Σάββατο, 12 Μάιος 2018 12:49

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Κορυφώνεται η μάχη της παραμονής για Ασπρόχωμα και Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Κορυφώνεται η μάχη της παραμονής για Ασπρόχωμα και Ολυμπιακό

 

 

Η μάχη της παραμονής μεταξύ Ολυμπιακού Καλαμάτας και Ασπροχώματος κλέβει την παράσταση στην Α’ τοπική, μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από τον Πάμισο.

Το Ασπρόχωμα μετά από 28 αγωνιστικές έχει ένα βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Σήμερα λοιπόν οι δύο ομάδες παίζουν στην Καλαμάτα και τα ματς είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμα, όσον αφορά το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τον Μιλτιάδη και την Αναγέννηση Παραλίας στην Α1 τοπική.

Το Ασπρόχωμα θα αγωνιστεί στο “Π. Μπαχράμης” με τον Α.Ο. Φαραί, με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά την σπουδαία ισοπαλία που απέσπασε την περασμένη αγωνιστική από τον ισχυρό Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Η ομάδα που προπονεί εδώ και περίπου 10 ημέρες ο Παντελής Τσιγαρίδης θα προσπαθήσει να πάρει το διπλό, κρατώντας το +1 από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ετσι θα κρατά την τύχη στα χέρια της και θα μπορεί να πανηγυρίσει τη σωτηρία με νίκη την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της επί της Σπερχογείας.

Το Φαραί πάντως στην έδρα του αν και αδιάφορο είναι παραδοσιακά δυνατό και αναμένεται να διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον ματς, με μονόπλευρο ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας από την άλλη “αυτοκτόνησε” την προηγούμενη αγωνιστική μιας και αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με την Ομόνοια, παρότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 65 λεπτά και ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1.

Ετσι δεν κρατά την τύχη στα χέρια του και θέλει να κάνει το 2 στα 2, περιμένοντας παράλληλα να μην κάνει το ίδιο το Ασπρόχωμα.

Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίζονται και πάλι στο “Γ. Λουκαρέας” με αντίπαλο την Ανδρούσα, μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Το έργο λοιπόν της ομάδας του Γιώργου Γρηγορόπουλου μόνο εύκολο δεν θα είναι και με δεδομένο πως η Ανδρούσα εκτός έδρας τα πάει εξαιρετικά, έχοντας 9 διπλά!

Ομως η καλαματιανή ομάδα γνωρίζει πως πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη, ελπίζοντας παράλληλα σε γκέλα του Ασπροχώματος, προκειμένου να έχει αυτή το πάνω χέρι την τελευταία αγωνιστική.

Εύκολο έργο για Πάμισο

Από εκεί και πέρα ο πρωταθλητής Πάμισος δίνει το πιο εύκολο ματς της σεζόν, μιας και υποδέχεται στη Μεσσήνη τον ουραγό Μιλτιάδη.

Οι νησιώτες θα προσπαθήσουν να προσφέρουν θέαμα με αρκετά γκολ στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο της Μεσσήνης, γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος είναι ομάδα πολύ χαμηλής δυναμικότητας.

Μάλιστα ο Αλέξης Μαντζούνης λογικά θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην 11αδα, προκειμένου να παίξουν και ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, στην κούρσα προς τον τίτλο.

Ο δεύτερος Πανθουριακός φιλοξενεί στο γήπεδο της Σπερχογείας, που χρησιμοποιεί τώρα τελευταία ως έδρα, τον Εθνικό Μελιγαλά και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία με σκορ 2-2 κόντρα στον Απόλλωνα.

Από την άλλη ο Εθνικός θα παραταχθεί δίχως τους Θανόπουλο και Παπαδόπουλο κόντρα στην ομάδα της Θουρίας, επιδιώκοντας να κάνει μια καλή εμφάνιση.

Τριφυλιακό ντέρμπι

στους Γαργαλιάνους

Ενδιαφέρον παιχνίδι θα διεξαχθεί στους Γαργαλιάνους με τον Τέλλο Αγρα να φιλοξενεί την Εράνη. Ενα παραδοσιακό Τριφυλιακό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι πάνω κάτω ισοδύναμες και θέλουν να τερματίσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Οι δύο προπονητές Αντώνης Μαυρέας και Κώστας Λυμπερόπουλος θα χρησιμοποιήσουν αρκετούς νεαρούς, σε ένα ματς που είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε πως στο ματς του πρώτου γύρου Εράνη και Αγρας είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι δίχως τέρματα στα Φιλιατρά.

Τιμητική πλακέτα σε Δημάκη

Στο Διαβολίτσι ο τοπικός ΑΟΔ έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη απέναντι στην Ομόνοια. Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα αν κατακτήσει το τρίποντο εξασφαλίζει την 3η θέση, ενώ κίνητρο είναι και το να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για ένα ακόμη ματς.

Στον αντίποδα ο αγώνας είναι ξεχωριστός για τον προπονητή της καλαματιανής ομάδας Σωτήρη Δημάκη που θα παίξει για πρώτη φορά αντίπαλος στο Διαβολίτσι απέναντι στον ΑΟΔ, στον πάγκο του οποίου είχε καθίσει

για 12 συνεχή χρόνια! Μάλιστα η διοίκηση του Διαβολιτσίου θα τιμήσει τον 38χρονο προπονητή για τη πολυετή προσφορά του στην ομάδα. Συγκεκριμένα πριν την έναρξη του αγώνα μέλος της διοίκησης θα δώσει στον Δημάκη πλακέτα, σε μία σίγουρα συγκινητική στιγμή.

Φαβορί Κυπαρισσία και Απόλλωνας

Στην Κυπαρισσία θα κοντραριστούν ο ΑΟΚ με την Σπερχογεία, με τους γηπεδούχους να είναι το φαβορί για να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς.

Αν μάλιστα τα καταφέρουν και παράλληλα δεν κερδίζει η Εράνη στους Γαργαλιάνους, τότε η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου θα ανέβει στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Οι “Ταύροι” απαλλαγμένοι από κάθε άγχος θέλουν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο, με τον Γιώργο Καλόμαλο να στηρίζεται σταθερά σε αρκετούς νεαρούς.

Τέλος, στο “Γ. Λουκαρέας” την Κυριακή ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα είναι τυπικά φιλοξενούμενος στο ματς με την προτελευταία Αναγέννηση Παραλίας και το πιθανότερο είναι να πάρει μία εύκολη νίκη. Στο ματς του πρώτου γύρου το συγκρότημα του Τάκη Σακελλαρόπουλου είχε επικρατήσει με το... αγγλικό 4-3!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο 12 Μαΐου

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ανδρούσα

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 5.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουλάκος, Γεωργαντάς

Α.Ο. Φαραί - Ασπρόχωμα

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 5.30 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Κομπιλίρης

Κυπαρισσία - Σπερχογεία

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5.30 μ.μ.

Ρέκκας, Τσουκάλη, Βανικιώτης


Κυριακή 13 Μαΐου

Τέλλος Αγρας - Εράνη

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5.30 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Πάμισος - Μιλτιάδης

Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, 5.30 μ.μ.

Καυκάς, Τσίρμπας, Ρουμελιώτης

Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”, 5.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Παλλαδινός, Μπασιλάρης

Α.Ο. Διαβολιτσίου - Ομόνοια

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5.30 μ.μ.

Νιάρχος, Βρυώνης, Ταβουλαρέας

Αναγέννηση Παραλίας – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 5.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Παπαϊωάννου, Γαλακούτης

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 28 αγώνες)

1. Πάμισος 89-17 75

2. Πανθουριακός 80-21 66

3. Διαβολίτσι 41-13 61

4. Ανδρούσα 43-25 55

5. Απόλλωνας Καλαμάτας 66-33 50

6. Εράνη 55-33 49

7. Κυπαρισσία 54-27 47

-. Τέλλος Αγρας 47-33 47

9. Εθνικός Μελιγαλά 32-33 37

10. Ομόνοια 38-49 32

11. Σπερχογεία 36-40 31

-. Α.Ο. Φαραί 30-37 31

13. Ασπρόχωμα 20-59 21

14. Ολυμπιακός Καλαμάτας 24-69 20

15. Αναγέννηση Παραλίας 17-96 6

16. Μιλτιάδης 14-101 2