Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 12:16

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι για την άνοδο στο “Π. Μπαχράμης”, τελικός παραμονής στην Κορώνη

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι για την άνοδο στο “Π. Μπαχράμης”, τελικός παραμονής στην Κορώνη

Η αγωνία χτυπάει... κόκκινο στην Α1 τοπική Μεσσηνίας, καθώς δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε όλα είναι ανοιχτά για τις δύο από τις τρεις θέσεις της ανόδου, αλλά και την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Η Α.Ε. Μάνης έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και το εισιτήριο για την Α’ τοπική, ενώ στον αντίποδα ο Αστέρας Μικρομάνης και ο Αίαντας θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Ως εκ τούτου μένει να μάθουμε ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν τους Μανιάτες στην μεγάλη κατηγορία του μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Στη μάχη της ανόδου Α.Ε. Αβίας, Ηρακλής, Ολυμπιακός Ανάληψης και Χανδριναϊκός διεκδικούν τις δύο θέσεις και στην ουρά παλεύουν για την παραμονή η Α.Ε. Γαργαλιάνων, η Κορώνη, η Μεθώνη και ο Α.Ο. Φυτειάς. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τέσσερις αυτές ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους στην προτελευταία αγωνιστική, ενώ έχουμε και ντέρμπι με φόντο την άνοδο (Ηρακλής – Χανδριναϊκός).

Η αναμέτρηση στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης” και η μάχη επιβίωσης στην Κορώνη ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή. Να σημειωθεί όλα τα ματς θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα (5 μ.μ.) Αν και αυτά σε Κορδία και Μικρομάνη, δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η βέβαιη πρωταθλήτρια Α.Ε. Μάνης υποδέχεται το Δώριο που έχει εξασφαλίσει την παραμονή, ενώ στη Μικρομάνη ο ουραγός Αστέρας θα υποδεχτεί τον προτελευταίο Αίαντα, με τις δύο ομάδες να έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Η δεύτερη της βαθμολογίας Α.Ε. Αβίας (42 β.) θα φιλοξενηθεί από το Πεταλίδι και θέλει το διπλό για να μείνει πάνω από Ολυμπιακό Ανάληψης, Ηρακλή, Χανδριναϊκό και να αγκαλιάσει την άνοδο (στο φινάλε υποδέχεται τη Μικρομάνη). Ο Ολυμπιακός που έχει 41 βαθμούς, όπως και ο Ηρακλής με το Χανδριναϊκό, φιλοξενεί τη Χώρα και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη που θα διατηρήσει τις ελπίδες ανόδου.

Την ίδια ώρα ο Ηρακλής θα αναμετρηθεί με το Χανδροιναϊκό, σ’ ένα ματς όπου ο χαμένος χάνεται και ο νικητής θα είναι ζωντανός και την τελευταία αγωνιστική. Η ισοπαλία θα είναι και για τους δύο σαν... ήττα αν Αβία και Ολυμπιακός Ανάληψης πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Στην Κορώνη ο τοπικός Ακρίτας θα υποδεχτεί την Α.Ε. Γαργαλιάνων που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και με νίκη θα εξασφαλίσει την παραμονή στην Α1 τοπική. Με ισοπαλία θα κρατήσει το +2, αλλά όλα θα είναι ανοιχτά, ενώ με διπλό οι φιλοξενούμενοι θα βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα κρατάνε τη τύχη στα χέρια τους.

Με ήττα η ομάδα των Γαργαλιάνων υποβιβάζεται και μαθηματικά αν η Μεθώνη δεν χάσει από τον Α.Ο. Φυτειάς.

Ο νικητής στην εν λόγω αναμέτρηση θα πανηγυρίσει την παραμονή, με τον Α.Ο. Φυτειάς να σώζεται και με ισοπαλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 25ης αγωνιστικής και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Κυριακή 5 μ.μ.

 

Ηρακλής Καλ. - Χανδριναϊκός

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Πλακογιάννης, Κομπιλίρης, Γιαννέτσος

Αστέρας Μικρομάνης - Αίαντας

Γήπεδο Μικρομάνης

Σκόρδος, Παπαϊωάννου, Σταύρου

ΑΕ Μάνης - Δώριο

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Νικολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ρουμελιώτης

Πεταλίδι - ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Πεταλιδίου

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ρηγόπουλος

Ολυμπιακός Ανάληψης - Χώρα

Γήπεδο Μεσσήνης

Γιαννόπουλος, Τζιαμουράνης, Βοσνάκης

Μεθώνη - ΑΟ Φυτειάς

Γήπεδο Μεθώνης

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουλάκος, Βρυώνης

Κορώνη - ΑΕ Γαργαλιάνων

Γήπεδο Κορώνης

Αλεξέας, Καυκάς, Ταβουλαρέας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 24 αγώνες)

1. Α.Ε. Μάνης 52-19 50

2. Α.Ε. Αβίας 40-29 42

3. Ηρακλής Καλαμάτας 29-17 41

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 38-28 41

-. Χανδριναϊκός 48-46 41

6. Δώριο 40-38 33

7. Πεταλίδι 32-31 32

-. Χώρα 34-34 32

9. Α.Ο. Φυτειάς 33-32 31

10. Μεθώνη 21-23 30

11. Κορώνη 40-44 29

12. Α.Ε. Γαργαλιάνων 21-34 27

13. Αίαντας 22-32 23

14. Αστέρας Μικρομάνης 22-65 11

- Ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες και υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες.