Τρίτη, 03 Απρίλιος 2018 11:32

Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 1-1: Δίκαιη ισοπαλία στο “Γ. Λουκαρέας”

Γράφτηκε από τον

Ο Α.Ο. Φυτειάς ήταν φανερά ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, ο Ακρίτας Κορώνης πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο δεύτερο, συνεπώς το τελικό 1-1 προχθές στο “Γ. Λουκαρέας” κρίνετα δίκαιο.

Ενα αποτέλεσμα που ικανοποιεί σαφώς περισσότερο τη φιλοξενούμενη ομάδα που πήρε ένα σημαντικό εκτός έδρας βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή και παρέμεινε 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη η καλαματιανή ομάδα έχασε την ευκαιρία με νίκη να εξασφαλίσει από το Σάββατο και μαθηματικά την παραμονή. Θα πρέπει πάντως να... αυτοκτονήσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να πιει το... πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Η ομάδα της Φυτειάς έπαιξε χθες ως γηπεδούχος στο “Γ. Λουκαρέας” αντί για το “Π. Μπαχράμης” και ξεκίνησε με γκολ από τα... αποδυτήρια.

Γκολ από τα... αποδυτήρια με Τσέρτο

Μόλις στο 2’ ο Σκριβάνος έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Φούκη που βρήκε αριστερά στην περιοχή τον Τσέρτο και εκείνος με πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο μέρος και στο 25’ ο Κωνσταντόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ζωγόπουλου, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ύστερα από έγκαιρη υπόδειξη του α’ βοηθού Βανικιώτη.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Φούκης έπιασε το γυριστό σουτ, με τον Σπυρόπουλο να διώχνει στη δεξιά του γωνία.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την Κορώνη να ανεβάζει την απόδοσή της και με πρωτεργάτες τους Μάραντο, Μπλάνα, Κουτσουμπό και Μουτζούρη να πιέζει για την ισοφάριση.

Ισοφάριση στο 73' με Μουτζούρη

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ευτύχησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς... Ηταν το 73’ όταν ο Μάραντος με ωραία σέντρα βρήκε στην περιοχή τον Μουτζούρη και ο πρώτος σκόρερ της Α1 τοπικής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1.

Η καλαματιανή ομάδα οπισθοχώρησε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας κουρασμένη και το πλήρωσε.

Μάλιστα στο 80’ λίγο έλλειψε ο Ακρίτας να φτάσει στην ανατροπή, όταν και πάλι ο Μάραντος συνεργάστηκε με τον Μουτζούρη, το συρτό σουτ του οποίου έβγαλε σε κόρνερ με τα πόδια ο Μάρκου.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 90’ και ήταν για τον Α.Ο. Φυτειάς, όταν μετά από κόρνερ του Παπαδέα, ο Τσέρτος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Βανικιώτη και Βρυώνη.

Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ: Μάρκου, Καπακλής, Ταβουλαρέας (70’ λ. τρ. Πέτροβας), Ζωγόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Σκριβάνος, Κωστέας, Μπάλλας, Τσέρτος, Τοντέρικα, Φούκης (74’ Παπαδέας).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σπυρόπουλος, Κουτσουμπός, Τσουκάτος, Μπλάνας, Χόχολι, Παναγιωτόπουλος, Κρητικάκης (68’ Μπόκολος), Σταμάτης (71’ Παπαδόγκωνας), Μαθιόπουλος (91’ Τέντες), Μουτζούρης, Μάραντος (94’ Λευτάκης).