Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 10:33

Ημέρα - "θρίλερ" για τον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον
Ημέρα - "θρίλερ" για τον Παναθηναϊκό

Καθοριστική η σημερινή ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα για το μέλλον του Παναθηναϊκού, καθώς τα… "κουκιά" μέχρι την Τρίτη (10/4) δεν "έβγαιναν" για την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες.

Πέρασαν 16 ημέρες από την προηγούμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο συγκαλείται πάλι σήμερα για δεύτερη ψηφοφορία στο ίδιο θέμα:

Την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Θέμα που "καίει" βασικά τον Παναθηναϊκό, ίσως και ορισμένες από τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμα τηλεοπτική "στέγη" (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων, Κέρκυρα, Πλατανιάς + ΟΦΗ - Άρης από την Football League).

Για να υπερψηφιστεί η αλλαγή, απαιτείται η ψήφος από τα ¾ εκ των παρόντων. Ήτοι, 12 ψήφοι αν δώσουν το παρών και οι 16 ομάδες της Λίγκας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση «υπέρ» ψήφισαν μόλις 7: ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος. "Κατά" τάχθηκαν 6 ΠΑΕ: ΠΑΟΚ, Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς. Απείχε ο Λεβαδειακός, "παρών" ψήφισε η Ξάνθη και "λευκό" η Κέρκυρα.

Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός θα είχε "σίγουρες" 11 ψήφους για αύριο. Τους "7" της πρώτης ψηφοφορίας + 4 τηλεοπτικά "άστεγους" που δεν είχαν ψηφίσει θετικά, με τους οποίους συντάχθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με Nova ή ΕΡΤ (ή και τις δύο μαζί): Απόλλωνα, Πλατανιά, Κέρκυρα, Παναιτωλικό. Και θα έψαχνε άλλη μία ψήφο για να συμπληρώσει το "μαγικό" 12: είτε του Λεβαδειακού, είτε της Ξάνθης…

Μέχρι χθες, όμως, ούτε αυτή την ψήφο είχε βρει, ούτε ο Παναιτωλικός - αν και "άστεγος" τηλεοπτικά - έδειχνε διατεθειμένος να πει το "ναι" στην αλλαγή του κανονισμού. Και δεδομένου ότι γίνονταν προσπάθειες για να πειστεί να αλλάξει ψήφο ο Αστέρας Τρίπολης και ότι ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα είναι δεδομένα αρνητικοί, η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ! Και οι "ζυμώσεις" που άρχισαν τις προηγούμενες ημέρες και εντάθηκαν χθες, αναμένεται να κορυφωθούν μέχρι τη συνεδρίαση στις 14.00.

ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ...
Στην περίπτωση που ψηφιστεί η αλλαγή του κανονισμού, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει την οριστική απόφαση, που λαμβάνεται από την Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Πιθανότατα αυτή θα είναι θετική, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να οριστούν και οι "ποινές" στις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Θα είναι αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα; Θα είναι απαγόρευση μεταγραφών και με ποιους ακριβώς περιορισμούς (Έλληνες, ξένοι, κάτω των 24 ετών, με αμοιβή μέχρι 100.000); Θα είναι και οι δυο ποινές μαζί; Ουδείς γνωρίζει.

Ταυτόχρονα, αν ανάψει το πράσινο φως της παραμονής από την ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθεί να συνάψει τη συμφωνία για το τηλεοπτικό συμβόλαιο μαζί με τους υπόλοιπους "άστεγους" τηλεοπτικά "συμμάχους" του και να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες τρύπες από τις δεκάδες ανοιχτές που έχει στους πιστωτές...

ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ...
Αν δεν ψηφιστεί η αλλαγή του κανονισμού, ο Παναθηναϊκός θα έχει περιθώριο μέχρι την Παρασκευή (μετά την έξτρα προθεσμία που είχε πάρει η ΕΠΟ για την κατάθεση των φακέλων) να πληρώσει ή να διακανονίσει τα χρέη που εκκρεμούν για να καταθέσει φάκελο «ικανό» προς έγκριση. Απαιτούνται περίπου 4 εκατ. ευρώ. Θα μοιάζει απίθανο πλέον το ενδεχόμενο να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τον πρώτο υποβιβασμό του στην 110χρονη ιστορία του...

Εκτός αν βρεθεί κάποιος απίθανος χρηματοδότης! Η πίεση θα είναι απίστευτη και θα πρέπει να περιμένουμε τι μπορεί να συμβεί, είτε από τον Γιάννη Αλαφούζο, είτε από φίλους/συνεργάτες του, είτε από κάποιον "από μηχανής Θεό". Διότι σ΄ αυτή την περίπτωση, αν σήμερα δεν βρεθούν 12 ψήφοι, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί ένα βήμα από τον γκρεμό και αυτό ουδείς θα μπορεί να το αμφισβητήσει.
Πηγή: sport24.gr