Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2018 19:58

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 3-0: Νίκη με καλή εμφάνιση

Γράφτηκε από τον

 

Νίκη με καλή εμφάνιση συνδύασε το Σάββατο η Σπερχογεία που κέρδισε στην έδρα της τον Εθνικό Μελιγαλά με 3-0.

Οι “ταύροι” κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο, ενώ είχαν και άλλες φάσεις για να διευρύνουν το τελικό σκορ.

Ο Εθνικός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και θα μπορούσε στα πρώτα λεπτά να προηγηθεί, καθώς έχασε σπουδαία ευκαιρία για γκολ, από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται. Στη συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα μιας και από το πρώτο μέρος έπαιζε με θλάση ο Χαραλαμπόπουλος, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα οι νεαροί Διακουμάκος και Ρουμελιώτης και τους αντικατέστησαν οι ήδη τραυματίες Λάγιος (βαρύ διάστρεμμα) και Μουρούσιας (ράγισμα στα πλευρά), που ήταν στην αποστολή. Να σημειωθεί ότι τερματοφύλακας έπαιξε μετά από σχεδόν 3 χρόνια ο Τάσος Χριστόπουλος.

Φάσεις – γκολ

Οπως προαναφέραμε σπουδαία ευκαιρία για γκολ έχασε η ομάδα του Μελιγαλά στα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα στο 5’ ο Σαραντόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Χότζα που κινήθηκε στην πορεία της προσπάθησε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά, όμως ο Τσούλος που ήταν πεσμένος στο έδαφος, σχεδόν πάνω στη γραμμή, άπλωσε το χέρι του και απέκρουσε σώζοντας την εστία του από σίγουρη παραβίαση και μετά έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 25’ 1-0 ο Ι. Καραχάλιος έκανε τη μπροστινή μπαλιά για τον Γιακουμή, αυτός μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-0. Στο 34’ ο Ι. Καραχάλιος έκανε σέντρα και ο Γιακουμής με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 43’ με φοβερό σουτ σχεδόν από 30 μέτρα ο Μπαλαούρας έστειλε την μπάλα στο απέναντι “Γ” της εστίας του Αν. Χριστόπουλου και πέτυχε το 3-0. Στο 67’ ο Αγγελής με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Βεργόπουλος, Γ. Δωδεκάτος, Κορομηλάς (68’ Φιλίππου), Αγγελής, Παπαγιαννόπουλος, Φωτιάδης (77’ Κουμπανάκης), Ι. Καραχάλιος (70’ Παπαδημητρίου), Γιακουμής (60’ Μπούνας).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Αν. Χριστόπουλος, Στ. Παπαδόπουλος, Μακρής, Χαραλαμπόπουλος, Θανόπουλος, Σεμούρι, Καρατζούλιας, Χότζα, Σαραντόπουλος, Διακουμάκος (65’ λ.τρ. Λάγιος), Ρουμελιώτης (68’ λ.τρ. Μουρούσιας).

Τουρνουά στη μνήμη

του Πέτρου Γεωργανά

Τη Μεγάλη Τετάρτη στις 5 το απόγευμα η Σπερχογεία διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Πέτρου Γεωργανά, που έφυγε από τη ζωή πριν από 6 χρόνια. Ηταν επί σειρά ετών πρόεδρος της ομάδας, αλλά και παράγοντας και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους στην ομάδα, αλλά και στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.

Στο τουρνουά, που στόχος της διοίκησης είναι να το καθιερώσει, ώστε να τιμάται ο αείμνηστος πρόεδρος, θα συμμετάσχουν εκτός από τη διοργανώτρια Σπερχογεία, ο Πανθουριακός, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, ο Απόλλων Πεταλιδίου και η ΑΕΚ Καλαμάτας.

Στις ομάδες θα απονεμηθεί ένα αναμνηστικό κύπελλο για τη συμμετοχή τους στο παραπάνω τουρνουά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όσους θελήσουν να παρευρεθούν στο Δημοτικό γήπεδο Σπερχογείας, το οποίο έχει πάρει το όνομα του αείμνηστου προέδρου.