Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 20:01

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-2: Αγκάλιασε τη 2η θέση με Δούνια (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-2: Αγκάλιασε τη 2η θέση με Δούνια (φωτό)

 

Με σκόρερ το Θανάση Δούνια η Καλλιθέα νίκησε χθες στο “Γ. Λουκαρέας” με 2-1 τον Πανιώνιο και είναι αγκαλιά με τη 2η θέση του β’ ομίλου της Β’ τοπικής, που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου για την Α1 τοπική.

Ο ικανός μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο 58’ και στο 79’ και οι καλαματιανοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 86’ με τον Ψαρρά.

Μετά από αυτή την ήττα ο Πανιώνιος τέθηκε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης της 2ης θέσης, ενώ η Καλλιθέα χρειάζεται ένα βαθμό κόντρα στο Δαναό για να σφραγίσει τη 2η θέση. Και αυτό γιατί την τελευταία αγωνιστική θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τη Στενωσιά και υπερτερεί στην ισοβαθμία από την 3η της βαθμολογίας Δόξα. Η τελευταία έχει δύο βαθμούς λιγότερους και χρειάζεται το απόλυτο με Νέδουσα, Βλαχόπουλο και ήττα της Καλλιθέας στον Κορδία, για να συμμετάσχει αυτή στα μπαράζ ανόδου. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, γι’ αυτό και το χθεσινό 6ο συνεχόμενο τρίποντο πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες και τους φίλους της Καλλιθέας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι νικητές απείλησαν πρώτοι στο ματς στο 13’ με το σουτ του Σούλα που απέκρουσε σε κόρνερ ο Αργυράκης.

Ο Πανιώνιος είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 28’, αλλά η κεφαλιά του Ν. Βοσνάκη (από σέντρα του Πραστέλα), πέρασε άουτ δίπλα από τη συμβολή των δοκών. Στο 34’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για κάρτα στον Κάππο για μαρκάρισμα στον Ν. Βοσνάκη, που θα ήταν η δεύτερη.

Στο β’ ημίχρονο η Καλλιθέα μπήκε πιο δυνατά και είδε την υπεροχή της να καρποφορεί στο 58’. Ο Σαμπάνι με ωραία μπαλιά έβγαλε το Δούνια απέναντι από τον Αργυράκη και ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων σκόραρε με ψηλοκρεμαστό πλασέ.

Στο 71’ ο Σούλα δοκίμασε το ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο Αργυράκης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 79’, ωστόσο, ο Δούνιας μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-2.

Ο Πανιώνιος μείωσε σε 1-2 στο 86’: Ο Τζώρτζης γύρισε τη μπάλα από δεξιά, ο Στραβάκος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Νικολόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ψαρράς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ έδωσε ελπίδες και ψυχολογία στους καλαματιανούς, που στο 89’ άγγιξαν την ισοφάριση με την κεφαλιά του Τζώρτζη, αλλά ο Νικολόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Νιάρχο και Μπασιλάρη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Αργυράκης, Ψαρράς, Πραστέλας (64’ Στραβάκος), Μοιρούλης, Λιανός (69’ Μάτσικας), Γιαννόπουλος, Σεφεράσι, Κώστας, Τζώρτζης, Ν. Βοσνάκης, Κλ. Βοσνάκης (80’ Καλογερόπουλος).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Νικολόπουλος, Κατσιγιάννης, Κοτσίρης, Κουφός, Κάππος, Καραμπάτσος, Σαμπάνι (72’ Κιόσια), Θ. Λέκκας (90’ Β. Λέκκας), Στ. Τάφα (46’ Ε. Τάφα), Σούλα, Δούνιας.