Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 18:11

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 5-1: Δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη

Γράφτηκε από τον

 

Με δύο γκολ στο α’ μέρος και άλλα τρία στο δεύτερο μέρος η Κυπαρισσία επικράτησε εντός έδρας της Σπερχογείας με 5-1 και σημείωσε τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη, μετά το 1-0 επί του Α.Ο. Φαραί.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους να πάρουν κεφάλι στο σκορ με δύο γκολ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου (έφτασε τα 6), βάζοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Δυνατά μπήκαν και στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους και σημειώνοντας ακόμη δύο γκολ σε σύντομα διάστημα, έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, που ήρθε με ακόμη ένα γκολ, το οποίος έβαλαν στο 71’.

Πέρα από τα γκολ είχαν ένα δοκάρι σχεδόν με την έναρξη του ματς, στο 50ό δευτερόλεπτο, σε φάουλ του Χρονόπουλου ο Βάτσης με κεφαλιά την έστειλε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να βάλουν και άλλα γκολ με τους Μπακόπουλο (2) και Βατσή να έχουν τις πιο αξιόλογες.

Η Σπερχογεία πήγε στο προχθεσινό παιχνίδι με πολλές απουσίες, καθώς ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος πέρα από τους 11, δεν είχε στη διάθεση του πλην του Μπούνα, άλλους παίκτες, καθώς το Σάββατο κάποιοι δουλεύουν και ήταν αδύνατο να βρίσκονται στην αποστολή. 

Ετσι όσοι συμμετείχαν στο ματς, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε η ομάδα τους να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη τύχη στο παιχνίδι, αν σε δύο περιπτώσεις ο διαιτητής Ρέκκας είχε σφυρίξει πέναλτι, καθώς  όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Σπερχογείας λίγο μετά το 4-1 σε κεφαλιά του Παπαγιαννόπουλου η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, όμως τη βρήκε αμυντικός με το χέρι αμυντικού, χωρίς όμως να υποδειχτεί η παράβαση. Η δεύτερη περίπτωση που ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 68’ σε τράβηγμα του Φωτιάδη μέσα στην περιοχή από αμυντικό, όμως και πάλι ο διαιτητής θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση. Επίσης το γεγονός ότι για μισή ώρα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο, γιατί στο 59’ αποχώρησε ο Γιακουμής λόγω τραυματισμού (θλάση στο δικέφαλο) και ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα είχε γίνει και η μοναδική αλλαγή με τον Μπούνα να μπαίνει στη θέση του Φιλίππου. Ενα από τα θετικά στοιχεία για τους “ταύρους” ήταν πως αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός ο 14χρονος Φώτης Κουμπανάκης.

Τα γκολ

Στο 38' 1-0 πάσα Κωνσταντόπουλου στον Σπυρόπουλο, ο οποίος ήταν με πλάτη εστία του Τσούλου, γύρισε και με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα και έτσι έγινε το 1-0. Στο 42' σε αντεπίθεση της Κυπαρισσίας, ο Κωνσταντόπουλος έκανε παράλληλη σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Σπυρόπουλο και αυτός με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-0. Στο 48’ ο Βατσής εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών πήρε την μπάλα και τροφοδότησε τον Γεωργιόπουλο, ο οποίος με σουτ από την μικρή περιοχή σχεδόν, “έγραψε” το 3-0. Στο 50’ ο Φιλίππου με σουτ μείωσε προσωρινά σε 3-1. Στο 52' ο  Κωνσταντόπουλος μετά από ωραία προσπάθεια, πάσαρε στον Βατσή και αυτός με πλασέ πάνω σχεδόν στην γραμμή σημείωσε το 4-1. Στο 71’ ο Μητρόφ έκανε το 1-2 με τον Κωνσταντόπουλο και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-1, παρότι ο Τσούλος βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ομάδα του από το γκολ.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αθανασόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μπακόπουλος, Μιτρόφ, Γεωργιόπουλος, Σπυρόπουλος, Χρονόπουλος, Λαχανάς (60’ Δημητρακάκης), Βατσής (85’ Παναγιωτόπουλος), Κωνσταντόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Κουμπανάκης, Παπαγιαννόπουλος, Ηρ. Καραχάλιος, Αγγελής, Φιλίππου (55’ Μπούνας), Παπαδημητρίου Φωτιάδης, Γιακουμής.