Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 13:13

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τα ρεκόρ που κυνηγά στο τελευταίο ματς με Τέλλο Αγρα

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ: Τα ρεκόρ που κυνηγά στο τελευταίο ματς με Τέλλο Αγρα

 

Το τελευταίο ματς στην Α’ τοπική θα δώσει αύριο ο Πάμισος, με αντίπαλο τον Τέλλο Αγρα. Οι Νησιώτες έχουν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο και επιστρέφουν μετά από 13 χρόνια στη Γ’ εθνική.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Πάμισος θα παρουσιαστεί αδιάφορος, καθώς κυνηγά αρκετά ρεκόρ. Καταρχάς ο Τέλλος Αγρας είναι η ομάδα που του έσπασε το αήττητο και οι πρωταθλητές Μεσσηνίας θέλουν να πάρουν την... άτυπη ρεβάνς, κερδίζοντας έτσι όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα.

Επίσης θα επιδιώξουν να πετύχουν μια ευρεία νίκη ώστε να φθάσουν σε τριψήφιο αριθμό τερμάτων. Σε 29 αγώνες οι “πράσινοι” έχουν σκοράρει 97 φορές και χρειάζονται έτσι τρία γκολ για τα 100.

Οπως παρουσιάζει σήμερα η "Ελευθερία", ο Πάμισος, εκτός από την καλύτερη επίθεση, έχει στις τάξεις και τον πρώτο σκόρερ της Α’ τοπικής, τον Βαγγέλη Λαθύρη, ο οποίος μετρά 26 γκολ. Ο ικανός επιθετικός ενδέχεται πάντως να μην αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, αλλά και πάλι είναι φαβορί για την πρωτιά με το +4 από το δεύτερο Γιώργο Μουλιάτο.

Με νίκη ή ισοπαλία ο Πάμισος θα διατηρήσει και το αήττητο στη Μεσσήνη, που είναι η μόνη έδρα που δεν έχει “σπάσει”. Για την ακρίβεια οι Νησιώτες έχουν να ηττηθούν από τις 12 Μαρτίου του 2017 και το 0-1 από την Καλαμάτα με γκολ του Χρήστου Καλαντζή. Φέτος μετρούν 12 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Ο Πάμισος έχει με 6 γκολ και την καλύτερη εντός έδρας άμυνα (το Διαβολίτσι έχει δεχτεί 7 γκολ) και κυνηγά και το ρεκόρ της καλύτερης εντός έδρας επίθεσης (έχει 51 γκολ και η Θουρία 53).

Με νίκη ο Πάμισος θα κάνει το 12 στα 12, όπως είχε ζητήσει δηλαδή ο Αλέξης Μαντζούνης μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Κυπαρισσία στις 11 Φεβρουαρίου.

Εκτοτε ο Πάμισος μετρά μόνο νίκες και έχει αποσπαστεί 9 βαθμούς από το δεύτερο Πανθουριακό. Συγκεκριμένα έχει νικήσει κατά σειρά: Ασπρόχωμα, Ομόνοια, Ανδρούσα, Εράνη, Ολυμπιακό, Διαβολίτσι, Α.Ο. Φαραί, Σπερχογεία, Απόλλωνα, Εθνικό και Μιλτιάδη. Με το Μιλτιάδη σημείωσε και την πιο ευρεία νίκη της φετινής σεζόν με 8-0.

Αυτό ήταν το 25ο τρίποντο και αν πάρει αύριο τους τρεις βαθμούς με τον Τέλλο Αγρα, θα τερματίσει το πρωτάθλημα με 26 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα. Λίγο έλειψε δηλαδή ο Πάμισος να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα, όπως έκανε και η Κυπαρισσία τη σεζόν 2014-15 με τον Αλέξη Μαντζούνη στον πάγκο (27 νίκες, 3 ισοπαλίες). Να σημειωθεί ότι η η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ’ εθνική θα γίνει την Κυριακή 27 Μαΐου, με φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Κ 20 του Ολυμπιακού Πειραιώς.