Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018 14:05

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ο καταστροφικός β’ γύρος έφερε τον υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ο καταστροφικός β’ γύρος έφερε τον υποβιβασμό

Το πρώτο ταξίδι στην ιστορία του Τσικλητήρα στη Γ’ εθνική ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Η ομάδα της Πύλου μετά από δύο χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, υποβιβάστηκε στην Α’ τοπική, καθώς τερμάτισε στην 10η θέση του 5ου ομίλου. Το πικρό ποτήρι του.. υποβιβασμού ήπιαν ακόμα η 8η Αχαϊκή, η 9η Ζάκυνθος, ο 11ος Παλληξουριακός και το 12ο Λεωνίδιο. Οι μισές σχεδόν ομάδες του ομίλου αποχαιρέτησαν την κατηγορία και ενώ πέρυσι από τον όμιλο του Τσικλητήρα υποβιβάστηκε μόνο μία ομάδα. Κάτι που έκανε εξ’ αρχής δύσκολο το φετινό έργο της Μεσσηνιακής ομάδας.

Παρά τις πολλές αλλαγές όμως στο ρόστερ και τα οικονομικά προβλήματα, ο Τσικλητήρας έδειχνε ικανός μέχρι το Γενάρη να τα καταφέρει. Οπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθερία" η ομάδα της Πύλου ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και έχοντας αήττητο 7 αγωνιστικών. Μετά τις τρεις ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ξεκίνησε πορεία πρωταθλητισμού. Συγκεκριμένα σε 11 αγωνιστικές μέτρησε 4 νίκες με Λεωνίδιο, Αχαϊκή, Παλληξουριακό, Παναρκαδικό, ισάριθμες ισοπαλίες με Βάρδα, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Πανηλειακό και 3 ήττες από Διαγόρα Βραχνέικων, Αστέρα Βλαχιώτη και Αστέρα Αμαλιάδας.

Από το ζενίθ στο ναδίρ

Το εντυπωσιακό αήττητο των 7 παιχνιδιών του Τσικλητήρα, διακόπηκε στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου στη Βάρδα και αυτή η ήττα αποτέλεσε την αρχή ενός καταστροφικού δεύτερου γύρου.

Η Μεσσηνιακή ομάδα συγκέντρωσε μόλις 5 βαθμούς σε 11 αγώνες και κέρδισε μόνο το αδύναμο Λεωνίδιο, που τερμάτισε με μόλις 3 βαθμούς και χωρίς νίκη σε 22 παιχνίδια! Ο Τσικλητήρας πλήρωσε και τις τραγικές εντός έδρας επιδόσεις του (νίκησε μόνο τις πιο αδύναμες ομάδες Λεωνίδιο, Παλληξουριακό), ενώ εκτός πήρε διπλά με Λεωνίδιο, Αχαϊκή, Παναρκαδικό και δεν έχασε από Καλαμάτα και Πανηλειακό!

Οι 21 συνολικά βαθμοί μεταφράζονται σε 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες με τέρματα 26-21. Στα αξιοσημείωτα ότι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με πέντε διαδοχικές ήττες από Ζάκυνθο, Αχαϊκή, Παλληξουριακό, Πανηλειακό και Παναρκαδικό. Η ήττα στη Ζάκυνθο σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τον υποβιβασμό και αυτή με την Αχαϊκή έβαλε ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελπίδες παραμονής.

Ο Τσικλητήρας μετά τις δύο σερί αποτυχίες χρειαζόταν το απόλυτο και συνδυασμό αποτελεσμάτων στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Χωρίς ψυχολογία όμως έχασε και από τον προτελευταίο και υποβιβασμένο Παλληξουριακό, για να έρθουν φυσιολογικά οι ήττες στο φινάλε από τους ανώτερους Πανηλειακό και Παναρκαδικό. Με συγκομιδή μόλις 5 βαθμών στο δεύτερο γύρο ο Τσικλητήρας, δεν μπορούσε φυσικά να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τα αποτελέσματα του Τσικλητήρα στο δεύτερο γύρο

Βάρδα – Τσικλητήρας 1-0

Τσικλητήρας – Διαγόρας Βραχνέικων 0-2

Αστέρας Βλαχιώτης – Τσικλητήρας 2-0

Τσικλητήρας – Αστέρας Αμαλιάδας 1-1

Καλαμάτα – Τσικλητήρας 0-0

Τσικλητήρας – Λεωνίδιο 1-0

Ζάκυνθος – Τσικλητήρας 3-1

Τσικλητήρας – Αχαϊκή 0-1

Παλληξουριακός – Τσικλητήρας 3-1

Τσικλητήρας – Πανηλειακός 1-3

Τσικλητήρας – Παναρκαδικός 0-3