Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013 20:22

Βέλη γυμναστών για παράγοντες και προπονητές

Γράφτηκε από τον

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ)με αφορμή τη μη παρουσία του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας στην επιστημονική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη στην Καλαμάτα με θέμα «Εισαγγελική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο και το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Η ΠΕΠΦΑ καταγγέλει ότι ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να πουν στον επίτιμο πρόεδρο της Καλαμάτας Λυκούργο Γαϊτανάρο πως η εκδήλωση ήταν κομματική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μη δώσει το "παρών".
Ο κ. Γαϊτανάρος ωστόσο ήταν στην εκδήλωση και μάλιστα τιμήθηκε από τους διοργανωτές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" με θέμα «Εισαγγελική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο και το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου». Το θέμα της ημερίδας προφανώς ενόχλησε ορισμένους τοπικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι με "μπροστινούς" τους προπονητές του Τοπικού Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας εξέδωσαν ανακοίνωση για μη συνεργασία και μη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που πρωτίστως ενδιέφερε τους προπονητές ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι σήμερα πλήττονται ιδιαίτερα από το "αυτοδιοίκητο" της ΕΠΟ τόσο σαν επιστήμονες, όσο και σαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου.
Εφτασαν μάλιστα σε τέτοιο σημείο ηθικής κατάπτωσης που μετέφεραν ψευδώς στον κορυφαίο αθλητικό παράγοντα της Καλαμάτας, τον πρόεδρο των προέδρων όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον πατριάρχη και αρχιθύελλα όπως αποκαλείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Λυκούργο Γαϊτανάρο, τον οποίον η ΠΕΠΦΑ τίμησε κατά την εκδήλωση για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ότι η εκδήλωση αυτή ήταν κομματική πρωτοβουλία, και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τον αποτρέψουν να παραστεί στη εκδήλωση.
Σε αυτούς τους παράγοντες του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου αλλά και σε όλη την μεσσηνιακή κοινωνία κάνουμε γνωστό ότι ο κ. Γαϊτανάρος συνοδευόμενος από τους προέδρους των παλαιμάχων Γεώργιο Μπιστικέα και Μανώλη Θεοδώρου, μας τίμησε με την παρουσία του.
Μας δήλωσε ότι ενστερνίζεται πλήρως τις απόψεις που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα για το δήθεν "αυτοδιοίκητο" της ΕΠΟ και ότι θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα στους σοβαρούς ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που είναι ήδη έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου".