Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 11:46

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Να κρατήσει τη διαφορά ασφαλείας θέλει ο Πάμισος

Γράφτηκε από τον

 

Με τους δύο διεκδικητές του τίτλου να αγωνίζονται εντός έδρας συνεχίζεται σήμερα και αύριο το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Το ενδιαφέρον στην 25η αγωνιστική εστιάζεται κυρίως στις αναμετρήσεις του πρωτοπόρου Πάμισου με τον ΑΟ Φαραί αλλά και στο παιχνίδι του δεύτερου Πανθουριακού με το Διαβολίτσι.

Ο Πάμισος προέρχεται από έξι συνεχόμενες νίκες και στο ματς με την ομάδα της Καλαμάτας θέλει να διευρύνει το σερί. Οι “πράσινοι” βρίσκονται στο +4 από τον Πανθουριακό και θέλουν το τρίποντο για να διατηρήσουν την διαφορά ασφαλείας που έχουν από την ομάδα της Θουρίας πλησιάζοντας παράλληλα ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Πανθουριακός από την πλευρά του έχει επικίνδυνο παιχνίδι με το ισχυρό φέτος Διαβολίτσι που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το ζητούμενο είναι η κατάκτηση της νίκης ώστε αφενός να μην αυξηθεί η διαφορά από τον Πάμισο και αφετέρου να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της ομάδας της Μεσσήνης και να την πλησιάσει σε απόσταση βολής.

Η ομάδα της Θουρίας παραμένει βέβαια το αουτσάιντερ στη μάχη του τίτλου. Με βάση το πρόγραμμα αλλά και την φόρμα του Παμίσου, ο Πανθουριακός ουσιαστικά πρέπει να κάνει το 6 στα 6 ο ίδιος και να περιμένει να χάσει βαθμούς σε τουλάχιστον δύο παιχνίδια η ομάδα της Μεσσήνης. Η τελευταία έχει μπροστά της μόνο δύο εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος (με Εθνικό και Σπερχογεία) ενώ υπερτερεί και σε ισοβαθμία με τον Πανθουριακό. Ουσιαστικά δηλαδή ο Πάμισος είναι το ακλόνητο φαβορί και κρατά την υπόθεση τίτλος στα χέρια του.

Ντέρμπι στα Φιλιατρά

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει το Τριφυλιακό ντέρμπι της Εράνης με την Κυπαρισσία.

Οι Φιλιατρινοί βρίσκονται στην 7η θέση έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από την Κυπαρισσία, σε ένα ματς που ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση των ομάδων πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων των δύο ομάδων αλλά και του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Η τέταρτη στην βαθμολογία Ανδρούσα θα υποδεχθεί το Ασπρόχωμα. Οι φιλοξενούμενοι είναι στο +7 από την ζώνη αλλά ψάχνουν μερικούς βαθμούς ακόμη για να είναι σίγουροι για την παραμονή ενώ η Ανδρούσα φιλοδοξεί να διατηρήσει μέχρι το τέλος την θέση της στην πρώτη τετράδα.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας είναι η ομάδα που κυνηγά το Ασπρόχωμα. Θα παίξει εντός έδρας με την Αναγέννηση και θέλει το τρίποντο ώστε να μειώσει την διαφορά και να αυξήσει τις λογιστές σήμερα ελπίδες του για παραμονή. Θυμίζουμε ότι σε δύο αγωνιστικές ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει το Ασπρόχωμα.

Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχθεί την Ομόνοια και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Απόλλωνα με 7-0. Οι Καλαματιανοί θα παίξουν στον Μελιγαλά με το Εθνικό σε ένα αμφίρροπο ματς ενώ το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση του ουραγού Μιλτιάδη με την Σπερχογεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο

Ανδρούσα – Ασπρόχωμα

Γήπεδο Ανδρούσας, 5 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Ρηγόπουλος, Τσουκάλη

Μιλτιάδης – Σπερχογεία

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 5 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Τζεμαλάι

Πάμισος – Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Μεσσήνης, 5 μ.μ.

Μπλάνας, Σκόρδος, Τσίρμπας

Πανθουριακός – Διαβολίτσι

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 5 μ.μ.

Νίκας, Γεωργαντάς, Κασκάνης

 

Κυριακή

 

Τέλλος Αγρας – Ομόνοια

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Τζεμαλάι

Εθνικός Μελιγαλά – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.

Σερεμέτης, Παλλαδινός, Βανικιώτης

Εράνη – Κυπαρισσία

Γήπεδο Φιλιατρών, 5 μ.μ.

Μπλάνας, Τσίρμπας, Τσοπανάκης

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 5 μ.μ.

Νίκας, Γαλακούτης, Μπασιλάρης

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 24 αγώνες)

1. Πάμισος 75-16 63

2. Πανθουριακός 70-17 59

3. Διαβολίτσι 32-12 51

4. Ανδρούσα 37-20 49

5. Απόλλωνας Καλαμάτας 56-25 43

6. Κυπαρισσία 49-25 40

7. Εράνη 45-30 39

8. Τέλλος Αγρας 37-30 37

9. Εθνικός Μελιγαλά 26-25 33

10. Ομόνοια 32-33 31

11. Α.Ο. Φαραί 26-27 28

12. Σπερχογεία 29-33 25

13. Ασπρόχωμα 18-51 20

14. Ολυμπιακός Καλαμάτας 16-62 13

15. Αναγέννηση Παραλίας 14-82 6

16. Μιλτιάδης 12-86 2