Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 14:55

Χορταστική ισοπαλία 3-3 στο ντέρμπι Μεθώνη - Πύλος!

Γράφτηκε από τον

Ενα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της Α' τοπικής έγινε χθες στη Μεθώνη ανάμεσα στον τοπικό ΑΟΜ και τον Τσικλητήρα Πύλου με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με το… αγγλικό 3-3!

Ηταν ένα συγκλονιστικό ντέρμπι το οποίο παρακολούθησαν 500 περίπου θεατές, οι οποίοι δημιούργησαν ατμόσφαιρα που συναντάς σε παιχνίδια μεγαλύτερων κατηγοριών. Η ψυχωμένη Μεθώνη προηγήθηκε απόλυτα δίκαια με 2-0 στο ημίχρονο χάρις σε τέρματα των Κεράνη και Λυμπερόπουλου, όμως το δεύτερο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους… Η ομάδα της Πύλου έκανε μια φοβερή ανατροπή και με τρία γκολ των Πλατάκη, Διακουμή και Πανταζόπουλου βρέθηκε μπροστά στο σκορ (2-3) στο 80'. Τελικά στο 91' η Μεθώνη κέρδισε πέναλτι (αμφισβητούμενη φάση) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κεράνης και η χορταστική ισοπαλία απέδωσε δικαιοσύνη μιας και θα ήταν κρίμα να χάσει η μία από τις δύο ομάδες.
Κερδισμένη από αυτό το αποτέλεσμα είναι η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή που πήρε έναν ακόμη βαθμό και συνεχίζει ψηλά στη βαθμολογία. Απεναντίας η ισοπαλία δεν ήταν ευπρόσδεκτη στη Μεθώνη που ήθελε πάση θυσία το τρίποντο μιας και παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.
Πριν την έναρξη του αγώνα οι φίλοι της Μεθώνης (300 τον αριθμό) δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα με καπνογόνα, δυναμιτάκια, χαρτάκια και πανό και έδωσαν το σύνθημα στην ομάδα τους να μπει δυνατά… Αυτό κι έγινε με τους γηπεδούχους να είναι από το πρώτο λεπτό καλύτεροι και να ψάχνουν το γκολ.

Προβάδισμα με
Κεράνη, Λυμπερόπουλο

Στο 7' ο Λυμπερόπουλος έδωσε στο Τζεμάλη που σέντραρε με τον Νικολόπουλο να έχει κεφαλιά άουτ. Στο 9' τραυματίστηκε στην ποδοκνημική ο αρχηγός Παναγιώτης Καλδής και αποχώρησε με τον Τσώνη να παίρνει τη θέση του.
Το δυσάρεστο είναι πως υπέστη κάταγμα, κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον ενάμιση μήνα.
Στο 13' ο Νικολόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Παυλόγιαννη που σούταρε, όμως ο Μίντζηρας μπλόκαρε σταθερά.
Η υπεροχή της ομάδας του Θανάση Λακριντή καρποφόρησε στο 21' όταν ο πολύ καλός Τζεμάλη έκανε τη σέντρα και ο Κεράνης με καρφωτή κεφαλιά από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αφού χτύπησε στον Μίντζηρα κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Τρία λεπτά αργότερα ο Καραγλάνης δοκίμασε από μακριά το πόδι του, όμως ο Μίντζηρας μπλόκαρε. Στο διάστημα αυτό ο Τσικλητήρας ήταν άφαντος, με τους παίκτες του να χάνουν όλες τις μονομαχίες και να μην έχουν καθόλου καλή κυκλοφορία. Ετσι στο 36' έγινε το 2-0… Ο Κανελλόπουλος έκανε το δυνατό βολέ, οι αμυντικοί της Πύλου δεν έδιωξαν σωστά και η μπάλα κατέληξε στον Λυμπερόπουλο που με δυνατό σουτ την έστειλε στο αριστερό
"Γ" παρά την προσπάθεια του Μίντζηρα (2-0).

Φοβερές ευκαιρίες
και για τρίτο γκολ

Το 2-0 ήρθε δίκαια στο πρώτο μέρος με τη Μεθώνη να μπαίνει δυνατά και στο δεύτερο… Στο 52' ο Παυλόγιαννης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καραγλάνης έπιασε με τη μία το σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό ο Λυμπερόπουλος με ατομική ενέργεια πέρασε δύο παίκτες και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Κεράνη που σούταρες δυνατά μέσα από την περιοχή όμως ο Μίντζηρας του είπε "όχι".

Το γύρισε με Πλατάκη,
Διακουμή και Πανταζόπουλο

Και κάπου εκεί γύρισε το ματς με την ομάδα της Πύλου να αφυπνίζεται μετά το 55'… Σε εκείνο το λεπτό ο Δούνιας "χόρεψε" την άμυνα του ΑΟΜ από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Πλατάκη ο οποίος με ψύχραιμο σουτ μείωσε σε 2-1.
Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους Πυλιώτες που πήραν το χώρο του κέντρου και πίεζαν ασφυκτικά την εστία του Κανελλόπουλου. Τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 75' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Διακουμή (2-2). Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Διακουμή να δίνει στον Πλατάκη που σούταρε, όμως ο Κανελλόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά το 2-3 έγινε στο 80' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Διακουμή και καρφωτή κεφαλιά του Πανταζόπουλου. Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 200 φίλους του Τσικλητήρα που έδωσαν βροντερό "παρών" στο γήπεδο της Μεθώνης. Στο 83' μετά από βαθιά μπαλιά ο Διακουμής έγινε αποδέκτης της μπάλας και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδειξη του κ. Λάμια.
Ηταν μια δύσκολη φάση όμως η αλήθεια είναι πως ο βοηθός είχε σηκώσει από νωρίς τη σημαία του. Στα τελευταία λεπτά η Μεθώνη βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στο 88' μετά από φάουλ του Μπούρδου και σύγχυση στην περιοχή ο Παυλόγιαννης έκανε την προβολή, όμως ο Μίντζηρας απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο επόμενο λεπτό ο Πλατάκης σε αντεπίθεση πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκοψε την μπάλα, με τον Μπάλλα να διώχνει σωτήρια προ του Κουλόπουλου.

Φωνάζουν στην
Πύλο για το πέναλτι

Στο 91' ο Κεράνης εκτέλεσε ένα φάουλ και η μπάλα (που είχε πορεία προς το τέρμα) χτύπησε στο χέρι του Κατσιγιάννη στην προσπάθεια του να διώξει… Ο κ. Μπλάνας έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι (ενώ έδωσε και δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Τσικλητήρα) προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των Πυλιωτών. Πρόκειται σίγουρα για μία δύσκολη φάση και ήταν στην κρίση του διαιτητή
αν θα το δώσει ή όχι. Φάνηκε πάντως πως το χέρι είναι κολλημένο στο σώμα του Κατσιγιάννη, ο οποίος δεν είχε πρόθεση.
Η πραγματικότητα πάντως είναι πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι και από τη στιγμή που είχε κατεύθυνση προς την εστία ο κ. Μπλάνας έκρινε πως υπήρχε παράβαση. Τελικά ο Κεράνης ήταν εύστοχος από τα
11 βήματα γράφοντας το τελικό 3-3, το οποίο είναι δίκαιο βάσει της συνολικής εικόνας.
Καλύτεροι της Μεθώνης ήταν οι Κεράνης, Τζεμάλη (στο α' ημίχρονο) και Καραγλάνης. Από την Πύλο ξεχώρισαν οι Πλατάκης, Διακουμής και Πανταζόπουλος.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα σε ένα δύσκολο παιχνίδι με πολλά νεύρα. Ο έμπειρος ρέφερι ελέγχεται μόνο για τη φάση του 91'.
Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Λάμιας και Καστανάς.
ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Τζεμάλη, Παρασκευόπουλος (90' Τρυφωνόπουλος), Λύσσαρης (81' Κόσοβα), Μπάλλας, Μπούρδος, Κεράνης, Λυμπερόπουλος, Παυλόγιαννης, Νικολόπουλος (65'
Η. Κοτσίρης), Καραγλάνης.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Κωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Βιδάκης (60' Κατσιγιάννης), Πανταζόπουλος, Δούνιας, Μπουντάς, Πλατάκης, Διακουμής, Κουλόπουλος, Π. Καλδής (9' λ. τρ. Τσώνης).