Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013 19:39

Μικτές Μεσσηνίας: Ισοπαλίες με την Αργολίδα έφεραν νέοι και παίδες

Γράφτηκε από τον

Η μικτή ομάδα των νέων της Μεσσηνίας έφερε λευκή ισοπαλία σήμερα το μεσημέρι με την αντίστοιχη ομάδα της Αργολίδας, στο ματς που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Η Μεσσηνιακή ομάδα πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, ωστόσο διατήρησε το προβάδισμα των 4 βαθμών από την ομάδα της Αργολίδας και έτσι φαίνεται πως η πρώτη θέση του ομίλου θα είναι δική της.



Η εικόνα του αγώνα

Στο 34' σέντρα του Δωρή στο α' δοκάρι ο Εξαρχάκος δεν κατάφερε να διώξει και ο Λαγός έκανε τη διαγώνια κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς τα δίχτυα, όμως ο Καλύβας πρόλαβε και απομάκρυνε. Στο 35' κόρνερ του Νάσση στο πίσω δοκάρι πετάχτηκε ο Λαγός έκανε την καρφωτή κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Εξαρχάκος εύκολα. Στο 39' σέντρα του Νάσση στη μικρή περιοχή κεφαλιά του Κολιγλιάτη μπλόκαρε ο Εξαρχάκος.
Στο 53' μποστινή μπαλιά του Μάλαμα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Λάγιο, που έκανε το κοντινό πλασέ για να μπλοκάρει ο Χουρμούζης. Στο 64' ο Λαγός ευνοήθηκε από τις κόντρες και βγήκε φάτσα με τον Εξαρχάκο, αλλά από το σημείο του πέναλτι σχεδόν σούταρε ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία του αγώνα για να προηγηθούν. Ο Λαγός έκανε τη σέντρα πετάχτηκε στο α' δοκάρι ο Δώρης έπιασε την κεφαλιά δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Εξαρχάκος και έφτασε στον Νάσση, ο οποίος κοντά στο δοκάρι πλάσαρε άουτ. Στο 81' ο Μάλαμας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χουρμούζη σουτάροντας έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της Αργολίδας δεν ανησύχησε και μπλόκαρε την μπάλα. 
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι Γκούμας, Καραπιπέρης, Καρβούνης.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εξαρχάκος, Γιαννής, Ζαγαρέλος (61' Πρασσάς), Καλύβας, Δούβας, Μάλαμας, Παπαδόπουλος (68' Αλεξανδρόπουλος), Παπαγιαννέας, Λάγιος, Νικολόπουλος (57' Παπαθεοδώρου), Σταματόπουλος.
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Χουρμούζης, Παραγιουδάκης (46' Κρεμύδας), Δ. Γεώργας, Γ. Γεώργας, Κολιγλιάτης, Λούμης (46' Αποστόλου), Βρόσγος, Καρανάσιος, Λαγός, Δωρής, Νάσσης (75' Δουβίκας).

Iσοπαλία 2-2 οι παίδες

Η ομάδα των παίδων βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, όμως τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ομάδα της Αργολίδας. Έτσι, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα επιδιώξει να πάρει την δεύτερη θέση του ομίλου της.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 6' ο Σκαντζός με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 10' διαγώνιο συρτό σουτ του Ι. Καραχάλιου μπλόκαρε ο Μαυρογιάννης. Στο 18' ο Αντωνόπουλος έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή και ο Πετούσης με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 21' κόρνερ του Σαρδέλη στο α' δοκάρι απέκρουσε ο Μαυρογιάννης και στην επαναφορά κεφαλιά του Τσιλιγωνέα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Αργολίδας. Στο 23' ο Κάππος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Τσιλιγωνέα, αυτός απέφυγε ωραία τον Μαυρογιάννη και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 27' ο Ι. Καραχάλιος γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Αντεμάϊ, αυτός σχεδόν από το πέναλτι σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια με το πόδι ο Μαυρογιάννης. Στο 39' σουτ του Βασιλέρη μέσα από την περιοχή απέκρουσε με γροθιές ο Κατσίρας διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Στο 48' ψηλοκρεμαστό σουτ του Πετούση λίγο έξω από την περιοχή ο Κατσίρας προσπάθησε να μπλοκάρει την μπάλα, όμως το έφυγε και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 52' μακρινό φάουλ του Σκαντζού μέσα στη περιοχή ο Μαρίνης έκανε το πλασέ για να αποκρούσει με το πόδι ο Κατσίρας και η μπάλα έφτασε στον Παντελί, που σούταρε διαγώνια στέλνοντας την άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 58' ο Πετούσης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπούνα και ο διαιτητής Καραπιπέρης σφύριξε αμέσως πέναλτι. Ο Πετούσης το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά στον σκορ την Αργολίδα με 1-2. Στο 63' μακρινό φάουλ του Κάππου μέσα στην περιοχή ο Σαρδέλης έκανε το πλασέ όχι όπως θα ήθελε και μπλόκαρε άνετα ο Μαυρογιάννης. Στο επόμενο λεπτό διαγώνιο σουτ του Βασιλέρη η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 65' καλοκτυπημένο φάουλ του Κάππου έξω από την περιοχή έστειλε την μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 78' μπαλιά του Κάππου ο Σαρδέλης διεκδίκησε την μπάλα από αμυντικούς, πρόλαβε και τον τερματοφύλακα τον απέφυγε με ωραία κίνηση και σε κενή εστία με πλασέ "έγραψε" το 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Καραπιπέρης, Γκούμας, Καρβούνης από την ΕΠΣ Μεσσηνίας.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Κατσίρας, Συρμπόπουλος (78' Πανταζής), Παπαθεοδωρίδης, Μπούνας, Πετράκος, Ι. Καραχάλιος (66' Μπάκας), Κανιώρος (53' Πετρόπουλος), Κάππος, Αντεμάϊ, Σαρδέλης, Τσιλιγωνέας.
ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Μαυρογιάννης, Αλεξανδρόπουλος (46' Παντελί), Σέρφας, Κ. Τζώρτζης, Σκαντζός, Μαρίνης, Ντόκο (31' Μπακατσέλος), Κωτσάκος, Βασιλέρης (78' Μούγιος), Πετούσης, Αντωνόπουλος.

Αποτελέσματα - βαθμολογίες

Μετά τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα παίδων στην πρώτη ανέβηκε η Αργολίδα με 11 βαθμούς και έμειναν στη 2η Αρκαδία και Λακωνία με έναν πόντο λιγότερο. Στο πρωτάθλημα νέων η Μεσσηνία, παρά τη λευκή ισοπαλία με την Αργολίδα παρέμεινε στην κορυφή με 14 βαθμούς, διατηρώντας τη απόσταση των 4 πόντων από τη χθεσινή αντίπαλο της.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής σε παίδες και νέους στον 9ο όμιλο, καθώς και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

ΠΑΙΔΕΣ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Μεσσηνία - Αργολίδα    2-2
Αρκαδία - Λακωνία    4-1
Ρεπό: Κορινθία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Αργολίδα 11-7 11
2. Αρκαδία 14-9    10
-. Λακωνία 7-8    10
4. Μεσσηνία 10-8    8
5. Κορινθία 7-17 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 8 Ιανουαρίου)
Κορινθία - Μεσσηνία
Αργολίδα - Αρκαδία
Ρεπό: Λακωνία

ΝΕΟΙ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Μεσσηνία - Αργολίδα    0-0
Αρκαδία - Λακωνία    0-3
Ρεπό: Κορινθία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Μεσσηνία 13-2 14
2. Αργολίδα 9-10    10
3. Κορινθία 8-6    8
4. Λακωνία 11-9    7
5. Αρκαδία 4-18 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 8 Ιανουαρίου)
Κορινθία - Μεσσηνία
Αργολίδα - Αρκαδία
Ρεπό: Λακωνία

Δηλώσεις Αλέκου Τσατά

Μετά το τέλος του αγώνα ο εκ των ενωσιακών προπονητών Αλέκος Τσατάς μίλησε στο «Νotosport» για τα δύο ματς. Για την μικτή παίδων τόνισε:
«Είναι καινούργια ομάδα , νέα παιδιά μικρά σε ηλικία και αγώνα με αγώνα έχουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους. Δεν μπήκαμε καλά στο α' ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πιο ορεξάτοι, αλλά ατυχήσαμε σε κάποιες φάσεις. Δεχτήκαμε με πέναλτι το 2-1 και στη συνέχεια προσπαθήσαμε για το θετικό αποτέλεσμα και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Κρατάμε το αποτέλεσμα και στα δύο παιχνίδια που απομένουν θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε τη δεύτερη θέση, που θα είναι η καλύτερη για εμάς».
Για τους νέους της Μεσσηνίας σημείωσε: «Η ομάδα των νέων μπήκε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά μας παρέσυραν οι αντίπαλοι στη δύναμη και χάσαμε το ρυθμό μας. Στο β' ημίχρονο βελτιωθήκαμε δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε».