Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 13:03

Για προετοιμασία στην Πύλο τα κορίτσια της Σουηδικής Σόλνα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στην Πύλο για προετοιμασία βρίσκεται από το Σάββατο η ποδοσφαιρική ομάδα κορασίδων της IFK Solna.

Μια έλευση με ιδιαίτερη σημασία καθώς φαίνεται ότι ανοίγει πλέον το δρόμο για τη συνεργασία της Μεσσηνίας με τις σκανδιναβικές χώρες σε επίπεδο αθλητικού τουρισμού.

H Σουηδική αποστολή αφίχθη προχθές στις 6.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στη συνέχεια αναχώρησε για την Πυλία, όπου θα πραγματοποιήσει μέρος της προετοιμασίας της ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Μάλιστα την Μ. Πέμπτη ο σκανδιναβικός σύλλογος θα λάβει μέρος σε τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Πύλου, με αντιπάλους τον Εθνικό Καλαμάτας, τη Νίκη Τραγανού από την Ηλεία και τον Πανγυθεατικό από τη Λακωνία.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Μανδηλάρης, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, ο παλιός προπονητής της Καλαμάτας Μπο Πέτερσον και ο Θανάσης Ψαρούλης,που προβάλει τη Μεσσηνία στις σκανδιναβικές χώρες. Ο Δ. Καφαντάρης τον χαρακτήρισε πρεσβευτή και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στο να έρθει μια σουηδική ομάδα για προετοιμασία στην Πύλο, όπως και τον κ. Πέτερσον, που έβαλε πλάτη, όπως είπε χαρακτηριστικά,

Ο Δ. Καφαντάρης δήλωσε μάλιστα ότι προχωρά η κατασκευή αθλητικού κέντρου κοντά στην Πύλο και πως κάθε χρόνο θα έρχονται στην περιοχή ομάδες για να κάνουν προετοιμασία και παράλληλα να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Μεσσηνίας.

Ο κ. Πέτερσον σημείωσε πως είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία για δύο λόγους. Ο πρώτος για τη διασύνδεση των δύο περιοχών και ο δεύτερος ότι είναι σημαντικό βήμα να γνωρίσουν την περιοχή και να αναπτυχθεί συνεργασία. Ο Σουηδός δάσκαλος του ποδοσφαίρου παρατήρησε ακόμα ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο δημοφιλές σπορ στη χώρα του, μετά το ανδρικό ποδόσφαιρο. Και δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση να έρθει μια γυναικεία ομάδα για προετοιμασία στην Πύλο, που αποτελεί το... δεύτερο σπίτι του κ. Πέτερσον.

Ο Θανάσης Ψαρούλης αποκάλυψε ότι χρειάστηκε προσπάθεια δύο χρόνων και θεωρεί ότι είναι είναι τεστ για την περιοχή. Ο Δ. Καραλής τόνισε τη βοήθεια που προσέφεραν οι κ. Ψαρούλης και Πέτερσον, και υποδέχτηκε με χαμόγελο ικανοποίησης, όπως και οι υπόλοιποι τους ταξιδιώτες από το προάστιο της Στοκχόλμης.