Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 19:47

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-0: Νίκη ελπίδας με Κολιό στο 90’!

Γράφτηκε από τον

 

Ζωντανός στη μάχη για την παραμονή στην Α’ τοπική έμεινε ο Ολυμπιακός Καλαμάτας μετά την αγχωτική νίκη με 1-0 επί της Αναγέννησης Παραλίας, που όπως και ο Μιλτιάδης θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Α1 τοπική.

Ο Χάρης Κολιός με κεφαλιά στο 90’ ήταν αυτός που λύτρωσε τους “ερυθρόλευκους” , καθώς με ισοπαλία οι ελπίδες θα ήταν μόνο μαθηματικές. Πλέον ο Ολυμπιακός μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά από το 13ο Ασπρόχωμα και ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές. Μάλιστα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε δύο εβδομάδες στο “Γ. Λουκαρέας” σ’ ένα καθοριστικό ντέρμπι για την παραμονή.

Στο χθεσινό παιχνίδι, το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, με την Αναγέννηση να μην μπορεί πάντως μόνο με το Βουρνά στην επίθεση να κάνει ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός από δύο εκτελέσεις φάουλ του Χρονόπουλου στο 39’ και στο 45’ απείλησε, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Μάλαμας από κοντά (μετά την απόκρουση του Βασιλόπουλου) έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ και στη δεύτερη με κεφαλιά άουτ. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για χέρι αμυντικού στο 42’ και σε αυτή τη φάση ο ρέφερι Δ. Νίκας απέβαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον προπονητή των “ερυθρόλευκων” Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν για το γκολ της νίκης, αλλά οι προσπάθειες του Μάλαμα στο 48’, του Μπέμπερη στο 50’, του Χρονόπουλου στο 54’ και του Ανδρεάκου στο 65’ δεν βρήκαν στόχο. Στο 70’ ο Ολυμπιακός φώναξε εκ νέου για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλεξανδρόπουλου. Η Αναγέννηση κρατούσε το μηδέν και όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε το άγχος των γηπεδούχων, που έφθασαν κοντά στο γκολ με το γυριστό σουτ του Βέλμαχου στο 89’. Το 1-0 ήρθε τελικά από στημένη φάση στο 90’. Ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Κολιός με ωραία κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε το Βασιλόπουλο.

Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Γαλακούτη και Μπασιλάρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Βέλμαχος, Τσαναλίας, Κολιός, Γαβράς, Ζέππος, Κ. Μάλαμας, Μπέρμπερη (77’ Μπαζάνης), Αναγνωστόπουλος (46’ Ανδρεάκος), Αλεξανδρόπουλος, Χρονόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Βασιλόπουλος, Π. Χαρίτος, Μάλαμας, Δ. Σώκαλης, Δημόπουλος, Στ. Σώκαλης (72’ Χ. Κοντοθανάσης), Στ. Χαρίτος (82’ Μπουζαλάς), Σκαφιδάς, Βουρνάς, Χαρλέπας (46’ Πετράκος), Κουτίβας.