Σάββατο, 19 Μάιος 2018 13:08

Οι Πελοποννησιακές ομάδες που ανεβαίνουν στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον
Οι Πελοποννησιακές ομάδες που ανεβαίνουν στη Γ’ εθνική

Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής στη Μεσσηνία ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο ωστόσο ο Πάμισος εδώ και δύο αγωνιστικές έχει εξασφαλίσει τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ εθνική.

Η ομάδα της Μεσσήνης έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Γ’ εθνική μετά από 13 χρόνια.

Η Μεσσηνία είναι ένας από τους πέντε νομούς της Πελοποννήσου που έχουν αναδείξει ήδη πρωταθλητή στην Α’ κατηγορία, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθερία". Γνωρίζουμε δηλαδή τις πέντε ομάδες της Πελοποννήσου που έχουν πάρει τα εισιτήρια για την τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου οι οποίες είναι, εκτός από τον Πάμισο στη Μεσσηνία, η ΑΕ Πελλάνας Καστορείου από την Λακωνία, η Ενωση Λέρνας από την Αργολίδα, ο ΠΑΣ Κόρινθος από την Κορινθία και ο Πανγυθεατικός από την Αρκαδία.

Δεν έχει βγει ακόμη πρωταθλητής στην Ηλεία και την Αχαϊα όπου υπάρχουν πλέι οφ.

Στην Ηλεία τον τίτλο διεκδικούν η Νίκη Τραγανού και η Δόξα Νέας Μανωλάδας ενώ στην Αχαΐα διεξάγονται πλέι οφ με τέσσερις ομάδες που είναι οι Πανμοβριακός, Θύελλα Πατρών, Αναγέννηση Πατρών και Αετός Πατρών.

Η επιστροφή του Παμίσου

Στη Μεσσήνη πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας στη Γ’ εθνική μετά από 13 χρόνια.

Οι “πράσινοι” πήραν κεφάλι στην βαθμολογία από την πρώτη αγωνιστική (όταν κέρδισαν τον Πανθουριακό που ήταν η μόνη ομάδα που τους απείλησε) και έμειναν στην κορυφή μέχρι το τέλος.

Απομένει το σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Τέλλο Αγρα για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα. Στα 29 ματς που έδωσαν μέχρι τώρα μέτρησαν 25 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα (αυτή από τον Τέλλο Αγρα στον α γύρο), ενώ έχουν πετύχει 97 γκολ και έχουν δεχτεί 17. Στο τελευταίο ματς με τον Τέλλο Αγρα θα προσπαθήσουν να σπάσουν το φράγμα των 100 γκολ ενώ η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου θα γίνει στις 26 του μήνα στη Μεσσήνη, σε φιλικό με την Κ20 του Ολυμπιακού.

Η ΑΕ Πελλάνας Καστορείου

για πρώτη φορά στη Γ’ εθνική

Στην Λακωνία η ΑΕ Πελλάνας Καστορείου κατέκτησε δύσκολα τον τίτλο και ανεβαίνει στην Γ’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τερμάτισε πρώτη με 53 βαθμούς έναντι 51 του δεύτερου Ολυμπιακού Γυθείου.

Μέτρησε 17 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα σε 20 ματς ενώ πέτυχε 58 γκολ και δέχτηκε 18. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Μεσσήνιου αμυντικού Αγγελου Μπίζου, ο οποίος μεταγράφηκε τον Ιανουάριο από τον Τσικλητήρα Πύλου στην ομάδα της Λακωνίας και είχε τη δική του συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου.

Πρωταθλητής ο ΠΑΣ Κόρινθος

Στην Κορινθία ο ΠΑΣ Κόρινθος έχει εξασφαλίσει τον τίτλο ενώ απομένει μια αγωνιστική για το φινάλε. Εχει 29 νίκες σε ισάριθμα ματς, έχει πετύχει 109 γκολ και έχει δεχτεί 14.

Δεύτερη είναι η Κόρινθος 2006 (με 27 νίκες και 2 ήττες και γκολ 131-13) η οποία όμως τιμωρήθηκε για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΣ Κόρινθος. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Κορινθίας κατοχύρωσε στον ΠΑΣ Κόρινθος το ματς που διεκόπη με την Κόρινθο 2006, την οποία τιμώρησε με αφαίρεση 15 βαθμών.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή έκρινε τον τίτλο στην Κορινθία, αν και η Κόρινθος 2006 έχει προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για την παραπάνω εξοντωτική για την ίδια απόφαση.

Η Ενωση Λέρνας πήρε

τον τίτλο στην Αργολίδα

Στην Αργολίδα η Ενωση Λέρνας είναι η ομάδα που πήρε τον τίτλο και εξασφάλισε την άνοδο στην Γ’ εθνική. Τερμάτισε πρώτη με 77 βαθμούς, ενώ την ακολούθησε ο Αργοναύτης με 71 βαθμούς.

Είχε 25 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 30 αγώνες, πέτυχε 90 γκολ και δέχτηκε 17.

Εύκολα ο Πανθυρεατικός στην Αρκαδία

Στην Αρκαδία ο Πανθυρεατικός κατέκτησε τον τίτλο με 49 βαθμούς, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ερμή Μελιγούς που συγκέντρωσε 40 βαθμούς.

Ο Πανθουρεατικός είχε 16 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες σε 22 αγώνες ενώ πέτυχε 61 γκολ και δέχτηκε 26.

Δόξα Νέας Μανωλάδας

και Νίκη Τραγανού

στον τελικό της Ηλείας

Στην Ηλεία τα πλέι οφ είναι σε εξέλιξη. Στον τελικό έχουν προκριθεί η Νίκη Τραγανού που τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο και η Δόξα Νέας Μανωλάδας (στους ημιτελικούς απέκλεισαν Ενιπέα και Ξενοφώντα αντίστοιχα).

Ο πρώτος τελικός, στην έδρα της Νίκης έγινε τη Δευτέρα και έληξε ισόπαλος 1-1.

Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει σημερα Σάββατο στην έδρα της Δόξας.

Στο ματς αυτό η Νίκη θέλει το τρίποντο για να τελειώσει τη σειρά. Με νίκη της Δόξας ή ισοπαλία, διεξάγεται και τρίτο ματς. Αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη 23/5 στην έδρα της Δόξας. Οσον αφορά το σύστημα των τελικών, επειδή δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αξίζει να αναφέρουμε ότι γίνονται το λιγότερο δυο αγώνες και το περισσότερο τρεις αγώνες.

Ο βαθμολογικά υψηλότερος της κανονικής περιόδου θέλει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς στα ματς αυτά, ενώ ο βαθμολογικά χαμηλότερος τουλάχιστον πέντε βαθμούς. Σε περίπτωση τριών ισοπαλιών υπερισχύει ο βαθμολογικά υψηλότερος.

Πλέι οφ στην Αχαΐα

Στην Αχαΐα στα πλέι οφ για τον τίτλο συμμετέχουν 4 ομάδες, σε όμιλο όπου παίζουν όλοι με όλους.

Μετά τις τρεις πρώτες (από τις έξι συνολικά) αγωνιστικές πρώτος είναι ο Πανμοβριακός με 8 βαθμούς, ακολουθεί η Θύελλα Πατρών με 7 βαθμούς και η Αναγέννηση Πατρών και ο Αετός Πατρών που έχουν από 4 βαθμούς. Το Σάββατο, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, διεξάγεται ο αγώνας Πανμοβριακός – Θύελλα Πατρών, ο οποίος θα κρίνει πολλά όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ’ εθνική.