Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018 17:43

ΟΦΗ για πρωτάθλημα, 2-0 τον Άρη στο "καμίνι" του Γεντί Κουλέ

Γράφτηκε από τον
ΟΦΗ για πρωτάθλημα, 2-0 τον Άρη στο "καμίνι" του Γεντί Κουλέ

Ο ΟΦΗ στο κατάμεστο "Γεντί Κουλέ" νίκησε 2-0 τον Άρη, του έσπασε το αήττητο 24 αγώνων και είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της Football League! Έφτασε τα 19 γκολ σε 20 ματς ο Μάνος, το άλλο τέρμα ο Βουό. 

Ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Football League ήταν ο ΟΦΗ! Η ομάδα του Ηρακλείου στο κατάμεσο και "καυτό" του γήπεδο, στο "Γεντί Κουλέ", επικράτησε 2-0 του Άρη και τον υποχρέωσε στην πρώτη του εφετινή ήττα. Οι Κρητικοί είναι πλέον μόνοι στην πρώτη θέση με 63 βαθμούς, ενώ οι Θεσσαλονικείς έμειναν δεύτεροι στο -3. Ο Δημήτρης Μάνος έφτασε τα 19 γκολ σε 20 ματς, ενώ το άλλο τέρμα σημείωσε ο Πατρίκ Βουό, ο οποίος στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο διεκδικήθηκε μέχρι τέλους από τους ηττημένους.

Αυτή για τον ΟΦΗ ήταν η 12η διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 28 Ιανουαρίου, στο Αλκαζάρ από τον Απόλλωνα Λάρισας. Από τότε έγιναν οι 12 νίκες, στις δέκα εκ των οποίων οι Ηρακλειώτες κράτησαν το μηδέν στην άμυνα. Ούτε ο ΟΦΗ ούτε και ο Άρης θα χάσουν την άνοδο στη Super League, αφού είναι μακράν οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Το 1-0 για τον ΟΦΗ έγινε στο 45' ύστερα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια. Ο Κουτσιανικούλης έδωσε στον Βουό, αυτός στον Μαχαίρα, εκείνος με τη σειρά του πέρασε στον Κουτσιανικούλη, αυτός στον Μάνο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Όσο ιδανικά έκλεισε το πρώτο μέρος για τον ΟΦΗ, άλλο τόσο εξαιρετικά ξεκίνησε το δεύτερο.

Στο 48' Λεάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βουό έκανε το σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Ιντζόγλου και χτύπησε στο οριζόντιο και μέσα (2-0). Στο πρώτο μέρος, βέβαια, η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Άρης. Στο 18' το κοντινό πλασέ του Κάσσου έβγαλε ο Στρέζος, ενώ στο 21' ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έδιωξε σε κόρνερ και την κεφαλιά του Διαμαντόπουλου.

Στο 58' έγινε μια φάση που προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους των φιλοξενούμενων. Έγινε φάουλ από τον Πουρτουλίδη έξω από την περιοχή του ΟΦΗ στον Διαμαντόπουλο, αλλά ο Πασάς συνέχισε τη φάση και σκόραρε με σουτ. Ο διαιτητής Ρατσιάτος δεν άφησε τη φάση να εξελιχθεί και ζήτησε να εκτελεστεί φάουλ, κάτι που εξόργισε τους Θεσσαλονικείς. Στο 59' ο Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Στρέζος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή επί της ουσίας ήταν και η τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Ο ΟΦΗ έκανε εξαιρετική διαχείριση του ματς και έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ με Μάνο, Πουρτουλίδη και Ντίνα.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Μπολάκης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης (64΄Βαφέας), Νάστος, Μαχαίρας, Λεάλ (55' λ. τρ. Πουρτουλίδης), Κουτσιανικούλης (84' Ντίνας), Βουό, Μάνος.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγωστόπουλος, Τζανακάκης (82' Μπούρμπος), Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Κάσσος (52' Μπαργκάν), Πλατέλλας, Ντούνης (52' Πασάς), Διαμαντόπουλος.


Πηγή: sport24.gr