Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 16:12

Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 0-1: Παλικαρίσια νίκη και ιστορική άνοδος! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 0-1: Παλικαρίσια νίκη και ιστορική άνοδος! (φωτό)

 

Την άνοδο στην Α’ τοπική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει από το Σάββατο ο Ολυμπιακός Ανάληψης...

Η ομάδα της Μεσσήνης πήρε παλικαρίσιο διπλό στους Γαργαλιάνους από την τοπική Ενωση με 1-0 και κατέκτησε την 3η θέση στην Α1 τοπική, πίσω από την πρωταθλήτρια Μάνη και τη δεύτερη Αβία. Μια ονειρική χρονιά για τους “ερυθρόλευκους” που δεν είχαν εξ’ αρχής ως στόχο την άνοδο, όμως είχαν διάρκεια στην απόδοση τους και παίζοντας με πάθος και αυταπάρνηση τα κατάφεραν.

Το “χρυσό” γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Αναστασόπουλου πέτυχε στο 55’ ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, ένα γκολ που χάρισε το διπλό – άνοδο, απέναντι στην Α.Ε. Γαργαλιάνων που αποχαιρέτησε την κατηγορία.

Επεσε η Α.Ε. Γαργαλιάνων

Οι Γαργαλιανιώτες ήθελαν μόνο νίκη και παράλληλα να μην κερδίσει η Κορώνη στη Μεθώνη για να πανηγυρίσουν την σωτηρία...

Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα δύο, όμως η προσπάθεια της ομάδας του Δημήτρη Λίτσα ήταν μεγάλη και τουλάχιστον έπεσε κατηγορία με ψηλά το κεφάλι, δίνοντας τα πάντα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όταν οι περισσότεροι την είχαν ξεγράψει από τον Ιανουάριο...

Ο αγώνας στο γήπεδο των Γαργαλιάνων έγινε παρουσία 200 περίπου θεατών, με την παράσταση να κλέβουν οι 50 περίπου φίλαθλοι της Ανάληψης που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας τους και πανηγύρισαν έντονα τη νίκη ανόδου.

Ηταν ένα παιχνίδι που πήγε στη δύναμη, δεν ξεχώρισε για την ποιότητα του και φάνηκε από την αρχή πως θα κρινόταν στο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο τυχεροί και εύστοχοι σκοράροντας στο 55’ και στη συνέχεια με μαζική άμυνα κράτησαν το “χρυσό” γκολ.

Οι Γαργαλιανιώτες που ήθελαν μόνο νίκη είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, δημιούργησαν σαφώς περισσότερες ευκαιρίες και αδικούνται από την ήττα.

Ο αγώνα ήταν νευρικός από το ξεκίνημα και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, εξαιτίας της σπουδαιότητας της αναμέτρησης, που ήταν ο... θάνατος σου η ζωή μου!

Στο 12’ ο Μπολούν εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση με τον Καραμπάτο να διώχνει με γροθιές και τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Ηταν μια δύσκολη φάση όπου ο β’ βοηθός Αντωνόπουλος και ο ρέφερι Νικολόπουλος έδειξαν να συνεχιστεί το ματς.

Οι Γαργαλιανιώτες παίζοντας με πολύ πάθος κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες ε οδηγούς τους Αναστασόπουλο και Παπανδρεόπουλο στα χαφ. Στο 35’ απείλησε για πρώτη φορά η ομάδα της Ανάληψης με τον Ιωάννου να δίνει αριστερά στον Αβιζιώτη που σούταρε πάνω από την εστία του Τσώλη.

Στο 39’ η ΑΕΓ στάθηκε άτυχη όταν το ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή που επιχείρησε ο Παπανδρεόπουλος σταμάτησε στο δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 55’ το “χρυσό’’ γκολ με

τον Κ. Παναγιωτόπουλο

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Ανάληψης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων... Ηταν το 55’ όταν οι Αβιζιώτης και Ιωάννου συνεργάστηκαν ωραία από αριστερά, ο δεύτερος έβγαλε την ψηλοκρεμαστή σέντρα και ο εντελώς αμαρκάριστος Κ. Παναγιωτόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από κοντά με κεφαλιά το 0-1. Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από τους φίλους της Ανάληψης.

Ο Δ. Λίτσας έβαλε άμεσα στο ματς τους Καλογερόπουλο και Χρόνη και τα έπαιξε όλα για όλα, αφού πλέον ήθελε δύο γκολ για να ελπίζει για παραμονή... Η Ενωση Γαργαλιάνων πίεσε ασφυκτικά την εστία του Καραμπάτου, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό από τους παίκτες της στην τελική πάσα, με συνέπεια η καθολική υπεροχή της να μην μετουσιώνετε σε ευκαιρίες. Στο 70’ ο Μπολούν έκανε τη σέντρα σουτ από δεξιά με τον Καραμπάτο να απομακρύνει σωτήρια, ενώ ο σταθερότατος γκολκίπερ των “ερυθρολεύκων” μπλόκαρε στο 78’ και το συρτό σουτ του Χρόνη.

Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός Ανάληψης λίγο έλλειψε να βάλει και δεύτερο γκολ στο 86’ με τον Αβιζιώτη να σεντράρει και τον Θεοδωρακόπουλο να επιχειρεί πλασέ στην κίνηση που έβγαλε σε κόρνερ ο Τσώλης.

Απόκρουση... ανόδου

από Καραμπάτο στο 92’!

Στο 92’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, ένα γκολ που θα ήταν καταδικαστικό για την ομάδα της Ανάληψης αφού θα... έκλεβε την 3η θέση ο Ηρακλής που κέρδισε στο Δώριο. Μετά από κόρνερ του Μπολούν και σύγχυση στην περιοχή ο Μπολούν σούταρε από κοντά όμως ο Καραμπάτος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια κρατώντας το πολύτιμο 0-1.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του Ταβουλαρέα και Αντωνόπουλου.

Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Τσώλης, Πανταζής (71’ Νικολόπουλος), Πλάγος, Γεωργακόπουλος (58’ Χρόνης), Μπολούν, Μπακάκης (58’ Καλογερόπουλος), Αναστασόπουλος, Παπανδρεόπουλος, Μάγγος, Στασινόπουλος, Καγιανάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Καραμπάτος, Δ. Ανδρεάδης, Α. Ανδρεάδης, Ζερβάκος, Δουρούμης, Μ. Παναγιωτόπουλος, Κ. Παναγιωτόπουλος (75’ Αγγ. Θεοδωρακόπουλος), Παπαβασιλόπουλος (87’ Μιχαλόπουλος), Αβιζιώτης (92’ Πράττης), Ιωάννου (90’ Βλαχάκης), Σωτηριάδης.

Ενταση μετά τον αγώνα

Μετά τον αγώνα τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα και υπήρξε επεισόδιο μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, παραγόντων αλλά και φιλάθλων πίσω από τον πάγκο της Ανάληψης.

Επεσαν ορισμένες “ψιλές”, όμως η ένταση κόπασε μετά από 5-10 λεπτά ύστερα από επέμβαση των ψυχραιμότερων.