Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018 14:26

Η FIFA ρίχνει στο τραπέζι την πρόταση για Μουντιάλ συλλόγων με 24 ομάδες

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο κάνει σοβαρά πλάνα για τη δημιουργία ενός Μουντιάλ Συλλόγων με τη συμμετοχή 24 ομάδων από το 2021 και έπειτα. Αντιδρά η UEFA.

Τη δημιουργία ενός Μουντιάλ συλλόγων με τη συμμετοχή 24 ομάδων εξετάζει η FIFA αρχής γενομένης από το 2021.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο θα θέσει το θέμα προς συζήτηση μέσα στον επόμενο μήνα, έχοντας στα χέρια του προσφορά 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 12 χρόνια από ένα γιαπωνέζικο κονσόρτσιουμ.

Η διοργάνωση θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, ωστόσο η UEFA έχει ήδη αντιδράσει σε αυτά τα πλάνα και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη καθώς φοβάται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα ανταγωνιστεί σοβαρά το Champions League.

Στο meeting που θα λάβει χώρα μέσα στον επόμενο μήνα, το «παρών» θα δώσει και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος αναμένεται να εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες του για το πρότζεκτ ενώπιον του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σε περίπτωση που το Μουντιάλ Συλλόγων με 24 ομάδες έπαιρνε έγκριση, τότε σε αυτό από την Ευρώπη θα συμμετείχαν οι τέσσερις τελευταίοι νικητές του Champions League, οι τέσσερις τελευταίοι φιναλίστ του Champions League και οι τέσσερις σύλλογοι με την καλύτερη κατάταξη στη βαθμολογία της UEFA.

Από τη Νότιο Αμερική θα έπαιρναν μέρος οι τέσσερις τελευταίοι νικητές του Copa Libertadores και η ομάδα που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση στην κατάταξη του Conmebol. Επίσης δύο ομάδες από την Ασία, δύο από τη Βόρειο Αμερική και δύο από την Αφρική, ενώ μία ομάδα θα έπαιρνε μέρος από την Ωκεανία.
Πηγή: gazzetta.gr