ που είναι στην 5η θέση θα υποδεχθεί την 4η Ανδρούσα. Στο Ασπρόχωμα η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχθεί την Ομόνοια με τους γηπεδούχους να θέλουν βαθμούς για να απομακρυνθούν και άλλο από την ζώνη του υποβιβασμού. Ντεμπούτο Κώστα Λαμπρόπουλου στον πάγκο του Ασπροχώματος, από όπου αποχώρησαν οι παίκτες Στάθης και Ανδρέας Χρονόπουλος. Στη Σπερχογεία η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τον Εθνικό σε ένα ακόμη ματς χωρίς προγνωστικά, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση της Αναγέννηση με την Εράνη σε ένα όπου οι γηπεδούχοι δεν έχουν ουσιαστικές ελπίδες παραμονής και οι Φιλιατρινοί έχουν το θεωρητικό προβάδισμα για το τρίποντο. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο

 

Ασπρόχωμα – Ομόνοια

Γήπεδο Ασπροχώματος, 5 μ.μ.

Μπλάνας, Κασκάνης, Κομπιλίρης

Σπερχογεία - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς”, 5 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Γιαννέτσος

Πανθουριακός - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 5 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Ταβουλαρέας, Τσίρμπας

ΑΟ Φαραί – Μιλτιάδης

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 8 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ρηγόπουλος

 

Κυριακή

Απόλλωνας Καλαμάτας - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 5 μ.μ.

Νίκας, Γεωργαντάς, Ταβουλαρέας

Κυπαρισσία - Ανδρούσα

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.

Νικολόπουλος, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

Αναγέννηση Παραλίας – Εράνη

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ 5 μ.μ.

Πλακογιάννης, Κομπιλίρης, Τζιαμουράνης

Διαβολίτσι - Πάμισος

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5 μ.μ.

Μπλάνας, Κασκάνης, Αντωνόπουλος

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 23 αγώνες)

1. Πάμισος 72-16 60

2. Πανθουριακός 62-15 56

3. Διαβολίτσι 32-9 51

4. Ανδρούσα 35-20 46

5. Κυπαρισσία 49-23 40

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 49-25 40

7. Τέλλος Αγρας 37-23 37

8. Εράνη 41-30 36

9. Εθνικός Μελιγαλά 26-22 33

10. Ομόνοια 31-32 30

11. Α.Ο. Φαραί 21-27 25

12. Σπερχογεία 26-33 22

13. Ασπρόχωμα 17-50 19

14. Ολυμπιακός Καλαμάτας 14-54 13

15. Αναγέννηση Παραλίας 14-78 6

16. Μιλτιάδης 12-81 2