Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 12:55

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σπριντ για τη συμφωνία

Γράφτηκε από τον

Η δεδομένη βούληση Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ για συμφωνία, το σπριντ για Μ.ο.U μέχρι το τέλος Απριλίου και η προοπτική της "εξαίρεσης" του Παναθηναϊκού για την παραμονή στη Super League.

O Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται από χθες στο εξωτερικό, επιστρέφει αύριο (Παρασκευή, 19/4) στην Αθήνα και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αρχίζει το σπριντ για τη συμφωνία με το fund "Pan Asia Investments" του Ταϊλανδού Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ. Είναι πολύ πιθανό τη Δευτέρα και την Τρίτη να συναντηθεί στην Ελλάδα με νομικούς εκπροσώπους του fund για περεταίρω συζητήσεις καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για το θέμα του υποβιβασμού το οποίο ασφαλώς και παραμένει ανοιχτό.

Η Λίγκα δεν έχει ορίσει ακόμα κάποιο ΔΣ για… νέα ψηφοφορία ως προς την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια, η ΕΠΟ δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει πάνω της την αλλαγή του κανονισμού (χωρίς, δηλαδή, σχετική εισήγηση από τη Λίγκα) και ο Παναθηναϊκός παραμένει στον αέρα, δεδομένου ότι έχει λήξει η προθεσμία για κατάθεση των φακέλων για την αδειοδότηση και των Πράσινων μόνο… πλήρης δεν είναι!

Είναι δεδομένη η θετική βούληση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να προχωρήσει σε συμφωνία, καθώς θεωρεί και αξιόπιστους τους υποψήφιους αγοραστές και σοβαρή την πρόταση. Το κλειδί στις διαδικασίες θα είναι η αποπληρωμή των χρεών. Κι εκεί θα εστιαστούν οι συζητήσεις, καθώς ο Αλαφούζος θέλει να "απεγκλωβιστεί" από την ΠΑΕ με τη βεβαιότητα όμως ότι θα αρχίσει η πληρωμή των χρεών από αμφότερες τις πλευρές.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική, καθώς στόχος αμφότερων των πλευρών είναι να υπογραφεί το Μ.ο.U ("Μemorandum of Understanding") μέχρι το τέλος του μήνα! Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο! Σε κάθε περίπτωση θα "τρέξουν" πολλά στο θέμα από την προσεχή Δευτέρα. Διότι ασφαλώς το fund (παρά τις περί του αντιθέτου αναφορές και σκέψεις πολλών) επουδενί θα ήθελε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη κατηγορία.

Κι απ’ ότι φαίνεται έως τώρα, αν δεν αλλάξει ο κανονισμός για τον υποβιβασμό, ο μόνος δρόμος για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στη Super League είναι να ζητηθεί παράταση και "εξαίρεση" από την UEFA και την ΕΠΟ λόγω ειδικών συνθηκών και "μεταβατικού σταδίου" στο κλαμπ, λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας πώλησης. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστούν έγγραφα και από τις δύο πλευρές, αρχική συμφωνία, σχετικό αίτημα προς τις ομοσπονδίες.

Ο Πιεμπογκσάντ, πάντως, ούτε άγνωστος είναι στην UEFA, ούτε "τυχαίος" και αναξιόπιστος θεωρείται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ως επενδυτής σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους…
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ