Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 13:23

Αγώνας έμπρακτης αγάπης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Για ιερό σκοπό θα παίξουν την Τρίτη 8 Μαΐου στις 8.30 μ,μ στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης” οι Παλαίμαχοι της Καλαμάτας, με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Τα έσοδα του εν λόγω φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα θα δοθούν σε εργαζόμενο, ο οποίος πρόκειται να κάνει μεταμόσχευση νεφρού για να το δώσει στην 18χρονη κόρη του, που από έξι ετών πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Το κάθε εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ και οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να δώσει το “παρών” σε αυτό τον αγώνα αλληλεγγύης.

Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης του σωματείου Βενετσάνος Δασκαλάς και Κώστας Μιχαλόπουλος, καθώς και ο παλαίμαχος της Καλαμάτας Αγγελος Σκαφιδάς, παραχώρησαν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Κωνσταντίνος Μπάκας, που θα δώσει το νεφρό του στο παιδί του.

Ο κ. Δασκαλάς τόνισε την ενότητα των εργαζομένων και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν ώστε να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα με το παιδί του συναδέρφου τους, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο για αιμοκάθαρση.

Ο κ. Μιχαλόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Πρέπει να βοηθήσουμε την Ολγα να βρει την πραγματική ζωή και όχι να τρέχει σε νοσοκομεία. Εχει άλλα πέντε αδέρφια και ο πατέρας της, που θα δώσει το νεφρό και θα έχει στη συνέχεια 45% αναπηρία, είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Υπάρχει όμως αλληλεγγύη και αγάπη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παλαίμαχους της “Μαύρης Θύελλας”. Αυτά τα ιερά τέρατα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα”.

Ο Αγγελος Σκαφιδάς από την πλευρά του κατήγγειλε το κράτος. “Είναι ντροπή για το κράτος, που δεν είναι δίπλα σε αυτό το παιδί από την πρώτη στιγμή, αλλά και σε όλα τα παιδιά με τέτοια προβλήματα και αναγκαζόμαστε να ζητιανεύουμε για να βοηθήσουμε. Επρεπε να το έχει υπό την προστασία του. Η υγεία και η παιδεία πρέπει να παρέχονται δωρεάν. Στενοχωριόμαστε σαν Παλαίμαχοι όταν πρέπει να παίξουμε σε τέτοιους αγώνες, αλλά το κάνουμε με την καρδιά μας για να βοηθήσουμε”. Τέλος ο κ. Μπάκας σημείωσε ότι δουλεύει με σύμβαση 8 μηνών, έχει 6 παιδιά και σ’ ένα με δύο μήνες θα μπει στο χειρουργείο για να δώσει το νεφρό στο παιδί του.

Και ευχαρίστησε θερμά το προεδρείο της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, τους εργαζόμενους και τους παλαίμαχους της Καλαμάτας.