Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2013 17:43

Σκάνδαλο για την ανάθεση του Μουντιάλ 2022 με εμπλοκή Σαρκοζί και Πλατινί

Γράφτηκε από τον

Στο «Κατάργκεϊτ» όπως βάφτισε το γαλλικό περιοδικό «France Football» το σκάνδαλο ανάθεσης του Μουντιάλ 2022 στην αραβική χώρα, εμπλέκονται μέχρι και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί! Στον 20σέλιδο φάκελο που παρουσιάζει η έκδοση του περιοδικού, περιλαμβάνονται αρκετά στοιχεία και ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι το Κατάρ ουσιαστικά εξαγόρασε τις ψήφους που χρειαζόταν από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για να εξασφαλίσει την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τους συντάκτες του «France Football» στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γάλλος παράγοντας κ. Μισέλ Πλατινί, ο οποίος φέρεται να έκανε τις διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του Κατάρ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Πλατινί ήταν παρών σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί στον πρωθυπουργό του Κατάρ, όπου σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «εξασφαλίστηκε» η γαλλική ψήφος.
«Μία ημέρα με κάλεσαν σε δείπνο από το προεδρικό μέγαρο, στο οποίο βρισκόταν και ο πρωθυπουργός του Κατάρ. Ο Σαρκοζί δεν μου ζήτησε ποτέ κατά τη διάρκεια του δείπνου να ψηφίσω για το Κατάρ. Γνώριζε ότι θα ήμουν αμερόληπτος και ότι θα ψήφιζα για όποιον ήθελα» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA.
Το Κατάρ εξασφάλισε τον Δεκέμβριο του 2010 την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 με 14 ψήφους από τις 22 των μελών της εκτελεστικής επιτροπής «νικώντας» τις υποψηφιότητες των ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας. Λίγο αργότερα ο κ. Πλατινί ομολόγησε ότι ψήφισε υπέρ του Κατάρ λέγοντας ότι «πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάει η διοργάνωση και σε κάποιο καινούριο μέρος του πλανήτη».
Τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως το γαλλικό περιοδικό αναμένεται να προκαλέσουν αρκετό θόρυβο, ωστόσο είναι άγνωστο αν είναι αρκετά για να ταρακουνήσουν τη FIFA που λειτουργεί σαν αυτόνομο κράτος…

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ